KAD JE TEŠKO, TU JE RIKARDO! Partizan slavio na nezgodnom gostovanju - Spartak bio blizu, ali nije uspeo da napravi IZNENAĐENJE!
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Superliga srbije

KAD JE TEŠKO, TU JE RIKARDO! Partizan slavio na nezgodnom gostovanju - Spartak bio blizu, ali nije uspeo da napravi IZNENAĐENJE!

Fudbal -

U okviru 22. kola Superlige Srbije fudbaleri Partizana pobedili su Spartak na teškom gostovanju rezulatom 2:1, pa nakon današnje pobede Parni valjak ima 11 bodova manje u odnosu na prvoplasiranu Crvenu zvezdu.

Trener beogradskog tima Gordan Petrić nije želeo danas da eksperimentiše sa sastavom, kao što je to bio slučaj u prošlom kolu protiv Mladosti GAT, pa je ovog puta 53-godišnji stručnjak na teren izveo najboljih 11.

U prvom delu prvog poluvremena viđen je pomalo dosadnjikav fudbal na severu Srbije, fudbaleri Spartaka i Partizana nisu želeli da srljaju, rizikuju, već su strpljivo čekali svoje šanse.

Partizan je tek od 30. minuta dodao gas, i tada su gosti stvorili prvu ozbiljniju šansu na meču. Filipović je naleteo na jednu povratnu loptu, opalio po njoj u punom trku, međutim golman Spartaka je odlično odreagovao i sačuvao svoju mrežu. Pet minuta kasnije, Spartak je mogao da povede preko Šimure. Bijelović je uputio centaršut, da bi se iz drugog plana pojavio Šimura koji je šutirao glavom, ali nije uspeo da iznenadi Popovića.

U 41. minutu, Partizan je uspeo da probije tvrd bedem Spartaka. Odličnu akciju su kreirali gostujući fudbaleri, dobio je Rikardo fenomenalnu loptu od Meniga, te je za dlaku izbegao ofsajd da bi u nastavku akcije na rutinski način savladao Dubljanića.

Do kraja prvog dela igre nije bilo iznenađenja, da bi u 54. minutu usledio hladan tuš za gostujući tim. Spartak je došao do izjednačenja preko Stanića, koji je matirao Popovića uz pomoć defanzivaca Parnog valjka, pošto je na putu do gola, lopta zakačiča Hamidua Traorea i Svetozara Markovića.

Nije uspeo taj gol da poremeti crno-bele, nekoliko minuta kasnije malo je falilo da Partizan povrati prednost. U 61. minutu, Natho je izveo slobodan udarac sa strane, najviši u skoku bio je Urošević, šutirao je glavom, ali je lopta pogodila stativu, pa su Subotičani u ovoj situaciji imali dosta sreće.

Mladi Nemanja Jović probio je po levom boku, ušao unutra, šutiracžo, ali njegov udarac odbranio je Dubljanić. Na svu sreću po crno-bele, lopta se odbila do Rikarda koji nije imao većih poteškoća u ovoj situaciji, pa je lotpu samo plasirao u protivničku mrežu.

Do kraja meča, crno-beli su bili maksimalno fokusirani, i nisu dopustili ekipi sa severa Srbije da ponovo poravna rezultat, pa do poslednjeg sudijskog zvižduka promene rezultata nije bilo.

Uživo,

Spartak - Partizan: 1:2 (0:1)

Tok utakmice:

Drugo poluvreme:

Završena je utakmica.

79. minut - Slobodan Urošević je dobio žuti karton zbog prigovora.

76. minut - Vujačić je bezpotrebno napravio faul na ivici kaznenog prostora svog tima. Todorovski je izveo slobodnjak, ali je poslao loptu daleko iznad prečke.

67. minut - GOOOOL! Partizan ponovo vodi. Mladi Nemanja Jović probio je po levom boku, ušao unutra, šutiracžo, ali njegov udarac odbranio je Dubljanić. Na svu sreću po crno-bele, lopta se odbila do Rikarda koji nije imao većih poteškoća u ovoj situaciji, pa je lotpu samo plasirao u protivničku mrežu.

61. minut - Posle sjajnog centaršuta Natha glavom je šutirao Urošević, pa je ovog puta stativa spasila gol Spartaka.

54. minut - GOOOOL! Spartak je izjednačio! Šimiru je vratio loptu Staniću, koji je iz prve šutirao, a na putu ka golu Partizana, lopta je kačila Hamidua Traorea i Svetozara Markovića i tako prevarila Popovića.

52. minut - Ne može Miloš Ostojić da nastavi meč zbog povrede, umesto njega u igri je Mihailo Bogićević.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme.

Prvo poluvreme.

Završeno je prvo poluvreme.

41. minut - GOOOOL! Vodi Partizan 1:0. Rikardo se upisao u strelce. Odličnu akciju su kreirali gostujući fudbaleri, dobio je Rikardo fenomenalnu loptu od Meniga, te je za dlaku izbegao ofsajd da bi u nastavku akcije na rutinski način savladao Dubljanića.

35. minut - Najbolja prilika za domaći tim. Bijelović je uputio centaršut, da bi se iz drugog plana pojavio Šimura koji je šutirao glavom, ali nije uspeo da iznenadi Popovića.

30. minut - Prva ozbiljnija šansa za crno-bele u dosadašnjem toku utakmice. Filipović je opalio po lopti u punom trku, međutim golman Spartaka je odlično odreagovao i sačuvao svoju mrežu.

Partizan, Spartak
foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

25. minut - Lepo su kombinovali fudbaleri Partizana u ovoj situaciji, Belić je proigrao Rikarda, koji je pao u protivničkom šesnaestercu, ali se i svakako našao u ofsajdu.

20.minut - Tvrda utakmica se igra na severu Srbije. Fudbaleri Spartaka i Partizana ne žele preterano da rizikuju, svoje šanse čekaju strpljivo.

12. minut - Igra se odvija između dva kaznena prostora, domaći fudbaleri dugim loptama pokušavaju da se približe golu Partizana, ali za sada, bezuspešno.

7. minut - Bez većih uzbuđena na početku utakmice, lopta je u većoj meri u nogama fudbalera Partizana.

1. minut - Počela je utakmica.

Uoči meča:

Poznati sastavi za današnji meč:

Spartak: Dubljanić – Tanasin, Ostojić, Marinković, Vitorović – Ado, Stanić – Šimura, Srećković, Bijelović – Hrstić Partizan: Popović – Filipović, Vujačić, Marković, Urošević – Traore, Belić – Dijabate, Natho, Menig – Rikardo

Crno-beli su u prošlom kolu doživeli težak poraz od ekipe Mladost GAT i ovo 22. kolo domaćeg šampionata dočekuju sa 11 bodova manje u odnosu na Crvenu zvezdu.

Trener fudbalera Partizana Gordan Petrić rekao je pred ovaj meč da su njegovi igrači svesni šta ih očekuje na superligaškom gostovanju Spartaku i istakao da je ekipa spremna za taj duel.

"Ulazimo u ritam četvrtak - nedelja i nadam se da ćemo ostati malo duže u tom ritmu. Igramo protiv ekipe koja je izgubila oba meča (u prolećnom delu sezone), protiv Čukaričkog su možda mogli da uzmu neki bod.. Mi idemo posle Evrope i nadam se da su igrači spremni i svesni šta nas očekuje sutra", rekao je Petrić i potom dodao:

"Ono što se desilo protiv Mladosti se dešava, ali zadovoljan sam reakcijom... Sutra će biti totalno druga priča nego protiv Novog Sada. Ekipa je svesna šta nas čeka sutra i siguran sam da su spremni. Videćemo posle na treningu da li ima nekih problema, ali nemam informacija da neko ne može da igra", rekao je Petrić i dodao da ne veruje da će biti velikih promena u timu.

Petrić je govorio i tome šta je naučio iz poraza od Mladosti, odnosno kako je posle tog poraza postao bolji trener.

"Treniranje sa strane ne vodi glavnom cilju, a to je utakmica. Dešavalo se to i u prošlosti... Moraju da misle o svom telu. Ne mogu svi da budu u rangu Kristijana Ronalda, to mu je majka priroda dala i on to može da izdrži. Tu sam mogao da reagujem. Ti porazi mene čine boljim trenerom. Postoji razlog zašto igrač dobije slobodan dan, zašto se jedan dan radi jedna, a drugi dan druga vrsta treninga. Moraju da budu sveži za utakmice, da razmišljaju o svom telu", rekao je Petrić.

Jedna od tema prethodnih dana je i termin predstojećeg "večitog" derbija. Iz Crvene zvezde su najavili da će se meč odigrati 1, a ne 2. marta na stadionu "Rajko Mitić", zbog čega su se pobunili iz Humske.

Petrić je naveo da ne zna kakav je pravilnik i ko o tome odlučuje.

"Ako Zvezda i Partizan odlučuju, nikad se neće dogovoriti. To je tragedija, da dva kluba ne mogu da se dogovore oko jednog termina. Ako Zajednica odlučuje, onda treba da kažu i gotovo", rekao je Petrić.

On je dodao i da bi njegovom timu značio jedan dan duže odmora.

"To će možda da se desi Zvezdi sledeće godine. Ja ako budem sledeće godine i ako se slično desi, ja bih rekao da izađemo u susret ekipi koja je imala manje odmora", naveo je trener Partizana.

"Ako ide u krug, nikad se Zvezda i Partizan neće dogovoriti. Ako već ne mogu, onda ima pravilnik i zna se šta sledi posle toga Ako treba da igramo u sredu, igraćemo. Ako treba u četvrtak, igraćemo. Moramo da izađemo", rekao je Petrić.

U prvom delu Superlige Spartak je u prestonici Srbije slavio sa minimalnim rezultatom.

- Spartak mora da ide na pobedu ili da bar uzme neki bod jer mislim da nezasluženo nismo uzeli bodove u prva dva kola što se vidi i po našoj igri. Spartaku gori, mora svaku utakmicu da ide na karakter i da osvaja bodove. Ubeđen sam da će se to desiti već sada, sa time ne umanjujem Partizan, ali Spartaku je svejedno ko mu dolazi u goste moramo da osvajamo bodove - kaže trener Subotičana Ljubiša Dunđerski.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track