JAČA OD ZIME I LEDA: Beti (27) je u Laponiji oborila svoj lični rekord, okupala se u ledenoj vodi na -34 stepena (VIDEO)
Foto: Priuntscreen Instagram

da se srmzneš

JAČA OD ZIME I LEDA: Beti (27) je u Laponiji oborila svoj lični rekord, okupala se u ledenoj vodi na -34 stepena (VIDEO)

Severna Makedonija -

Makedonka Beti Kotovčevska bavi se neobičnim hobijem, odnosno kupanjem u ledenoj vodi. Ona je jedna od onih koji praktikuju metodu holandskog ekstremnog sportiste Vima Hofa, metodu koja ima tri komponente: pravilno disanje, postepeno izlaganje hladnoći, odnosno hladnoj vodi, i posvećenost.

Ova 27-godišnja devojka sa velikom strašću istražuje Makedoniju, za koju kaže da je puna prelepih jezera i vodopada u kojima možete vežbati plivanje u hladnoj vodi. Trenutno je na putovanju u Laponiji, gde je još jednom testirala granice svoje izdržljivosti i postigla novi lični rekord – minus 34 stepena Celzijusa, za stepen više nego što je bio raniji.

„Ovako sam oborila svoj novi rekord – mirno, smireno i srećno. Meštani Laponije su mi rekli da nisu očekivali ovoliki pad temperatura početkom proleća, jer su celu zimu proveli sa najhladnijih minus 27,8 stepeni Celzijusa.

Ali Betica je prešla 4.286 kilometara da bi oborila sopstveni rekord iz 2018, koji je iznosio minus 33 stepena Celzijusa. Čestitam Bethike, uspela si", napisala je na Instagramu.

„Juče je bio najhladniji dan u Laponiji ove zime i temperatura je bila minus 34 stepena Celzijusa, a ovaj stepen ću sa ponosom dodati kao svoju najveću pobedu“, napisala je Beti Kotovčevska.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track