"NJEGOVA ODLUKA ĆE NANETI NEPOPRAVLJIVU ŠTETU SRPSKOM I CRNOGORSKOM NARODU U CG" DNP oštro kritikovala sramnu izjavu Spajića
Foto: Foto: Printscreen

"NJEGOVA ODLUKA ĆE NANETI NEPOPRAVLJIVU ŠTETU SRPSKOM I CRNOGORSKOM NARODU U CG" DNP oštro kritikovala sramnu izjavu Spajića

Crna Gora -

Demokratska narodna partija Crne Gore smatra da je današnja izjava premijera Milojka Spajića da će Vlada Crne Gore glasati za Rezoluciji o Srebrenici, naneti nepopravljivu štetu srpskom i crnogorskom narodu u Crnoj Gori, uvodeći u društevno političku nestabilnost i dodatnu polarizaciju.

Nažalost, kako su saopštili iz ove partije, ovim činom Vlada Milojka Spajića je ozbiljno poremetila odnose i sa Republikom Srbijom i Republikom Srpskom, svrstavajući se u podržavaoce teze i zlokobnog nauma o žigosanju srpskog naroda kao genocidnog.

“Takođe, konstatujemo da je ovakvim stavom Milojka Spajića grubo narušen koalicioni Sporazum kojim je jasno precizirano da nova izvršna vlast neće potencirati i otvarati teme koje će nas dijeliti po nacionalnim, verskim i ideološkim šavovima. Ako tome dodamo neumitnu i opterećujuću činjenicu, da niko od potpisnika koalicionog Sporazuma još nije vidio ekonomski program nazvan Evropa sad 2, koji je dominantno i opredelio našu podršku Vladi Milojka Sapjića, a čija realizacija je u ovom trenutku veoma upitna, naša tvrdnja o ozbiljnosti društveno političkog trenutka dobija na težini”, naveli su u DNP-u.

Zato, kako dodaju, obaveštavaju premijera Spajića da su nepostojanje ekonomskog programa Evropa sad 2, indolentan, nestručan i vrlo sumnjiv i skandalozan način ponašanja i rada jednog broja ministara, ali i današnja podrška Rezoluciji o Srebrenici, doveli u pitanje njihovu dalju podršku njegovoj Vladi.

“A to dalje podrazumeva da je u pitanje dovedena i naša podrška eventualnoj rekonstrukciji Vlade u junu. DNP- u nije prihvatljivo da trguje ni sa sramnim etikitranjem srpkog naroda, ali ni sa žrtvama Srebrenice, kako bi zauzvrat dobio ministarske pozicije u Vladi. Svakako, konačnu odluku o daljoj podršci vladi Milojka Spajića doneće Predsedništvo i Glavni odbor u doglednom vremenskom periodu”, zaključuju iz DNP-a.

(Kurir.rs/Adria/Preneo: A.N.)

Bonus video:

00:48

Milojko Spajić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track