OVAKO SE KRKA NA RAČUN DRŽAVE HRVATSKE: Mediji objavili račun sa derneka čelnika službenih novina, kad je nestalo stranih prešli na domaće rakije!
Ilustracija, Foto: Profimedia

bahato

OVAKO SE KRKA NA RAČUN DRŽAVE HRVATSKE: Mediji objavili račun sa derneka čelnika službenih novina, kad je nestalo stranih prešli na domaće rakije!

Hrvatska -

Nedeljnik Nacional u posedu ima račun iz kog se vidi kako se goste čelni ljudi Narodnih novina (Službeni list RH), koje su 100 odsto u vlasništvu Republike Hrvatske.

Osim računa imaju i fotografiju Mate Regvara, jednog od članova Uprave Narodnih novina, kako stoji za šankom i ispija rakije navedene na računu.

Prema podacima s računa, 31. oktobra prošle godine u kasnijim poslepodnevnim satima Mato Regvar je zajedno s još dvojicom saradnika došao na ručak u jednu konobu na zapadnom delu Zagreba.

Počeli su s aperitivom i vinom pre ručka, nastavili vinom za vreme ručka, a nakon deserta i s domaćim viljamovkama sve dok ih, piše Nacional, nije nestalo pa su nastavili s industrijskim rakijama.

Sve je plaćeno službenom karticom kompanije, a prema informacijama Nacionala svaki je popio prosečno litar vina i 15-ak rakija.

Na upit Nacionala da komentariše događaj i plaćanje službenom karticom Mato Regvar nije odgovorio.

Prema finansijskim izveštajima, 2016. Narodne novine godinu su završile s gubitkom od milion evra, dok su 2017. imale gubitak od pola miliona evra. Prihodi im se kreću oko 4 miliona evra.

Kurir.rs/Index.hr

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track