JEZIVI ISKAZ UBICE TRUDNE ZAGREPČANKE: Izvukao sam kuhinjski nož i zabio joj u vrat. Vrisnula je...
Foto: Foto, Printscreen Dalicom TV

Stravično

JEZIVI ISKAZ UBICE TRUDNE ZAGREPČANKE: Izvukao sam kuhinjski nož i zabio joj u vrat. Vrisnula je...

Hrvatska -

Dok ubica David Komšić (19), kom preti 40 godina robije, priprema odbranu u ćeliji remetinečkog zatvora, od Kristine Krupljan (18), njegove žrtve, juče su se na groblju Markovo polje oprostilaineutešna porodica, prijatelji, ali i mnogobrojni građani koje je ovaj zločin potresao.

Sa sahrane Kristine Krpljan (Foto: Printscreen YouTube/24sata.hr)
Sa sahrane Kristine Krpljan (Foto: Printscreen YouTube/24sata.hr)

"Koji je smisao njezine smrti? Smisla nema, Biblija kaže da sve ima svoje vreme, ali je li zaista došlo njeno vreme?", zapitao se sveštenik pred Kristininim kovčegom.

Njen ubica je policijskim inspektorima ispričao da je u trenutku ubistva mislio da je u vezi s Kristinom.

"Zajedno smo bili od 7. razreda osnovne škole. Znali smo da se svađamo. Bila me prijavila da sam je pretukao, ali je povukla iskaz rekavši da je sa mnom trudna. Pravi šok mi je izazvalo kada mi je tri dana pre ubistva u telefonskom razgovoru rekla da je već tri mjeseca trudna s drugim čovekom. To me je šokiralo. Pokušao sam da tražim objašnjenje, ali mi je rekla da ću sve saznati na vreme. Kobne večeri išli smo u 'Nokturno' na večeru, zatim nas je dovezla ispred njene zgrade. Izvukao sam kuhinjski nož iz 'kalvin klajn' torbice i zabio joj ga u vrat. Čuo sam njen vrisak i onda mi se smračilo. Znam samo da sam nastavio da je bodem. Ne sećam se svega. Kompletno sam se Izgubio", rekao je Komšić policiji.

Zatim je pozvao oca i rekao mu "mislim da sam ubio Kristinu". Otišao je kući, a usput je bacio nož u kontejner. Njegov otac Ivo telefonirao je policiji i javio da dovodi sina. A David je u policijskoj stanici bio mrtav hladan.

"Ja sam je zaklao", rekao je.

Nesrećnu Kristinu je nožem ubo više od 60 puta. Njeno telo u parkiranom automobilu pronašle su komšije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track