RASPALA SE MILOVA VLADA: Đukanovića napuštaju koalicioni partneri!
Foto: Dado Đilas, Fonet

Poraz premijera

RASPALA SE MILOVA VLADA: Đukanovića napuštaju koalicioni partneri!

Crna Gora -
Raško Konjević, potpredsednik SDP, koalicione stranke vladajućeg DPS, saopštio da je veza između dve partije raskinuta, to u trenutku kada opozicioni DF traži rušenje vlasti

PODGORICA - Crnogorski ministar policije Raško Konjević, koji je ujedno i potpredsednik Socijaldemokratske partije Crne Gore (SDP), manje članice vladajuće koalicije, rekao je da zajedništvo SDP s Demokratskom partijom socijalista (DPS) Mila Ðukanovića suštinski više ne postoji.To je analitičare navelo na spekulacije da se vlada Đukanovića, lidera CG već 27 godina, raspala, i to baš u trenutku dramatičnih protesta opozicije predvođene Demokratskim frontom (DF), koja još od 27. septembra na ulicama traži njegovu smenu.Zahtevali smene- Nakon odgovora Demokratske partije socijalista da Ivan Brajović (ministar saobraćaja i pomorstva, prim. aut.) i Vujica Lazović (potpredsednik vlade za ekonomsku politiku i finansijski sistem, prim. aut.) ostaju u vladi, suštinski je raskinuta veza SDP-DPS - kazao je Konjević, prenose podgorički mediji, navodeći da je odgovor DPS na zahtev SDP bio da sad nije trenutak ni za kakve promene u vladi.- Vlada je već tehnička nakon takve odluke DPS i oni sada više nemaju našu suštinsku podršku - kazao je Konjević.Time je faktički došlo do drastičnog raskola unutar koalicije koja postoji duže od dve decenije, što u trenucima velikih previranja i sukoba sa opozicijom za Đukanovića može predstavljati dodatni izazov, ocenjuju analitičari.Povređen policajacInače, tenzije između policije i demonstranata koji su se odazvali pozivu opozicionog Demokratskog fronta (DF) da izađu na ulice radi rušenja postojeće vlasti kulminirale su u Podgorici na skupu u noći između nedelje i ponedeljka. U okršajima je teže povređen jedan policajac, a lakše njih pet, kao i jedna urednica TV Pink M. Međutim, juče je u glavnom gradu Crne Gore bilo mirno, a lider DF Andrija Mandić za Kurir je saopštio da on i njegove kolege pripremaju novi masovni skup za subotu.- Đukanović ne mora da nas čeka do tada i može da podnese ostavku - poručio je Mandić.

Crnogorska Pobjeda o reakciji KremljaMEDIJI: RUSIJA SE MEŠA U STVARI CRNE GORERusija se direktno meša u unutrašnju politiku Crne Gore, piše juče podgorička Pobjeda povodom stava ruskog ministarstva inostranih poslova o uličnim protestima opozicionog Demokratskog fronta (DF) u Podgorici. Pobjeda navodi da je Kremlj zauzeo takav stav jer se protivi evrointegracijama Crne Gore, kao i ulasku Crne Gore u NATO.- To je Moskva i sama navela - ističe Pobjeda.

DF optužujeREŽIM NA NAS POSLAO HULIGANEPredsedništvo crnogorskog opozicionog Demokratskog fronta (DF) osudilo je napade huligana koje je, kako tvrde, režim premijera Mila Ðukanovića poslao da izazovu nerede u kojima je teško povređen njihov redar Zoran Mustur.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja