PARTIZAN SRUŠIO ZVEZDU U BURNOM DERBIJU ZA JESENJU TITULU: Natho i Saldanja slomili crveno-bele u 171. večitom okršaju!
Foto: Stefan Stojanović, Starsport

SUPERLIGA SRBIJE

PARTIZAN SRUŠIO ZVEZDU U BURNOM DERBIJU ZA JESENJU TITULU: Natho i Saldanja slomili crveno-bele u 171. večitom okršaju!

Fudbal -

Fudbaleri Partizana slavili su nad Crvenom zvezdom sa 2:1 (1:0) u 171. večitom derbiju koji se igrao u okviru zaostalog devetog kola Superlige Srbije.

Posle burne utakmice u Humskoj izabranici Igora Duljaj sada se nalaze na prvom mestu tabele domaćeg šampionata čime su osvojili titulu jesenjeg prvaka.

Agresivno su krenuli večiti od prvog sekunda meča, igralo se na ivici incidenta, a na prvu pravu šansu čekali smo više od 15 minuta. Partizan je prvi zapretio preko Natha i Saldanje u 17. minutu, Zvezda se uzdala u talentovanog Mijatovića koji nije bio precizan tri minuta kasnije, a onda je u 25. minutu usledio - prekid!

171. večiti derbi, Crvena Zvezda, Partizan
foto: Stefan Stojanović

Navijači su bacali petarde na Hvanga koji je trebalo da izvede korner, stvorila se opšta gužva, a kada su se strasti smirile, zatresla se i mreža Jovanovića! Na sreću po golmana crno-belih pogodak Jovana Mijatovića je posle pregleda VAR poništen.

Crveno-beli su tek tada počeli da opsedaju gol Partizana, ređale su se šanse Katija, Olajinke i Bukarija, ali su crno-beli uspešno odoleli.

Igrao se 38. minut kada je Milan Rodić u šesnaestercu oborio Aranđela Stojkovića, a sudija je posle konsultacije sa VAR svirao - penal! U 41. minutu sa "bele tačke" Birbas Natho je uspešno matirao Omrija Glazera.

171. večiti derbi, Crvena Zvezda, Partizan
foto: Stefan Stojanović

Krenula je Zvezda silovito i u drugom poluvremenu, Hvang se poigravao sa odbranom domaćeg tima, a propuštene šanse kaznio je Saldanja u 67. minutu.

Crveno-beli su imali ekspresan odgovor, prvo je pretio Katai, a da bi u 71. minutu Šerif Endijaj u gužvi pred golom Glazera smestio loptu u mrežu.

Usledila je uzbudljiva završnica, gosti su svim raspoloživim snagama krenuli ka golu Aleksandra Jovanovića, Katai je tukao, ali bezuspešno.

Pet minuta pre kraja regularnog dela utakmice Jovanu Mijatoviću je poništen još jedan gol, a u sudijskoj nadoknadi koja je trajala više od sedam minuta mreže su mirovale.

Partizan je posle 171. večitog derbija zauzeo prvo mesto na tabeli Superlige i na polusezoni osvojio titulu jesenjeg šampiona.

00:22

171. večiti derbi - slavlje fudbalera Partizana

1 / 43 Foto: Starsport©

TOK MEČA

2. POLUVREME

90+7. minut - KRAJ MEČA! PARTIZAN - CRVENA ZVEZDA 2:1

90. minut - Žuti karton za Nikolića posle oštrog starta nad Kangom! Igraće se još sedam minuta!

87. minut - KAKVA ŠANSA ZA PARTIZAN! Nikolić je bio sam pred golom, pokušao da lobuje Glazera, ali nije imao sreće. Inače, bio je u ofsajdu, tako da gol svakako ne bi bio priznat.

85. minut - ŠANSA ZA GOSTE I PONIŠTEN GOL! Kanga je snažno šutirao, Jovanović je odbranio, ali je lopta stigla do Mijatovića kojem je zbog ofsajda ponovo poništen gol! Ostaje 2:1 za Partizan!

80. minut - IZMENA KOD PARTIZANA: Kalulu izlazi, a ulazi Nikolić.

79. minut - KAKVA ŠANSA ZA ZVEZDU! Opasan pokušaj Kange iz slobodnog udarca, ali brani Jovanović!

75. minut - Šutirao je Katai, ali je bio u ofsajdu!

71. minut - GOL! Zvezda se vraća - Endijaj postigao gol!

69. minut - IZMENA KOD PARTIZANA: Natho izlazi, u igri je Severina.

68. minut - ŠANSA ZA ZVEZDU! Crveno-beli odmah žestoko uzvraćaju!

67. minut - GOL! Saldanja duplirao vođstvo!

66. minut - IZMENA KOD ZVEZDE: Kosta Nedeljković ide van, u igri je Endijaj.

65. minut - SJAJNA PRILIKA ZA DOMAĆE! Antić je šutirao, ali je Dragović i ovaj udarac uspešno izblokirao!

62. minut - PRILIKA ZA ZVEZDU! Šutirao je Katai, udarac je bio nekontrolisan i lopta završava visoko iznad gola.

57. minut - KAKVA ŠANSA ZA PARTIZAN! Saldanja je dodao do Zahida koji je bio na samo metar od gola Glazera, ali je Dragović sjajno reagovao i kada su svi već videli loptu u mrežu, ispucao je van terena.

56. minut - ŠANSA ZA PARTIZAN! Kalulu je dodao do Saldanje, on je pronašao Zahida koji je jako šutirao, ali je lopta optišla pored gola!

54. minut - ZVEZDA PRETI! Hvang dvojicu igrača Partizana "okrenuo", pa snažno šutirao ka golu crno-belih, ali ispostaviće se da Jovanović nije imao težak zadatak!

50. minut - Meč je nastavljen!

47. minut - PREKID! Navijači Crvene zvezde napravili su bakljadu čiji je dim prekrio ceo stadion u Humskoj, te uslovi za igru za sada ne postoje!

00:32

Prekid zbog bakljade

00:13

171. večiti derbi - bakljada delija

46. minut - DVOSTRUKA IZMENA KOD ZVEZDE: Olajinka i Mijailović idu na klupu, a na terenu su Kanga i Lučić.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme!

171. večiti derbi, Crvena Zvezda, Partizan
foto: Stefan Stojanović

1. POLUVREME

45+3. minut - Kraj prvog poluvremena!

45. minut - Igraće se još tri minuta!

43. minut - Žuti karton za klupu Zvezde!

41. minut - GOL! Natho sa penala pogodio mrežu Glazera!

40. minut - BIĆE PENAL ZA PARTIZAN!

38. minut - PENAL ZA PARTIZAN? Prekršaj u šesnaestercu Omrija Glazera! Partizan traži penal, a sudija Minaković prilazi da gleda spornu situaciju - Rodić je uklizao Stojkoviću!

36. minut - NOVA ŠANSA ZA ZVEZDU! Bukari je šutirao sa desne strane, ali je lopta završila pored stative!

34. minut - Mijatović je šutirao iz teške pozicije, Jovanović uspešno hvata tu loptu - mada i nije imao težak zadatak.

31. minut - KAKVA ŠANSA ZA ZVEZDU! Uspeli su crno-beli da se izvuku! Prvo je šutirao Katai, reagovao je Ilić, pa opet Katai, lopta je stigla do Olajinke, ali je Marković uspeo da je "počisti". Ostaje 0:0 u Humskoj!

29. minut - ŠANSA ZA ZVEZDU! Katai je bio u prilici, ali je Jovanović na vreme izašao i sprečio pogodak!

26. minut - GOL! Mijatović pogodio mrežu Jovanovića, ali je linijski sudija podigao zastavicu! Gledao se VAR koji je potvrdio ofsajd!

25. minut - PREKID! Hvang treba da izvede korner, ali ga navijači uporno gađaju petardama!

01:09

Hvang gađan petardama

21. minut - ŠANSA ZA ZVEZDU! Mijatović stiže do lopte, šutira u donji desni ugao, ali je taj udarac odbranio Jovanović.

18. minut - JOŠ JEDNA ŠANSA ZA PARTIZAN! Crno-beli su baš pritisli goste, sada je Saldanja bio u prilici, ali je Glazer opet spasio crveno-bele.

17. minut - ŠANSA ZA PARTIZAN! Kalulu je sa desne strane asistirao Nathu koji je sa nekih 20-tak metara snažno šutirao, ali neprecizno - lopta je završila pored gola!

15. minut - PARTIZAN PRETI! Natho je uspeo da prođe pored nekoliko igrača Zvezde po desnoj srani, našao je ugao, šutirao, ali Glazer brani.

13. minut - AGRESIVNA IGRA OBA TIMA! Fudbaleri Partizana i Crvene zvezde sve vreme igraju na ivici tuče, vodi se žestoka borba, ali konkretnih šansi do sada nema - samo par nepreciznih pokušaja.

10. minut - BESPOŠTEDNA BORBA NA TERENU! Poslednje upozorenje od strane sudije za Hvanga posle prekršaja nad Markovićem!

9. minut - PRILIKA ZA PARTIZAN: Prvi pokušaj ka golu Glazera, lopta se nakon centaršuta odbila na nogu Stojkovića...

4. minut - JOŠ JEDAN PREKID! Ovog puta za Partizan, Natho se namešta na centaršut, ali posle svega, samo je Zahid uspeo da izbori korner.

1. minut - ŽESTOKO OD PRVOG SEKUNDA! Prvi sekundi meča tek što su krenuli, mladi Stjepanović pravi prekršaj nad Hvangom koji je ostao da leži na travi. Sledi slobodan udarac, Hvang šutira, ali je njegov pokušaj izblokiran!

18.00 - Sudija Nenad Minaković označio je početak meča!

00:36

Izlazak fudbalera na teren Stadiona Partizana

17.54 - SINIŠA MIHAJLOVIĆ U VEČNOSTI

Crvena zvezda će večeras igrati u posebnim dresovima povodom godišnice smrti legendarnog fudbalera Siniše Mihajlovića.

17.40 - STADION PARTIZANA SE POLAKO PUNI

Navijači pristižu na stadion, istok i zapad se polako pune, dok će jug prema ranijim najavama ostati prazan. Veliki broj "Delija" zauzeo je svoja mesta na severnoj tribini.

00:11

Atmosfera na stadionu Partizana pred 171. večiti derbi

17.00 - VEČITI STIGLI U HUMSKU

Fudbaleri Partizana stigli su na stadion iz sportskog centra "Teleoptik", dok su igrači Crvene zvezde sa Marakane došli na stadion "večitog rivala".

SASTAVI

PARTIZAN 4-3-3: Jovanović, Antić, Stojković, Marković, Ilić, Stjepanović, Belić, Natho, Zahid, Kalulu, Saldanja.

CRVENA ZVEZDA 4-2-3-1: Glazer, Nedeljković, Dragović, Spajić, Hvang, Mijailović, Olajinka, Bukari, Katai, Mijatović.

BOJKOT GROBARA SE NASTAVLJA

Navijači Partizana oglasili su se dan pred 171. večiti derbi i stavili tačku na sve spekulacije - na utakmicu protiv Crvene zvezde neće doći! Južna tribina će i ovog puta biti prazna, a očekuje de dolazak nekoliko hiljada pristalica crveno-belog tima.

Večiti derbi, delije, grobari, tribine
foto: Kurir sport

UOČI MEČA

Crno-beli su dugo bili prvi na tabeli, međutim, nakon nekoliko kikseva, aktuelni prvak ih je prestigao i sa dva boda više drži čelo tabele.

Prethodna četiri međusobna susreta na ovom stadionu završena su nerešeno, dok su crveno-beli poslednji put slavili u februaru 2016. godine.

Izabranici Igora Duljaja u ovaj duel ulaze posle poraza od Radničkog u Nišu, te remijem sa istoimenim klubom iz Kragujevca, pa u lošijem raspoloženju očekuju 171. večiti derbi.

Trener fudbalera Partizana Igor Duljaj rekao je da je Crvena zvezda bila favorit i kad je njegova ekipa imala bodovnu prednost na tabeli i naveo da njegovi igrači nemaju nikakav pritisak u predstojećem 171. "večitom" derbiju.

"Crvena zvezda je igrala Ligu šampiona, u ovom prelaznom roku su doveli odlične igrače i dok smo imali šest bodova prednosti oni su i tada bili favoriti. Mi smo uvek pričali da nam je svaka naredna utakmica najvažnija, nismo se zanosili nekim stvarima ni obećavali. Igrali smo od utakmice do utakmice. Rekao sam igračima da nemaju nikakav pritisak što se mene tiče, savetovao sam im da ne čitaju novine, da sami sebi ne stvaraju nervozu. Jedino što moraju je da daju sve od sebe", rekao je Duljaj.

Igor Duljaj
foto: Starsport©

Trener fudbalera Crvene zvezde Barak Bahar rekao je danas da u "večitom" derbiju nema favorita i da poštuje Partizan, a da njegova ekipa u predstojeću utakmicu mora da uđe skromno i nastavi sa dobrom formom.

"U derbiju nema favorita, to se pokazuje na terenu. Moramo da poštujemo protivnika, do prošle nedelje su bili prvi na tabeli i imali su 13 pobeda u nizu, što dovoljno govori o njihovom kvalitetu. Moramo da pristupimo skromno i da nastavimo dobru formu. Na njihovom stadionu nismo pobedili sedam godina to je veliki izazov. Mislim da nismo favoriti, moramo da se pokažemo na terenu", rekao je Bahar.

Utakmica devetog kola Super lige trebalo je da se igra 27. septembra ali je odložena zbog Dana žalosti u Srbiji.

Sudija debitant

Poverenje da ovaj meč dobio je Nenad Minaković (34), Novosađanin koji će debitovati u večitom derbiju. Sudija je sa znakom UEFA, a ove sezone je vodio dve utakmice u Ligi konferencije.

Pomoćnici biće Nikola Borović i Atila Harmat, dok je četvrti sudija Pavle Ilić.

U VAR sobi je Momčilo Marković, a AVAR Uroš Stojković.

Nenad Minaković
foto: Starsport©

(Kurir sport)

01:39

NE VIDIM ISKRENU EMOCIJU, KORISTE FUDBAL KAO IGRAČKU Emirati poslali ponudu koja se ne odbija: Ovoj cifri ne možete reći ne

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track