SIMULACIJA DOGAĐAJA: Hrvatska se priprema za letnju sezonu, probe koncerata, venčanja...
Foto: Richard McCarthy / PA Images / Profimedia

ajmo, ruke gore

SIMULACIJA DOGAĐAJA: Hrvatska se priprema za letnju sezonu, probe koncerata, venčanja...

Hrvatska -

Hrvatska se uveliko priprema za povratak u normalu i letnju turističku sezonu.

Hrvatski ugostitelji su sa Štabom civilne zaštite dogovorili sve detalje plana za povratak normalnog u industriji svadbi, evenata i koncerata.Prvi korak će biti da se odrade probni događaji i ako sve prođe dobro, vraćaju se koncerti i tradicionalne velike svadbe.

Pravi koncert pevač Damir Kedžo nije odradio od početka pandemije. U međuvremenu je i preboleo koronu, a pre dva dana je bio i na vakcinaciji muzičara i spremno čeka zeleno svetlo štaba.

"Na ulici nisam, gladan nisam, struju plaćam. Ne mogu reći da mi je bilo toliko grozno, ali bez veze mi je zbog činjenice da ja živim za pevanje i pevam za publiku i kad to nemaš, naravno da ti to fali", rekao je za Dnevnik hr.

Na sastanku sa Štabp,, ugostitelji su dogovorili da će u četvrtak ipak prvo odraditi probni poslovni događaj od četiri sata gde će biti gosti koji su primili dve doze vakcine.

Sedam dana kasnije, gosti će se testirati da bi se videlo kako je prošla proba, objasnila je Žaklina Troskot, predsednica Nezavisnog udruženja ugostitelja.

Već u subotu sledi probna simulacija svadbe. "Oko 120 zvanica, vakcinisanih sa obe doze ili oni koji su preboleli koronu u proteklih 180 dana i oni sa negativnim PCR testom. Održaće se klasična ceremonija uz večeru i muziku uživo", rekla je Troskot.

Nakon svadbe slede i prvi probni koncerti koje iščekuje cela event industrija koja živi jedino od pomoći države. Na pozornici popularne zagrebačke Tvornice kulture u poslednjih godinu dana održan je samo jedan koncert i to tek prošlog meseca.

"Oko 150.000 radnih mesta u Hrvatskoj, ako ovoj koncertnoj industriji pripojimo kompletnu event industriju. Mi se svi nadamo da će krajem godine vakcinisanost biti takva da ćemo početi normalno da funkcionišemo, jer mi ne priznajemo novo normalno i želimo da se vratimo na staro", rekao je direktor Tvornice kulture, Dražen Goreta.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track