ZVEZDA SJAJNIM STARTOM SLAVILA NA PROLEĆNOJ PREMIJERI: Crveno-beli upisali 3 boda na povratku Milojevića - Voždovac pokazao zube
Foto: Starsport©

SUPERLIGA

ZVEZDA SJAJNIM STARTOM SLAVILA NA PROLEĆNOJ PREMIJERI: Crveno-beli upisali 3 boda na povratku Milojevića - Voždovac pokazao zube

Fudbal -

Fudbaleri Crvene zvezde slavili su nad Voždovcem sa 2:1 (2:0) u meču 20. kola Superlige Srbije.

Furiozna četa Vladana Milojevića potrudila da se da navijači uživaju u sjajnom fudbalu na prolećnoj premijeri. Delije koje su napravile fanstastičan ambijent i koreografiju koja na našim prostorima do sada nije viđena obradovale su se već u 9. minutu kada je Milan Rodić postigao pogodak. Naleteo je levi bek Zvezde na odbijenu loptu i pogodio sa ivice kaznenog prostora - golman Katić je bio nemoćan.

Crvena zvezda, Voždovac
foto: Starsport©

Sedam minuta kasnije vođstvo domaćih je duplirao Olajinka - Šljivić je dobio odbitak na 18 metara od gola, pokušao je iz voleja, ali je lopta od Fleminga došla do Olajinke koji se namestio, a onda uputio i precizan udarac.

Ni u nastavku igre "zmajevi" nisu uspevali da stvore ozbiljniju šansu za pogodak, pa se dominacija crveno-belih nastavila.

Crvena zvezda, Voždovac
foto: Starsport©

Najviše uzbuđenja na ovom meču viđeno je u poslednjih 15 minuta. U gužvi pred golom Katića u 78. minutu najbolje se snašao Šerif Endijaj koji je uterao loptu u mrežu, ali usledio je žestok protest gostiju posle kojeg je VAR poništio pogodak.

U 86. minutu Nešković postiže gol za Voždovac sa 20 metara tako što je lopta pogodila Dragovića i promenila smer. Nastavak duela je doneo mnogo nervoze na obe strane, ali nije bilo ni šansi ni golova do poslednjeg sudijskog zvižduka.

Crvena zvezda će u narednom kolu gostovati Novom Pazaru, dok će Voždovac dočekati Napredak.

1 / 27 Foto: Kurir Sport

2. POLUVREME

90+3. minut - CRVENA ZVEZDA - VOŽDOVAC 2:1

90. minut - Igraće se još tri minuta!

86. minut - GOL! Nešković smanjuje vođstvo domaćina! Lopta je pogodila nekog od defanzivaca crveno-belih i promenila pravac.

85. minut - Izmena kod Voždovca: Pirgić na terenu, van igre je Jočić

78. minut - TREĆI GOL ZVEZDE! U gužvi pred golom Katića koja je trajala, najbolje se snašao Šerif Endijaj koji je uterao loptu u mrežu. Fudbaleri Vodžovca su se dali u protest kod sudije, te će se gledati VAR! PONIŠTEN GOL ZVEZDE!

73. minut - Izmena kod Zvezde: Lučić umesto Olajinke. Izmena i kod Voždovca: Antonijevič na terenu umesto Mitrovića.

71. minut - DRAMA NA MARAKANI! Golman Zvezde Popović je posle jednog duela ostao da leži na zemlji! Saigrači su odmah pritrčali, a medicinska ekipa je na terenu... Scena je bila jeziva! Srećom, posle ukazane medicinske pomoći Popović se pridigao i dao znak treneru Milojeviću da može da završi meč.

67. minut - KAKVA PRILIKA ZA ZVEZDU! Imao je Olajinka stoprocentnu šansu i promašio je! Sa leve strane, na samo nekoliko metara od gola, loše je zahvatio loptu i poslao je daleko od gola!

65. minut - IZMENA KOD VOŽDOVCA! Vujanović izašao, Petrović ušao.

63. minut - DVOSTRUKA IZMENA KOD ZVEZDE! Šljivić izlazi - Ivanić je na terenu, Rodić je van igre - Radojević ulazi umesto njega.

60. minut - Pokušavaju gosti, ali bez šanse koja bi ugrozila gol Popovića.

52. minut - DELIJE NAPRAVILE BAKLJADU!

00:19

Bakljada Delija na meču sa Voždovcem

51. minut - PRILIKA ZA ZVEZDU! Gužva pred golom gostiju, Bukari pokušava, lopta je stigla do Spajića koji je bio na tri metra od gola, ali je šutirao daleko iznad gola.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme!

Crvena zvezda, Voždovac
foto: Starsport©

1. POLUVREME

45+2. minut - Kraj meča!

45. minut - Igraće se još dva minuta u prvom poluvremenu, a možda i jače jer je Bukari na zemlji i ukazuje mu se medicinska pomoć.

42. minut - ŠANSA ZA ZVEZDU! Domaćini ozbilno prete, nova šansa za Olajinku koji je bio na samo nekoliko metara od gola, ali je Katić sjajno odbranio.

35. minut - PRVA I VELIKA ŠANSA ZA VOŽDOVAC! Vujanovićev zicer osujetio golman Popović, a potom je lopta sigla i do Jočića koji je šutirao direktno u golmana crveno-belih.

28. minut - NOVA ŠANSA ZA ZVEZDU! Bukari je došao do lopte posle dodavanja u prostor, zaobišao Katića, ubacio na peterac gde je Olajinka pokušao "makazicama", ali preko gola.

21. minut - Zvezda dominira na "Marakani", opao je ritam igre - gosti nemaju rešenje za sjajnu igru izabranika Vladana Milojevića.

16. minut - GOL! Olajinka duplirao vođstvo Zvezde! Šljivić je dobio odbitak na 18 metara od gola, pokušao je iz voleja, ali je lopta od Fleminga došla do Olajinke koji se namestio, a onda uputio i precizan udarac.

14. minut - NOVI PREKIRD! Đuričiću razbijena arkada, ukazuje mu se medicinska pomoć!

9. minut - GOL! Sjajan udarac Milana Rodića za vođstvo domaćeg tima. Naleteo je Rodić na odbijenu loptu i pogodio sa ivice kaznenog prostora za 1:0 - golman Katić nije mogao da učini ništa.

3. minut - PREKID! Lazar Nikolić je ostao na zemlji posle sudara i morala je da reaguje medicinska služba. Na sreću, fudbaler Zvezde je prošao bez povreda.

16.30 - Meč je počeo!

00:32

Koreografija Delija pred meč sa Voždovcem

Sastavi:

Crvena zvezda: Popović - Nikolić, Spajić, Dragović, Rodić - Mijailović, Kanga - Bukari, Šljivić, Olajinka - Endijaj. Trener: Vladan Milojević.

Voždovac: Katić - Flemings, Jocić, Krpić, Lukić, Matić, Mitrović, Nešković, Vujanović, Đuričić, Đurđević. Trener: Nikola Mitić.

FK Crvena zvezda
foto: Starsport©

UOČI MEČA

Posle jesenjeg dela sezone, Zvezda ima bod zaostatka za Partizanom i sve je i dalje otvoreno u borbi za titulu.

U prvom delu sezone, Voždovac je u 5. kolu Superlige Srbije uspeo da savlada Zvezdu sa 3:2, a u jednom momentu je vodio sa velikih 3:0 golovima Burmaza, Neškovića i Teodorovića.

"Željno iščekujemo nastavak prvenstva, da pokažemo kvalitet i upustimo se u tešku borbu do kraja šampionata. Očekuju nas zahtevni mečevi odmah na početku, nijedna utakmica nije laka, ali sam optimista. U goste nam dolazi neugodna ekipa. Uz večitog rivala to je tim koji najmanje 'leži' Crvenoj zvezdi. Dva puta su nas pobedili na 'krovu', pre dve godine i sada u aktuelnoj sezoni. Bez obzira na promenu trenera, Voždovac u kontinuitetu ima izgrađen stil i filozofiju igre. Mladi igrači su sposobni i znaju da igraju, uz to su motivisani i puni elana. Očekuje nas dobra i teška utakmica", zaključio je Vladan Milojević.

Vladan Milojević
foto: www.crvenazvezdafk.com

Za svakog trenera i igrača su utakmice protiv dva srpska najtrofejnija kluba uvek idealna prilika za dokazivanje, pa će tako i ovaj meč biti motiv za moju ekipu i mene da se pokažemo u što boljem svetlu“, izjavio je trener Voždovca Nikola Mitić.

Mitić ima tek 32 godine, te je nedavno postao najmlađi prvi terener u istoriji Superlige Srbije. Debi će imati baš protiv Zvezde na stadionu „Rajko Mitić“.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track