PALMA: Dva puta su mi nudili da budem predsednik FSS!

Političari ne treba da se mešaju u sport

PALMA: Dva puta su mi nudili da budem predsednik FSS!

Fudbal -
Političari treba da daju pare, a da sport vode oni koji znaju sport, rekao je Marković

JAGODINA - Predsednik Skupštine grada Jagodina Dragan Marković Palma poželeo je danas fudbalskim reprezentativcima Srbije puno uspeha u meču protiv Makedonije, ali je i dodao da je siguran u pobedu.

"Ovo je mlada reprezentacija i mi imamo dobru budućnost u fudbalu. Naš savez, stručni štab na čelu sa selektorom učinili su sve što mogu. Molim političare da se ne bave sastavljanjem ekipa i suđenjem, nego da vas svi bodrimo i damo podršku, a vi da date maksimum", rekao je Marković na prijemu koji je priređen za reprezentaciju u Skupštini grada.

"Siguran sam da će kroz godinu, dve biti rezultata i da će svi da se boje "plavih" kada je u pitanju fudbal u Evropi", dodao je Marković.

On je poručio reprezentativcima Srbije da se nakon karijere u inostranstvu vrate u Srbiju.

"Ako se naša legenda Siniša Mihajlović, koji je toliko dugo igrao u najboljim klubovima, vratio u Srbiju, očekujem da se i vi vratite posle vaše karijere", kazao je Marković.

Marković je imao poruku i za političare.

"Političari treba da daju pare, a da sport vode oni koji znaju sport. Meni je dva puta nuđeno da budem predsednik Fudbalskog saveza Srbije, a ja sam to odbio. Ja sam bio sportista i sportski sam radnik dugo godina, a vidim neke političare koji hoće da uđu u neki savez, a da nikada u životu nisu potrčali osim kada ih je pojurilo komšijsko kuče", rekao je Marković.

Selektor Siniša Mihajlović je rekao da je prvi put u Jagodini, kao i fudbalska reprezentacija i pozvao je žitelje Jagodine i Pomoravlja da dođu na sutrašnju utakmicu i podrže reprezentaciju.

Dragan Markovć je selektoru Mihajloviću poklonio bokserske rukavice i trenerku Kik boks kluba "Palmini tigrovi", čiji je Marković vlasnik.

Marković je od članova reprezentacije dobio plaketu Fudbalskog saveza Srbije, dres sa brojem deset sa njegovim imenom i loptu sa potpisima svih reprezentativaca.

Poslednja utakmica u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo između Srbije i Makedonije igra se sutra od 20.30 u Jagodini.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track