Sednica vlade u nedelju uveče ili u ponedeljak ujutru
Foto: Dado đilas

Slavica Đukić Dejanović

Sednica vlade u nedelju uveče ili u ponedeljak ujutru

Politika -
Jučerašnje parafiranje teksta sporazuma doživljavam kao bitan istorijski iskorak da se na drugi način rešavaju sva teška pitanja koja moraju da se rešavaju, rekla ministarka

BEOGRAD - Sednica vlade, na kojoj će se doneti odluka o prihvatanju ili odbijanju teksta sporazuma Beograda i Prištine u Briselu, mogla bi da bude održana u nedelju uveče ili u ponedeljak rano ujutru, izjavila je danas ministarka zdravlja Slavica Đukić Dejanović.

"Danas i sutra do podne vodiće se konsultacije unutar političkih subjekata, a mislim da ćemo sednicu vlade imati ili sutra uveče ili u ponedeljak rano ujutru", rekla je Đukić Dejanović, i istakla da je uverena da će vladina odluka biti pozitivna.

Na pitanje da li ima vremena da se održi i sednica parlamenta, s obzirom na to da bi odluku o tome da li će sporazum biti potpisan ili ne, državni organi doneti do ponedeljka, Đukić Dejanović je rekla da to, verovatno, neće moći tehnički da se izvede.

"Šefovi poslaničkih grupa apsolutno znaju raspoloženje, a da li će ta odluka formalno biti doneta do ponedeljka - to verovatno nije tehnički moguće. Međutim, znamo da ćemo imati parlamentru većinu najkasnije u ponedeljak, to je sasvim jasno", rekla je ministarka.

Prema njenim rečima, nema sumnje da je postignut maksimum koji je u ovom momentu bio moguć i da je parafom juče učinjen korak koji daje neuporedivu političku i ekonomsku perspektivu Srbiji, uključujući i srpski narod na Kosovu i Metohiji.Nema sumnje, dodala je Đukić Dejanović, i da će, bilo šta korektno da uradi vlada, premijer Ivica Dačić, ministarka zadužena za evropske integracije Suzana Grubješić, postojati grupa onih koji će to kritikovati.

"I naravno da nema sumnje da moramo posebno razgovarati sa ljudima koji žive na Kosovu i Metohiji, zbog kojih se i pravi ovoliki napor, jer su njihovi životi i kvalitet života najbitniji", rekla je ministarka zdravlja.

Đukić Dejanović je, takođe, rekla da jučerašnje parafiranje teksta sporazuma doživljava kao bitan istorijski iskorak da se na drugi način rešavaju sva teška pitanja koja moraju da se rešavaju. Ona je još jedno ukazala da ima dovoljno vremena da se svi politički subjekti i oni koji učestvuju u parlamentarnom životu, kao i vlada sastanu, konsultuju i zauzmu stavove. "Ima dovoljno vremena, jer nam se ništa nije dogodilo preko noći, ovo je proces koji traje decenijama, a sada dobija potpuno novi iskorak. Želim i da čestitam svima koji su u tome učestvovali", zaključila je Đukić Dejanović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track