Najnovije vesti

ĐACI IZ PULE U KUĆNOM KARANTINU: 42 gimnazijlca došlo iz Venecije! Hrvatska otkazuje ekskurzije u Italiju zbog virusa
Foto: AP / Luigi Costantini

koronavirus

ĐACI IZ PULE U KUĆNOM KARANTINU: 42 gimnazijlca došlo iz Venecije! Hrvatska otkazuje ekskurzije u Italiju zbog virusa

Hrvatska

Gimnazijalci iz Pule, koji su u subotu boravili u Veneciji na tradicionalnom karnevalu, vratili su se kućama, ali su im iz Službe za epidemiologiju hrvatskog Zavoda za javno zdravlje savetovali da ostanu u kućnoj izolaciji i ne idu u školu.

Deca i profesori bili su na ekskurziji dve nedelje, prenosi Regional Ekspres. 

Direktor gimnazije Filip Zorićić potvrdio je da se radi o ukupno 42 dece i četiri profesora koji su bili na izletu i koji prema uputstvima Zavoda moraju ostati kod kuće. 

foto: AP / Luigi Costantini

Tokom noći svojim kućama su se vratili omiški i splitski srednjoškolci koji su proteklih dana bili na izletu u Italiji, a oni su u nedelju duže zadržani na graničnim prelazima Pasjak i Rupa, gde su pregledani i, kada je utvrđeno da niko nema nikakve simptome, pušteni su da nastave put prema Dalmaciji. 

Profesori i učenici su upozoreni da se s pojavom bilo kakvih simptoma odmah moraju javiti epidemiologu.

Hrvatsko Minsitarstvo nauke i obrazovanja izdalo je danas preporuku školama da otkažu sva organizovana putovanja u Italiju zbog koronavirusa.

"U skladu sa preporukom Ministarstva zdravlja, a vodeći računa o bezbednosti učenika i nastavnika, ovim putem upućujemo vas da otkažete sva organizovana putovanja u Italiju u narednih mesec dana", navodi se u saopštenju koje je potpisala hrvatska ministarka Blaženka Divjak. 

Kurir.rs / Tanjug,   Foto: AP Luigi Costantini

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...