ZVEZDA PROŠLA KROZ NOVI SAD! Šampion slomio otpor Vojvodine u 2. poluvremenu i zadržao prednost nad Partizanom
Foto: Starsport

superliga srbije

ZVEZDA PROŠLA KROZ NOVI SAD! Šampion slomio otpor Vojvodine u 2. poluvremenu i zadržao prednost nad Partizanom

Fudbal -

U zaostalom meču petog kola Superlige Srbije, fudbaleri Crvene zvezde su u Novom Sadu pobedili Vojvodinu sa 2:0.

Šampion Srbije je tek u drugom poluvremenu slomio otpor prilično naoštrenih Novosađana, a strelci su bili Pešić u 52. minutu i Kanga deset minuta kasnije iz penala. Prethodno domaći nisu imali sreće, jer je Uroš Nikolić u 48. minutu pogodio stativu.

Šampion je ostvario i 10. uzastopni trijumf na "Karađorđu" protiv "lala", golovima Aleksandra Pešića i Gelora Kange sa bele tačke, ali tek kada je u drugom delu podigla ritam igre i zaličila na onaj šampionski tim. Prvi deo bio je za zaborav, zahvaljujući i dobroj organizaciji domaćina koji nije imao sreće na startu drugog dela da dođe do prednosti posle stative Uroša Nikolića.

Vojvodina je bila tvrd orah za Crvenu zvezdu u prvih 45 minuta. Dobro organizovani u defanzivi, umeli su da "eliminišu" Mirka Ivanića i Aleksandra Kataija, sa jasnom naznakom da svoju priliku čekaju iz kontri preko Simića, Čumića i Nemanje Nikolića. Nije da nisu pokušavali, ali su ostali bez udarca u okvir gola.

Crvena zvezda
foto: Starsport

Određeni pritisak koji su gosti napravili od 20. minuta svodio se na brojne neuspele centaršuteve i samo sa jednom pravom prilikom za Kataija. Borbeni, ali odsečeni Pešić mu je u 36. minutu "gurnuo" loptu u prostor, ali je golman Carević na vreme izašao, skratio ugao i odbranio zicer.

Da nije bilo te prilike, golmani Carević i Milan Borjan bili bi bez intervencija, što dovoljno govori da je meč bio borben, ali bez jačeg ritma i nezanimljiv za nešto više od 7.000 gledalaca na "Karađorđu" i mnogo više onih kraj televizora uz TV Arena sport.

Drugo poluvreme je bilo sasvim suprotno od prvog, za sedam minuta bilo je viđeno mnogo više uzbuđenja nego u prvom delu. Prvo je Uroš Nikolić izmakao odbrani Zvezde i sa sedam metara glavom pogodio stativu! Uzvratio je Kanga projektilom koji je Carević neutralisao, ali golman domaćina je kapitulirao u 52. minutu. Eraković je dobio dobru loptu u prostor po desnoj strani, odlično je i centrirao, a Aleksandar Pešić je izmakao pažnji Traorea i sa pet metara glavom poslao loptu u mrežu.

Otvorila se Vojvodina u nameri da izjednači, ostavila je Zvezdi mnogo više prostora za kontre, što su gosti u 62. minutu iskoristili. Uspeli su domaćini da spreče dobar napad, lopta je završila u korneru iz koga je posle centaršuta Kataija lopta u ruku pogodila Uroša Nikolića. Sudija je pogledao snimak, dosudio penal, a Gelor Kanga je bio precizan sa bele tačke za 0:2.

Zvezda je do kraja iskontrolisala meč, imala je preko Mustafe dve prilike i Bukarija za ubedljiviju pobedu.

Vojvodina - Crvena zvezda 0:2

Tok utakmice:

Drugo poluvreme:

Završena je utakmica u Novom Sadu

90+3. minut - Veliku priliku za goste je imao Bukari, ali je šutirao pored gola!

85. minut - Zicer za Crvenu zvezdu, ali rezervista Mustafa ne uspeva da postigne gol!

80. minut - Strelac vodećeg gola Pešić je napustio igru, a ušao je novopečeni reprezentativac Stefan Mitrović.

72. minut - Van terena su Ivanić i Katai, ušli su Mustafa i Krstičić.

65. minut - Nemanja Nikolić je odlično odigrao petom do Uroša Nikolića, ali na kraju Čumić nije uspeo da zahvati loptu. Bio bi Borjan u prilično teškoj situaciji. Sada sa druge strane umalo da pobegne Bukari, u poslednjem trenutku ispred njega startuje Bjeković.

62. minut - GOL - 0:2 - Kanga iz penala! Posle VAR intervencije, dosuđen je jedanaesterac za Zvezdu, a veoma precizan izvođač je bio Gelor Kanga.

55. minut - Volej Kange sa ivice kaznenog prostora je prohujao preko prečke domaćeg gola. Pešić je dobro probio po levoj strani i poslao upotrebljiv centaršut, ali nedovoljno precizan je bio Gabonac.

52. minut - GOL - 0:1 - Pešić! Beogradski crveno-beli dolaze u vođstvo. Eraković se odlično ubacio u napad i dobro centrirao, a centarfor Pešić je bio brži od Traorea i glavom sa peterca zatresao mrežu.

48. minut - Velika šansa za Vojvodinu! Glavom je gađao Uroš Nikolić sa druge stative, praktično je bio savladan Borjan, ali lopta pogađa stativu. Zvezda je imala mnogo sreće.

47. minut - Domaći navijači su napravili vatromet na početku drugog poluvremena

46. minut - Počelo je drugo poluvreme u Novom Sadu

Prvo poluvreme:

Prvo poluvreme je proteklo u ravnopravnoj borbi, bez mnogo šansi. Najbolju priliku je imao vezista gostiju Katai, ali je golman Vojvodine Carević odbranio njegov zicer! U nekoliko navrata su zapretili i domaći, a u samoj završnici prvog dela igre Nemanja Nikolić je za malo zakasnio sa reakcijom.

45+2. minut - Opasan napad domaćih, ali je napadač Vojvodine Nemanja Nikolić malo zaakasnio sa reakcijom!

38. minut - Žuti karton je dobio fudbaler Vojvodine Vitas, koji je bio na klupi za rezerve, zbog prigovora sudijama.

36. minut - Odličnu priliku je imala Crvena zvezda, Katai je bio sam pred golom domaćih posle asistencije Pešića, ali je udarac Zvezdinog "magika" odbranio golman Vojvodine Carević.

30. minut - Prinudna izmena u Vojvodini: Vitas zbog povrede napušta teren, u igru je ušao Traore

24. minut - Pokušaj napadača Zvezde Pešića iz okreta, ali njegova paralela nije ispraćena od saigrača.

22. minut - Opasan napad Crvene zvezde, ali Kanga šutira daleko od gola.

14. minut - Posle prvog kornera za Vojvodinu, lopta je pogodila Milunovića u ruku, koja je bila uz telo, pa nema penala.

7. minut - Prvi put je zapretila Zvezda, Bukari je odložio loptu do Kataija, ali ovaj neprecizno šutira sa dvadesetak metara.

6. minut - Vojvodina je imala solidnu situaciju. Lopta je došla do Nemanje Nikolića koga je u pokušaju da šutira izblokirao iskusni Zvezdin štoper Dragović. Svemu je prethodio dobar potez Uroša Nikolića.

1. minut - Počela je utakmica u Novom Sadu

Fudbaleri Vojvodine će u zaostalom meču petog kola Superlige Srbije igrati protiv aktuelnog šampiona Crvene zvezde. Ekipa Vojvodine će tako posle, poraza od Partizana u Beogradu, igrati na svom terenu u derbiju protiv Zvezde. Početak utakmice u Novom Sadu je u 18.55 časova.

Vojvodina - Crvena zvezda 0:2

Stadion: "Karađorđe" u Novom Sadu. Sudija: Miloš Milanović. Strelci: 0:1 Pešić (52), 0:2 Kanga (62. iz penala)

VOJVODINA (4-1-4-1): Carević - Bjeković, Vitas, Jeličić, Antonijević- Busnić, Miletić- U. Nikolić, Simić, Čumić - N. Nikolić. Trener: Rastavac.

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Borjan - Eraković, Milunović, Dragović, Rodić - Kanga, Mijailović - Bukari, Ivanić, Katai - Pešić. Trener: Milojević.

Izabranici Miloša Milojevića u prethodnoj nedelji igrali su protiv Radničkog iz Kragujevca, gde su do pobede došli pogotkom iz spornog penala u finišu susreta, dok će u nedelju 23. oktobra gostovati Radničkom u Nišu, a potom igrati protiv šampiona Turske Trabzona na "Marakani".

Crveno-beli su prvoplasirani sa 35 bodova, a Vojvodina je na šestoj poziciji sa 23 osvojena boda.

- Verujem da je ispred nas utakmica u kojoj Vojvodina nema šta da izgubi, a može mnogo toga da dobije. Imamo zadatak da u jednom periodu napravimo snažan kolektiv, a pod tim podrazumevamo i tim na terenu, ali i sve strukture unutar kluba koje treba da funkcionišu na jednom visokom nivou. Ovu utakmicu vidim kao ispit snage našeg kolektiva, naše uprave, tima i navijača. Ne bih mnogo pričao o ekipi Crvene zvezde koja je pokazala svoj kvalitet. Glavni igrači Zvezde opšte poznati su svima nama. Ekipa Vojvodine ima svoje uspone i padove, ali verujemo u to i da u napadačkom delu tima imamo igrače koje možemo više da koristimo, baš kao i u fazi odbrane - rekao je trener Vojvodine Rastavac.

Trener Crvene zvezde Miloš Milojević najavio je da će, zbog gustog rasporeda, biti promena u timu i protiv Vojvodine.

- Rotirali smo određeni broj igrača, a koliko će to da bude u Novom Sadu, da li trojica, četvorica ili petorica, sve zavisi od nas, ali i od protivnika. Biće nekih promena, ali ne mnogo, i onda ćemo nastaviti tako da idemo iz utakmice u utakmicu. Sad smo imali dan više odmora u odnosu na Ferencvaroš i Radnički 1923, tako da su momci spremni i mislim da nema potrebe za prevelikim rotacijama. Ne razmišljamo o tome da li je Vojvodina u krizi, već idemo sa ciljem da odigramo našu utakmicu i da se podignemo na nivo na kom možemo da budemo i na kom smo bili u mnogim mečevima. To u kakvoj su formi može da bude i plus i minus, jer smo prošle nedelje imali protivnika sa nizom pobeda, dok je sad drugačija situacija, ali dobro znamo kvalitet Vojvodine i u stručnom štabu i u igračkom kadru, tako da se više spremamo na to, nego što im pratimo formu. Znači nam što imamo niz od devet pobeda protiv Vojvodine u Novom Sadu, ali ništa ne dobijamo na gotovo. Sutra je nova utakmica u koju moramo da uđemo koncentrisano, fokusirano i sa elanom, a ako tako bude, rezultat ne bi trebalo da izostane - rekao je Milojević.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track