BIVŠI KOŠARKAŠ UDARIO TAKSISTU JER JE TRAŽIO DA STAVI MASKU! Labović je posle incidenta SPROVEDEN U BOLNICU LAZA LAZAREVIĆ!
Foto: Starsport

ISTRAGA

BIVŠI KOŠARKAŠ UDARIO TAKSISTU JER JE TRAŽIO DA STAVI MASKU! Labović je posle incidenta SPROVEDEN U BOLNICU LAZA LAZAREVIĆ!

Sport -

Dragan Labović juče priveden nakon što je napao taksistu koji mu je tražio da poštuje mere protiv kovida, a potom mu ukrao vozilo i odvezao se do vrtića

Dragan Labović (34), bivši košarkaški reprezentativac, uhapšen je juče zbog sumnje da je u beogradskom naselju Železnik prvo udario taksistu, a onda mu ukrao auto i njime se odvezao do vrtića u kom mu radi majka.

Kako izvor Kurira otkriva, Labovića je policija privela nešto posle podneva ispred vrtića, gde je pronađeno i ukradeno taksi vozilo. Protiv Labovića će, kako saznajemo, biti podneta krivična prijava zbog krađe kola. Prema nezvaničnim informacijama, incidentu je prethodila svađa sa taksistom kom je Labović ušao u vozilo. Košarkaš je navodno sproveden u Klinika za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević", pošto je pravio lom u kući kada se vratio, u prisustvu majke i sestre.

Nije poštovao mere

- Ušao je bez zaštitne maske i seo na mesto suvozača. Taksista je od njega zahtevao da zbog koronavirusa stavi masku i sedne pozadi. Međutim, Labović je to uporno odbijao, počeli su da se svađaju, a potom je udario taksistu.

Očevici Policija opkolila vrtić

Očevici privođenja košarkaša kod vrtića u kom mu radi majka kažu da se veliki broj policajaca odjednom stvorio oko te zgrade u Železniku.

- Videli smo veliki broj policajaca i vozila interventne policije koja su prvo projurila ka vrtiću, pa su stajali okolo i onda su se odvezli nazad. Uplašili smo se da nije nešto mnogo gore. U tom trenutku nismo znali da policija kod vrtića hapsi begunca - kaže jedan očevidac.

Taksista je izašao iz vozila, a Labović je prešao na njegovo mesto i odvezao se - otkriva izvor šta se dešavalo pre nego što je policija košarkašu stavila lisice. Kako navodi, sa Labovićem je navodno bila i njegova sestra, ali je posle incidenta ona otišla peške i nije se sa bratom odvezla ukradenim autom.

Dragan Labović, Simon Karić
foto: Saša Pavlić, Zorana Jevtić

Navodno, taksista je odmah pozvao policiju, koja je krenula u poteru za kolima. - Labovića, ali i auto, zatekli su ispred vrtića u Železniku - dodaje izvor. Inače, ovo nije prvi incident koji je nekadašnji reprezentativac napravio.

U julu 2019. policija je zbog njega intervenisala i na jednom privatnom bazenu u Beogradu. Tada je, navodno, posle nekoliko popijenih piva počeo da razbija flaše, psuje i vređa muškarca koji je sedeo sa njim u društvu.

- Je*aću u ti mamu, zapaliću ti sve što imaš - vikao je navodno košarkaš, posle čega je mladić pozvao policiju. Protiv njega je tada podneta prekršajna prijava zbog remećenja javnog reda i mira, ali je proveo i 12 sati na trežnjenju.

Prijatelji iz Prokuplja: On je živa vatra, ali rešio je da se smiri

Prijatelj Dragana Labovića kaže za Kurir da je rodnim Prokupljem odjeknula vest o njegovom privođenju. On kaže da Labović ima probleme i da ne može da prihvati da više nije profesionalni košarkaš. Kako dodaje, navodno je upao i u finansijske probleme. - Pre nekoliko meseci je došao ovde da živi. Stalno smo bili zajedno, čak i prekjuče. Odličan je drug, nikada ovde nije pravio probleme i svi ga vole. Znam da je imao finansijskih problema i da su mu isključili struju u lokalu koji ima u prizemlju kuće. Sam mi se požalio - kaže sagovornik i dodaje da je Labović rekao prijateljima da je odlučio da život promeni iz korena i krene iz početka. - On je živa vatra, vrlo dinamičan - kaže drugi Labovićev prijatelj.

Incidentan

Ime Dragana Labovića pominjalo se i početkom jula iste godine, kada je u jednom lokalu u centru Beograda pretučen Simon Karić.

- Labović je sedeo sa Karićem, a Simon je tada u prvoj izjavi policiji rekao da ga je napao neko ko je sedeo za njegovim stolom. Međutim, kasnije je promenio izjavu i rekao da ne zna ko su napadači - podseća sagovornik Kurira. Inače, incidentnog košarkaša su svojevremeno prozvali princem od Prokuplja.

Biografija

Rođen: 20. april 1987. u Prokuplju Visina: 2,07 m Težina: 115 kg

Karijera - kao dečak igrao u Zdravlju iz Leskovca - 2002. prešao u FMP Železnik - 2009. počeo inostranu karijeru u Grčkoj, u Arisu - iz Grčke je nastavio angažmane u Nemačkoj, Rusiji...

- Bio je uspešan i talentovan i predviđana mu je sjajna karijera. Kao juniorski reprezentativac igrao je sa Milošem Teodosićem, Milenkom Tepićem i Nikolom Dragovićem. Za seniorsku reprezentaciju nastupio je na Evropskom prvenstvu 2007. u Španiji - kaže izvor.

Kurir.rs/Ekipa Kurira

bonus video:

12:02

ĆURUVIJA NIJE MOGAO DA BUDE UBIJEN BEZ ZNANJA MILOŠEVIĆA: Smajlović nakon presude upozorava da zločin nije REŠEN DO KRAJA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track