MAJSTORIJA SUME I GOL TOŠIĆA ZA PREMIJERNU POBEDU PARTIZANA: Crno-beli sa igračem manje odbranili minimalac u Inđiji! Grobari dva puta prekidali meč (VIDEO)
Foto: Starsport©

SUPERLIGA SRBIJE

MAJSTORIJA SUME I GOL TOŠIĆA ZA PREMIJERNU POBEDU PARTIZANA: Crno-beli sa igračem manje odbranili minimalac u Inđiji! Grobari dva puta prekidali meč (VIDEO)

Fudbal -

Fudbaleri Partizana savladali su golom Zorana Tošića u 28. minutu Inđiju 1:0 (1:0) u meču prvog kola Superlige Srbije, koji će ostati upamćen po tome što su ga pristalice crno-belih prekidale dva puta.

Prvi šut ka golu uputila je Inđija, ali je lopta otišla preko gola. U petom minutu prekinuta je utakmica na kratko, pošto su navijači Partizana utrčali na teren kako bi skinuli transparent druge frakcije navijača crno-belih.

Nije bilo prilika sve do 19. minuta kada je posle akcije Saše Zdjelara i asistencije Nemanje Miletića sa pet metara Umar Sadik šutirao visoko preko gola.

Minut kasnije dobar pokušaj imao je i đorđe Ivanović, ali je golman Miloje Preković izbacio loptu u korner.

Partizan je poveo u 27. minutu golom Tošića posle lepih poteza i asistencije Sejdube Sume. Tošić je tri minuta kasnije mogao da udvostruči prednost, ali je sa ivice šesnaesterca pogodio stativu.

U završnici prvog dela igre crno-beli su imali dve šanse. U 42. minutu Sadik je centrirao sa desne strane, loptu je pre Sume uzeo Tošić, a golman je izbacio u korner. U prvom minutu nadoknade Suma je dobro šutirao, ali je lopta otišla pored stative.

Na početku drugog poluvremena, u 50. minutu sudija Srđan Jovanović prekinuo je utakmicu zbog transparenta navijača Partizana na kome je pisalo:

"Poslednja opomena za Zvezdine sudije", navijači pored su držali žute kartone, a meč je nastavljen sedam minuta kasnije.

U 61. minutu Suma je dobro dodao do Sadika, on je šutirao sa 15-ak metara, a golman domaćih je odbranio. Posle toga u dva navrata pokušao je Suma, ali nije uspeo da postigne gol.

Dobro je u 71. minutu šutirao Ivanović, a golman Preković je izbacio loptu u korner.

Prvu ozbiljniju šansu Inđija je imala u 75. minutu kada je snažno pored gola šutirao Mihajlo Banjac, dok je dva minuta kasnije gol Partizana pokušao da ugrozi i Neboša Bastajić, ali je loše šutirao.

U 78. minutu Partizan je ostao sa desetoricom pošto je drugi žuti karton dobio Ivanović.

Partizan je u 89. minutu zapretio preko Aleksandra Šćekića, koji je posle kornera glavom poslao loptu preko gola.

Inđija je imala više loptu u posedu u završnici utakmice, ali igrači domaćih nisu pronašli način da ugroze gol Partizana, pa su poraženi u prvoj utakmici po povratku u Super ligu.

Drugo poluvreme

90+7. minut - Kraj utakmice

90+3. minut - Vladimir Stojković se žali na povredu leđa

90. minut - Sudija Jovanović je pokazao da će se igrati još sedam minuta

85. minut - Nešto mirnija igra, Inđija pokazuje ambiciju da napada

78. minut - Partizan ostaje sa 10 igrača! Ivanović je dobio drugi žuti karton, posle duela sa Anđelkovićem

77. minut - Novi dobar napad Inđije pokušao je Bastajić

75. minut - Tek što je ušao u igru Banjac je bio u prilici posle greške odbrane Partizana, ali mu je u odsudnom momentu zasmertao i Urošević, pa je lopta otišla kraj gola

69. minut - Stežu obruč izabranici trenera Save Miloševića, prilika ima maltene svakog minuta, ali su udarci fudbalera Partizana za sada bili ili preslabi ili prejaki

57. minut - Meč je nastavljen

49. minut - Kao i u prvom poluvremenu Grobari su izazvali prekid transparentom na istočnoj tribini, koji su pratili žuti kartoni

47. minut - Lep potez Sadika, koji je proturio loptu rivalu kroz noge, ali je potom dodao golmanu Inđije

46. minut - Utakmica je nastavljena

Drugo poluvreme

45+2. minut - Pokušaj Sume sa 18 metara, lopta ide kraj gola

41. minut - Došla je lopta nekako do Zorana Tošiča posle Sejdube Sume, ali je Preković uspeo da interveniše

38. minut - Tošić je pao u kaznenom prostoru, sudija Jovanović je pokazao da se igra nastavi

30. minut - STATIVA! Ivanović je odigrao povratnu ka Tošiću, koji je sa 17 metara pogodio stativu

27. minut - GOOOOL 0:1, Tošić! Sjajan potez Sume, koji je najpre ušao u kazneni prostor, a zatim dao loptu Tošiću, koji je zatresao mrežu

24. minut - Slobodan udarac sa 25 metara izveo je Zoran Tošić. Lopta je pogodila Rogača u glavu posle čega je meč prekinut. Fudbaler Inđije kratko je bio na zemlji

21. minut - Sada se Ivanovićlepo okrenuo, ali je njegov šut golman Inđije izbio u korner

19. minut - Kakva šansa! Zdjelar je uposlio Miletića, ovaj sa strane video Sadika, koji je sa nekoliklo metara promašio gol

14. minut - Grobari skandiraju: "Uprava napolje"

foto: Starsport©

12. minut - Obe ekipe pokušavaju da igraju što otvrenije može, gleda se napadački fudbal u ovih uvodnih desetak minuta, a i čini se da Sejduba Suma napokon pruža dobre partije

5. minut - Utakmica je prekinuta! Grupa navijača Partizana uletela je na teren, kako bi uzela transparent sa ograde. Posle nekoliko minuta meč je nastavljen

4. minut - Greška defanzivaca Inđije, ali pas Tošića prema napadačima nije bio precizan

2. minut - Prvi udarac ka golu Partizana, lopta ide kraj gola Stojkovića

1. minut - Utakmica je počela

Prvo poluvreme

foto: Starsport©

Sudija: Srđan Jovanović

INĐIJA: Preković - Anđelković, Rogač, Bjeličić, Ilić – N. Vidić, M. Janjić, Dimitrov - Tomić, Ilić, Bastajić. Trener: Srđan Blagojević.

PARTIZAN: Stojković - N.R. Miletić, Ostojić, S. Pavlović, Urošević - Zdjelar, Šćekić - Tošić, Suma, Ivanović - Sadik. Trener: Savo Milošević.

Sastavi

Partizan u okviru 1.kola Super lige Srbije gostuje u Inđiji gde će odmeriti snage sa istoimenom ekipom koja je prošle sezone obezbedila plasman u elitni rang.

Crno-beli u ovu sezonu ulaze sa velikim ambicijama, sledi im i borba u evropskim kvalifikacijama, a meč sa objektivno slabijim rivalom prilika je za dobar početak i pozitivnu atmosferu. Ipak, šef stručnog štaba crno-belih poziva na oprez i ističe da je početak uvek težak:

’’Mislim da smo spremni za utakmicu. Kao i svaki početak očekujemo da će biti teško. Sa druge strane svi znamo koliko znači dobar početak u ligi za sve ono što će se dešavati. Ovaj mesec će biti naporan za nas, jer ćemo konstantno da igramo četvrtak-nedelja. Ali je još važnije da od početka uđemo jako, čvrsto, sa dobrim rezultatima koji su nam neophodni zbog samopouzdanja. Jako bitna utakmica za nas. Ekipu Inđije poznajem više nego druge u Super ligi, poslednjih nekoliko godina sam ih gledao u Prvoj ligi, poznajem tim i trenera. Zasluženo su ušli u Super ligu, imaju kvaliteta. Njihov trener je jedan od retkih koji želi posed i nadigravanje, što je za svaku pohvalu. Očekujem dosta dobru utakmicu. Moraćemo da damo svoj maksimum. Igraju drugačije od ostalih ekipa u Super ligi sa kojima smo se susretali.’’

Povratnici iz Inđije nadaju se da će se ovoga puta među najboljim timovima zadržati duže nego prethodni put, u sezoni 2010/11. Šef stručnog štaba zeleno-belih Srđan Blagojević ističe da njegovom timu niko ne može da oduzme nadu da mogu da iznenade velikog rivala:

’’Iluzorno je trošiti reči o fudbalskom klubu Partizan, jednom od dva naša najveća kluba. Favoriti su ne samo protiv nas, nego i protiv skoro svih klubova u ovoj ligi. Mi generalno, kao novajlije u ovoj ligi, ne možemo nositi ulogu favorita ni protiv jednog kluba u ovoj ligi. Ali se iskreno nadam da vremenom možemo da steknemo nekakav autoritet i da možemo da zauzmemo neku poziciju za koju bi voleli da je posedujemo u ovom prvenstvu. Ono što je sigurno, trebaće nam mnogo truda, mnogo koncetracije. Niko ne može da nam oduzme nadu da u nekoj kvalitetno odigranoj utakmici možemo da se nadamo i nekom povoljnom rezultatu. Daćemo sve od sebe da publika koja dođe u nedelju na utakmicu ima šta da vidi, pre svega od nas, a za koliko će to rezultatski biti dovoljno, videćemo na kraju utakmice.’’

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track