HRVATSKI ĐACI SEKSUALNO MALETIRALI MLAĐE UČENIKE: Terali ih da simuliraju seks u toaletu
Foto: Thinkstock

Skandal u školi

HRVATSKI ĐACI SEKSUALNO MALETIRALI MLAĐE UČENIKE: Terali ih da simuliraju seks u toaletu

Hrvatska -

Učenici petog, šestog i osmog razreda jedne škole u okolini Zagreba seksualno su zlostavljali učenike mlađih generacija u prostorijama toaleta.

Naime, škola je prošle nedelje saznala kako se u prostorijama WC-a odvija neka vrsta seksualnog uznemiravanja – stariji dečaci mlađe su terali da simuliraju seks. Deca su se poverila profesorki, a škola je zatim odmah reagovala. Trenutno se sprovodi istraga. Učenici koji su učestvovali u zlostavljanju su kažnjeni.

"Mi smo postupili prema važećim protokolima, ispitali učenike, napravili beleške i nakon dobijenih informacija obavili razgovore sa roditeljima. Ove nedelje održali smo roditeljske sastanke sa razredima koji su učestvovali u događanjima, održane su sednice razrednog i roditeljskog veća pa su učenici kažnjeni. Učenike koji su učestvovali u navedenim radnjama pratićemo i dalje pa će stručne službe škole nastaviti raditi sa njima", rekla je direktorka škole.

Za zlostavljanje su odgovorna petorica učenika osmih razreda i dva ili tri učenika petih i šestih razreda.

"Mi smo ispitali sigurno 40-ak učenika dok nismo saznali o kome je reč. Sve se odvijalo u WC-ima u koje učitelji ne ulaze. Čim smo otkrili da se nešto događa, pristupili smo rešavanju situacije, a učenici su kažnjeni najstrožom sankcijom", rekla je direktorka i objasnila da su incidenti okarakterisani kao uznemiravanje, jer nije bilo skidanja i diranja dece po intimnim delovima tela.

"Svi smo radili prekovremeno da bismo što pre došli do informacija i ispitali što više učenika i obavestili njihove roditelje", rekla je direktorka.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prebijena Milica Dabović

(24sata.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja