KOŠARKAŠI SRBIJE: Erceg nas je vodio ka pobedi, svejedno ko je u polufinalu
Foto: Reuters

Reakcija posle Čeha

KOŠARKAŠI SRBIJE: Erceg nas je vodio ka pobedi, svejedno ko je u polufinalu

EP Košarka -
Izabranici selektora Đorđevića slažu se u oceni da je Zoran Erceg na ovom meču bio čovek odluke, ali ističu, da na putu ka cilju nema zaustavljanja

Košarkaška reprezentacija Srbije je pobedila Česku sa 89:75 i plasirala se u polufinale Evropskog prvenstva prvi put posle 2009. godine.

"Još jedno polufinale. Nije utakmica dobijena na najsjajniji način, ali je najvažnije da je dobijena. Zatvarali su neke opcije koje smo koristili u prethodnim utakmicama, pa smo morali da u nastavku radimo nešto drugo da bismo dobilo", rekao je posle utakmice Miroslav Raduljica.

Prvi centar Srbije završio je utakmicu sa 16 poena i pet skokova. Bio je drugi najbolji strelac, iza Zorana Ercega, koji je ubacio okruglo 20.

"Erceg je odigrao fantastično, moram da kažem da nas je on držao svojim šutevima, nisu mogli da ga brane. Najbitnije je da smo dobili", rekao je Raduljica i dadao:"Šta mene pitate, eno vam ga Zoran, dao je 20 poena", rekao je osmehom.

„Bila nam je teška utakmica. Česi su se, kao što smo i očekviali, pokazali kao tvrda i dobra ekipa. Pogađao sam danas neke bitne šuteve, ali čak je i to stvar kolektiva. Svaki put iskoči neki drugi igrač, danas sam to bio ja. Ovo je samo jedan stepenik više ka našem cilju, a znamo šta je to", rekao je nakon meča Zoran Erceg, naš najefikasniji igrač na ovoj utakmici i dodao da mu je svejedno protiv koga će Srbija igrati u polufinalu.

I jedan od lidera košarkaške reprezentacije Srbije, Nemanja Bjelica, pohvalio je saigrača Zorana Ercega za doprinos pobedi protiv Češke.

"Možemo da odahnemo, ušli smo u polufinale ali nemamo taj osećaj. Loš je ambijent u hali, no najbitnije je da smo uspeli da pobedimo i imamo šansu da se borimo da direktno odemo u Rio. Imamo dovoljno igrača, sada je to bio Erceg, nadam se da ćemo nastaviti sa pobedama", rekao je Bjelica.

Nemanja Nedović rekao je da je ekipa na dobrom putu ka ispunjenju svog cilja – osvajanju zlatne medalje.

"Ovo je moje prvo polufinale, iako nisam imao takav osećaj, jer je atmosfera malo mirna. Dovoljno govori i to što se nismo preterano radovali. Idemo da osvojimo prvo mesto i za sada smo na dobrom putu", rekao je Nedović.

"Sada ćemo da se malo odmorimo malo, da uradimo oporavak. Ako budemo igrali svoju igru u polufinalu, bilo ko da se nađe na drugoj strani, nema šta da traži. Ostaje nam da vidimo ko će biti", rekao je Nedović.

Srbija je meč protiv Češke prelomila tek u poslednjoj četvrtini.

"Česi su imali sjajan turnir. Ušli smo u ovu utakmicu sa dozom poštovanja, ali ih se nismo plašili. U prvom polvremenu smo kontrolisali igru i rezultat i u jednom trenutku smo samo dodali gas, pogodili teške šuteve. A imamo i dugačku klupu, 12 igrača koji momentalno mogu da doprinesu", rekao je Nedović.

Po dolasku u Berlin, Raduljica se požalio na uslove u hali. I danas je ponovio da mu nije prijatno.

"Rekao sam prošli put da duva na ovom stadionu. Rekao sam i prošli put da duva na klupi po vratu, smrzosmo se. Nešto jeste čudno".

Srpski centar nije želeo da kaže da li bi u borbi za finale više voleo Italiju ili Litvaniju.

"Nema šta da razmišljam o tome. Nama je svejedno, mi ćemo igrati našu odbranu, naš napad i našu igru. Nema tu šta da se priča", dodao je centar.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track