Najnovije vesti

DODIK OBJASNIO ŠTA KOMŠIĆ RADI U BRITANIJI: On tamo u svoje lično ime odaje počast Pediju Ešdaunu, najgorem neprijatelju BiH u posleratnoj istoriji!
Foto: Klix.ba/D.S.

komšićev lični čin

DODIK OBJASNIO ŠTA KOMŠIĆ RADI U BRITANIJI: On tamo u svoje lično ime odaje počast Pediju Ešdaunu, najgorem neprijatelju BiH u posleratnoj istoriji!

Bosna i Hercegovina

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da predsedavajući Predsedništva BiH Željko Komšić prisustvuje obredu u znak sećanja na nekadašnjeg visokom predstavniku u BiH Pediju Ešdaunu u Londonu u svoje ime, a ne u ime Predsedništva.

"On tamo nije u ime Predsedništva BiH, kao što ni njegova poseta Velikoj Britaniji nije u ime Predsedništva. Pedi Ešdaun je ovde ostao upamćen kao međunarodni prestupnik, koji je u svom mandatu pogazio sve pozitivne i domaće i međunarodne pravne akte", istakao je Dodik u izjavi Srni.

Dodik je podsetio je da je, zahvaljujući Ešdaunovim aktivnostima koje su bile u maniru najgorih okupatora koji su upamćeni, BiH danas daleko od normalne zajednice.

"Odlazeći iz BiH, za sobom je ostavio desetine i stotine ljudi i njihovih porodica kojima su zbog njegovih nakaradnih i nepravnih odluka pogažena osnovna ljudska prava. Ostavio je Dejtonski sporazum na čijoj je devastaciji maksimalno radio, a baveći se političkom korupcijom iz BiH je izneo značajnu materijalnu korist" - rekao je Dodik.

Ako je BiH imala neprijatelja u svojoj posleratnoj istoriji, istakao je Dodik, onda je to bio Pedi Ešdaun.

Kurir.rs/RTRS

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...