SILOVIT START ZVEZDE: Crveno-beli POKEROM ispratili Nišlije, tri gola za pola sata! Novajlije već rešetaju (VIDEO)
Foto: Starsport

srpska liga

SILOVIT START ZVEZDE: Crveno-beli POKEROM ispratili Nišlije, tri gola za pola sata! Novajlije već rešetaju (VIDEO)

Fudbal -

Crvena zvezda na Marakani pred 16.274 gledalaca pobedila Radnički iz Niša sa 4:0, strelci Katai iz penala, Kangva, Pavkov i Bukari!

Šampionski start prvaka Srbije na početku nove sezone. Crveno-beli su bili ubedljivi u prvom kolu na "Marakani": Crvena zvezda - Radnički, Niš 4:0 (3:0). Sve je praktično bilo rešeno već posle samo pola sata igre, kada su domaćini stekli nedostižnu prednost, postigavši tri gola!

Dobra uvertira za crveno-bele desila se već u trećem minutu, kada je Aleksandar katai iz penala postigao vodeći gol. Potom je novajlija Kangva na efektan način duplirao prednost u 25. minutu, da bi Pavkov vrlo brzo praktično rešio pitanje pobednika.

Na početku drugog poluvremena, u strelce se upisao i novajlija Bukari. U prvom poluvremenu gosti iz Niša su dva puta pogodili stativu, a Zvezdin vezista Mirko Ivanić je dva puta zatresao prečku.

Tok utakmice:

Drugo poluvreme

Utakmica na Marakani je završena

76. minut - Majstorija kange, lopta dolazi do Kangve, ali golman Drobnjak na vreme izlazi i sprečava novi pogodak Zvezdinog novajlije

71. minut - Izmene u Zvezdi: Mustafa umesto Bukarija, Sanogo menja Pavkova.

57. minut - Prvu pretnju Nišlija u nastavku režirao je Aksentijević koji je šutirao sa desnog boka, ali pravo u Borjana.

56. minut - Strelac vodećeg gola za domaće Aleksandar Katai nije iskoristio veliku priliku.

47. minut - GOOOL - Bukari - Posle Kangve i novajlija Bukari postiže prvenac u crveno-belom dresu. Asistent je bio Mirko Ivanić, a Bukari najavio da može da bude veliko pojačanje - 4:0

46. minut - Počelo je drugo poluvreme na Marakani

Prvo poluvreme

Za svega pola sata igre crveno-beli su dali tri gola i praktično rešili pitanje pobednika. U vođstvo su došli na samom početku meča na Marakani, jer je Katai u trećem minutu sigurno izveo jedanaesterac. Novajlija Kangva je silovitim udarcem sa 15-ak metara duplirao prednost sredinom drugog poluvremena, a Nišlije je dotukao pavkov, rutinski završivši dobru akciju domaćih. U uzbudljivom prvom delu, gosti iz Niša su dva puta pogodili stativu, a vezista crveno-belih Mirko Ivanić dva puta prečku.

Kraj prvog poluvremena na Marakani

44. minut - Vezista crveno-belih Mirko Ivanić drugi put pogađa prečku!

41. minut - Nova šansa za Radnički, ali lopta odlazi preko gola, nakon što je prethodno Jovanović odlično centrirao

40. minut - Novi napad Crvene zvezde, Kangva je veoma zapažen, ali Nišlije su ovaj put uspeli da se odbrane

31. minut - GOOOL - Pavkov - Za pola sata igre sve je rešeno na Marakani, pogotkom vođe navale crveno-beli rešavaju pitanje pobednika. Ivanić je bio u prodoru, šutirao je snažno, ali je Drobnjak odbranio taj udarac, međutim lopta se odbila do Pavkova, koji rutinski postiže gol - 3:0

25. minut - GOOOL - Kangva - Ivanić je odlično asistirao novajliji Kangci, koji silovitim udarcem sa 15-ak metara duplira prednost crveno-belih. Golman gostiju Drobnjak je bio nemoćan - 2:0

Zvezda
foto: Starsport

23. minut - Mirko Ivanić "projektilom" pogodio prečku, potom debitant Bukari ne koristi priliku.

21. minut - Nova prilika za Radnički, Jovanović je uputio udarac glavom, Borjan se okliznuo, ali lopta odlazi pored gola.

13. minut - Nišlije opasno prete, Petrov drugi put pogađa stativu, gosti nemaju ni sreće!

10. minut - Kontranapad Nišlija ne koristi talentovani Stefan Mitrović, sve je dobro uradio osim završnog udarca, koji je Borjan lako zaustavio

4. minut - Radnički odmah uzvraća, odličan šut kapitena Nišlija Pejović, ali Zvezdin golman Borjan je siguran.

3. minut - GOOOL - Katai iz penala - Aleksandar Katai je bio precizan sa bele tačke, rutinski je savladao Drobnjaka. Prethodno je u šesnaestercu gostiju rukom igrao Tolordava - 1:0

1. minut - Ofanzivan početak domaćih, priliku iz slobodnog udarca iskosa sa ivice šesnaesterca imao Aleksandar katai, kome je pre početka utakmice za 150 nastup u crveno-belom dresu prigodan poklon uručio Zvezdin sportski direktor Mirtar Mrkela

1. minut - Počela je ztakmica na Marakani

Zvezda
foto: Starsport

Crvena zvezda u nedelju od 20 časova otvara sezonu u domaćem šampionatu, gde će na stadionu "Rajko Mitić" dočekati ekipu Radničkog iz Niša.

Stadion: Rajko Mitić u Beogradu. Gledalaca: 16.274. Sudija: Milan Mitić. Strelci: 1:0 Katai (3. iz penala), 2:0 Kangva (25), 3:0 Pavkov (31), 4:0 Bukari (47)

Crvena zvezda (4-2-3-1): Borjan - Gobeljić, Eraković, Dragović, Rodić - Kanga, Kangva - Ivanić, Bukari, Katai - Pavkov. Trener: Stanković.

Radnički Niš (4-2-3-1): Drobnjak - Aksentijević, Tolordava, Mlađović, Jovičić - Pejović, Dimić,- Jovanović, Mićibući, Mitrović - Petrov. Trener: Sivić.

Dejan Stanković
foto: www.crvenazvezdafk.com

Dan pre meča protiv niškog Radničkog na stadionu "Rajko Mitić", Stanković je prihvatio ulogu favorita ispred Partizana u istorijskoj sezoni. Onoj u kojoj će šampion osim titule dobiti vizu za Ligu šampiona, a samim tim i 20 miliona evra kao nagradu.

- Odmor je bio kratak, ali tako je svima. Pripreme služe za uigravanje, podizanje forme, da se probaju taktičke zamisli, a protiv Zenita je bilo jako dobro. Umem da se našalim sa igračima da su bili fenomenalni i sada nema izgovora za ulazak u prvenstvo. Svesni smo izazova, kako je biti u ulozi favorita. Kada pričamo o jednoj utakmici pa ti unapred daju da kao pobeđeno je mnogo teško, a ne kada ti neko pripiše ceo šampionat unapred. Dug je maraton i trka, biće umora, povreda, dobrih i loših stvari, samo onaj ko je mentalno i fizički spreman biće pravi – počeo je Stanković.

Pozvao je i navijače da ispune tribine "Marakane".

Zvezdin navijač zna da prepozna momenat. Lepa je poruka da je svaka najbitnija, ova ima posebnu težinu. Verujem da će biti stadion dobro ispunjen, iako je leteo i vreme odmora – zaključio je Stanković.

Sad već standardni prvotimac Strahinja Eraković željno iščekuje utakmicu i početak sezone.

- Na početku svake sezone imam isti osećaj. Sve ono što smo dobro uradili - pamtimo, ali uvek želimo to da ponovimo, pa i da napravimo korak više. Iza nas je odlična sezona, ali težimo ka tome da ova što sledi bude još bolja. Uzbuđen sam, od poslednje utakmice na Marakani je prošlo više od mesec dana i zaista jedva čekam da ponovo osetim atmosferu, vidim pune tribine i naravno da se zajedno radujemo uspesima koje ćemo, nadam se, zajedno ostvariti - počeo je Eraković.

Tomislav Sivić
foto: Starsport

Šef stručnog štaba Nišlija Tomislav Sivić prepustio je Zvezdi ulogu favorita na premijeri Superlige, ali je istakao da njegov tim u Beograd neće ići sa "belom zastavom".

- Pred nama je najteže moguće gostovanje u našoj ligi. I Radnički, a i ja smo osetili gorak ukus Marakane. Znamo koliko tamo može da bude neprijatno, ali svaka utakmica je nova šansa da popravimo utisak. Da se predstavimo u dobrom svetlu, da pokažemo da smo na pripremama obavili kvalitetan posao. Rezultat je u drugom planu, u smislu da nemamo imperativ. Ako se sećate, Zvezda je prošle godine kiksnula u prvom kolu protiv Vojvodine i imala je određene probleme zbog toga. Sada će sigurno dati sve od sebe da joj se to ponovo ne dogodi, ali mi ćemo dati naš maksimum da im se to dogodi. Oni su izuzetno snažan tim, osvajači su duple krune, ali mi ćemo probati da igramo našu igru, da izađemo visoko, pa na kraju neka bude šta bude. Mi tamo ne možemo puno toga da izgubimo, a možemo mnogo da dobijemo. Neće biti nikakva katastrofa za nas ukoliko ne zabeležimo pobedu. Pratili smo pripremne utakmice Crvene zvezde, oni su favoriti, ali mi imamo svoju viziju i probaćemo da iz toga profitiramo koliko god je to moguće - rekao je Sivić.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track