ČAMBERU 30 GODINA ZATVORA: Presuda za ubistvo navijača Duška Savanovića
Foto: Printscreen/Twitter

slučaj koji je šokirao region

ČAMBERU 30 GODINA ZATVORA: Presuda za ubistvo navijača Duška Savanovića

Bosna i Hercegovina -

Dalibor Čamber (47) osuđen je u Okružnom sudu u Banjaluci na 30 godina zatvora zbog teškog ubistva navijača FK ”Borac” Duška Savanovića (24) i ranjavanja Alekse Babića (22) u Trnu kod Laktaša.

Čamber, koji nije prisustvovao presudi, za ubistvo je dobio 29 godina, a za nedozvoljeno posedovanje oružja godinu i po, pa mu je izrečena jedinstvena kazna od 30 godina zatvora, prenose Novosti.

Zločin se dogodio 31. decembra prošle godine oko 22.30 časova ispred benzinske pumpe "NIS Petrol" u Trnu, kod točilice za gorivo. U optužnici se navodi da su Čamber i Milan Đurđević "mercedesom C" došli na pumpu. Po izlasku iz vozila došlo je do verbalnog sukoba sa Savanovićem i Babićem koji su na pumpu došli "mercedesom GLK 220". Došlo je i do fizičkog obračuna pa je Čamber izvadio pištolj "CZ", kalibra 9 mm para, za koji nema oružni list, ni dozvolu za nošenje.

- Ispalio je hitac prema "mercedesu GLK" koji je pogodio zadnji levi točak. Savanović i Babić su seli u vozilo, ali su zaustavljeni. Babić je izašao iz auta i Čamber je prema njemu ispalio hitac i pogodio ga u levo stopalo, nanevši mu tešku povredu, navodi se u optužnici.

Babić je krenuo da se udaljava i Čamber ga prati, a zatim ga Savanović udarcem obara.

Čamber je pao leđima na tlo i iz tog položaja je ispalio treći hitac prema Savanoviću, koji je bio okrenut leđima i udaljen između dva - tri metra od njega. Savanović je zadobio prostrelnu ranu karlice i trbuha, od koje je podlegao u UKC Republike Srpske

Milan Đurđević je nakon sporazumnog priznanja krivice osuđen na godinu dana zatvora zbog pomaganja Daliboru Čamberu, nakon zločina, odnosno zbog toga što ga je odvezao kući.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track