VAPAJ MAJKE IZ TESLIĆA: Sina jedinca su mi ošišali, pretukli, zavezali za automobil i vukli po putu!
Foto: Profimedia

Horor u BiH

VAPAJ MAJKE IZ TESLIĆA: Sina jedinca su mi ošišali, pretukli, zavezali za automobil i vukli po putu!

Bosna i Hercegovina -

"Mog sina Bogdana Rakića (18) pre više od 10 dana brutalno su pretukli. Krvnički su se iživljavali nad njim, ošišali ga, skinuli golog i vukli po putu. Kad je došao kući, bio je sav krvav i blatnjav! Imam samo njega. Ja sam samohrana majka" - ovako svoju najveću životnu dramu, opisuje Roberta Glancer, majka učenika teslićke Srednje mešovite škole "Nikola Tesla".

Neutešna majka se nada da će se njen sin oporaviti, a policija rasvetliti slučaj.

"Bio bi red da policija to odradi. Ja ne mogu nikome da sudim. Valjda ljudi znaju da treba da rade svoj posao", navodi Roberta Glancer i dodaje da već 10 dana oka nije sklopila.

Očigledno izmorena od brige i stresa, ona uznemirenim glasom dodaje da se najverovatnije zna ko joj je premlatio sina.

"I ja sam nešto načula, ne smem ništa da kažem dok ne budem sigurna, a i nije moje da ja to govorim. Oni su možda njega hteli da uplaše, da ga istuku, ali im se to 'osladilo' pa su se onda na njemu krvnički iživljavali. On je dete koje ima 18 godina, koje je svima verovalo", naglasila je nesrećna majka.

Upitana kako je njen sin sada, navela je da je on veoma loše.

"Ne registruje neke stvari i još ne hoda. Ne vidi dalje od 30 cm, ne raspoznaje sve, a priča sve nepovezano. Zbog toga policija ne može ni da ga sasluša. Ko zna da li će moći da ga saslušaju, ako ostane takav kakav jeste, neće moći nikada da da izjavu", priča potrešena majka.

Ona ne zna da li su napadači Bogdana vukli autom, ali su ga, kako kaže, vukli po putu, jer mu je koža sastrugana.

"On je na sebi imao duks i trenerku. Nije imao majicu i nije imao donji veš. Bio je sav blatnjav, krvav. Na prvu nisam mogla da shvatim ko je, pošto je, kada je došao kući, u hodniku bilo mračno. Samo je pao na mene i ja sam se tada izgubila, jer mi je dete imalo dugu kosu, a kada je došao, kosa mu je štrčala na sve strane. Ko zna čime su ga i šišali", navodi Glancerova.

Ona kaže da je napad prijavila policiji i plaši se da neko pokušava da zataška celi slučaj, jer se ni 10 dana posle napada o tome niko zvanično nije oglasio, niti je bilo ko uhapšen.

U pitanju su najmanje dvojica napadača, koji su Bogdanu ošišali i bradu, pa čak i trepavice! Roberta ne zna čak ni gde se napad dogodio, jer sin ne može to da joj kaže. Priča se da je pretučen na Borju, a prethodno je bio sa prijateljima u Tesliću, s kojima se rastao oko 22 sata. Šta se dalje događalo, utvrđuje policija.

Policija je do sada uzela izjave od Bogdanove majke, kao i od njegovih prijatelja s kojima je to veče bio u društvu. Detaljno je pregledan njegov tablet kako bi se utvrdilo s kim je kobne noći bio u kontaktu. Budući da je Bogdan bio u komi od njega nije uzeta izjava tako da još nije utvrđeno ni gdje se napad dogodio.

U Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske navode da je Bogdan Rakić primljen 1. novembra i prvo je hospitalizovan u Klinici za anesteziju i intezivno liječenje i sutradan je premješten u Službu za neorohirugiju.

"Pacijent je primljen sa dominantnim povredama glave, sa krvarenjem unutar mozga i nagnječenjem mozga. Urađen je kontrolni CT snimak koji ukazuje na poboljšanje zdravstvenog stanja. Pacijent je trenutno stabilno, ali su sve dalje prognoze još uvijek preuranjenje", rekla je načelnica Službe za neurohirurgiju dr Vesna Ivanišević.

(Nezavisne/ Srpska Cafe)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track