"NAJTEŽE IM JE PAO IZBOR ANDRIJE MANDIĆA" Savić o promenama u Crnoj Gori: Sinoć su ponavljali sve NEBULOZE, ali POPISA ĆE BITI
Foto: FOTO PROFIMEDIA

kurir tv

"NAJTEŽE IM JE PAO IZBOR ANDRIJE MANDIĆA" Savić o promenama u Crnoj Gori: Sinoć su ponavljali sve NEBULOZE, ali POPISA ĆE BITI

Crna Gora -

Lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić izabran je za predsednika Skupštine Crne Gore. Na tajnom glasanju, za izbor Mandića glasalo je 49 poslanika, a nije bilo glasova protiv.

Predrag Savić
foto: Kurir tv

Glasanju nisu prisustvovali poslanici Demokratske partije socijalista, Socijaldemokrata, Bošnjačke stranke, kao i Demokratske unije Albanaca i Građanskog pokreta URA.

Predrag Savić, advokat gostovao je u jutarnjem programu Redakcija i predočio gledaocima poltičko stanje u Crnoj Gori i izbor Andrije Mandića za predsednika Skupštine CG.

- Teže im je pao izbor Andrije Mandića za šefa parlamenta, to je ujedno i simbol promena, nego sva hapšenja počev od Vesne Medenice do Veselina Veljovića bivšeg direktora policije i savetnika za bezbednost... Konačno silaze sa politčke vlasti. I ovi nemiri sinoć dokazuju sve to. Crna Gora sa izborom Mandića ulazi u drugu fazu i uspeli su pored pritisaka sa zapada da se izbore za tu značajnu poziciju. To je druga pozicija posle predsednika CG - rekao je Savić.

08:33

SVE IDE U PRILOG TOME DA SU OBEZGLAVLJENI

Činjenica je da je izabrana vlada Milojka Spajića i da je već preuzela dužnost, nastavio je Savić:

- Odložiće popis za 30 dana. E sad, taj popis ne odgovara DPS-u oni su i noćas o tome diskutovali, pa su ponavljali lekcije iz "istorije" i sve ostale nebuloze iz njihovog repertoara koji idu u prilog činjenici da su obezglavljeni. Pojedinci su se bogatili, stvorena je najveća mafija u Evropi gde su čelni ljudi sarađivali sa kriminalcima i sve činjenice koje su bile poznate, a sada obelodanjenje počinje i sa popisom stanovništva. Popis znači mnogo u nekom privrednom smislu. Videće se ko govori srpskim, ko crnogorskim, a koliko je pripadnika manjinskih naroda. Stupila je nova vlada i treba joj dati priliku - smatra Savić.

Jedina mu je žal što u novoj vladi nema onih koji su najzaslužniji za njeno formiranje.

- Očekujem da izvršna vlast bude moćna i stabilna.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track