Najnovije vesti

KRIVOKAPIĆ POGAZIO REČ NAKON SASTANKA SA MILOM: Carine pripale DF-u, ali za njega dogovor ne važi!
Foto: EPA / Boris Pejović

bez konsultacija

KRIVOKAPIĆ POGAZIO REČ NAKON SASTANKA SA MILOM: Carine pripale DF-u, ali za njega dogovor ne važi!

Crna Gora
21:09h

Premijer Zdravko Krivokapić je još jednom pogazio datu reč, jer je u raspodeli državnih institucija mesto Uprave carina pripalo Demokratskom frontu, a on je danas samovoljno odlučio da im to uzme, prenosi Borba.me.

Očigledno da on nema nameru da poštuje izbornu volju od 30. avgusta i dogovore sa parlamentarnom većinom.

Indikativno je da je DF-u Krivokapić uzeo Carinu, bez konsultacija sa njima, nekoliko dana nakon što se sreo sa Milom Đukanovićem, predsednikom Crne Gore.

Interesantno je da je u svim izveštajima Uprava Carina i Luka Bar označene kao najtanja karika u švercerskim poslovima koje su kontrolisale pripadnici bivšeg režima, navodi portal.

Jasno je bilo da će Front, ulaskom u Carine prekinuti sve švercverske kanale, pa još više čudi Krivokapićeva samovolja da im otme Carinu, i to dan pre nego što će se sresti sa Milom Đukanovićem.

Vlada Crne Gore je, na 20. sednici održanoj 15. aprila 2021. godine kojom je predsedavao premijer Zdravko Krivokapić, donela Uredbu o izmenama i dopuni Uredbe o organizaciji i načinu rada državne uprave.

“U cilju efikasnijeg sprovođenja politike u oblasti prihoda predloženim izmenama spojene su nadležnosti dosadašnje Uprave prihoda i Uprave carina. Ocenjeno je da će novoosnovana Uprava prihoda i carina celishodnije sprovoditi poresku i carinsku politiku. Među prednostima ove izmene, posebno su naglašene sledeće: fiskalni efekat (20 odsto manji troškovi), sinergetski efekat – jedna kontrolna jedinica za poreske obaveze, igre na sreću i carine, te povećanje efikasnosti otkrivanja carinskih i poreskih prekršaja. Takođe, novi organizacioni model omogućiće da se mnogo lakše i efikasnije naplaćuju odjednom akcize i porezi koje je imaju mnogi proizvodi, a za proizvode koji imaju ulazni PDV plaćen na carini, ali i prodajni PDV u poreskoj, uspostaviće se jasnije linije odgovornosti za postupanje”, navode i Vlade u saopštenju.

Kurir.rs / Borba.me,   Foto: EPA / Boris Pejović

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...