BOMBE SU PADALE, OTIŠLI SMO SA TERENA, A ONDA NAS JE SAČEKAO ARKAN! Bivši as Obilića otkrio: Nije mogao da veruje ŠTA SMO URADILI!
Foto: Shutterstock

za vreme nato agresije

BOMBE SU PADALE, OTIŠLI SMO SA TERENA, A ONDA NAS JE SAČEKAO ARKAN! Bivši as Obilića otkrio: Nije mogao da veruje ŠTA SMO URADILI!

Fudbal -

Na današnji dan, 24. marta 1999. godine, počela je NATO agresija na našu zemlju.

Napadi su trajali sve do 10. juna kada je agresija završena, a za to vreme životi svih su se iz korena promenili. Neki klubovi su tokom vazdušne opasnosti prekidali treninge, dok se u Obiliću to nije smelo.

Da Željko Ražnatović Arkan nije želeo da njegova "fudbalska vojska" beži pred bombama u razgovoru za Mondo otkrio je Saša Branežac.

"To je bilo u samom početku kada su sirene svirale i preko dana su s vremena na vreme odzvanjale detonacije i pucao je vazdušni zid. Jednom smo bili na treningu u centru Inge na Zvezdari, zasvirale su sirene, zvučni zid je pukao i čule su se detonacije. Ne neke koje su bile tako blizu, ali su bile osetne. Nekako smo svi instinktivno ušli u autobus i vratili se na stadion. E, tu nas je sačekao Arkan...", počinje on priču.

Arkan, Željko Ražnatović Arkan
foto: Youtube Printscreen

"Održao nam je sastanak, da sad baš ne citiram kako nam se obratio... Suština je bila da treba da pokažemo da smo muškarci i da je naša ratna obaveza da treniramo i da to više ne sme da se desi. Rekao nam je da je on mnogo razočaran ako u njegovoj fudbalskoj vojsci, kako nas je tad nazivao, ima takve ljude koji će da se uplaše sa prvom detonacijom. On je stvarno bio čovek velikog autoriteta i nije to bila kritika koja nije trebalo da se desi. To je bila baš dobra kritika, jer nam više nije padalo na pamet da to radimo, a i mislim da nam je umanjio strah bar za 50 odsto", zaključio je za Mondo Branežac.

Kurir sport / Mondo

BONUS VIDEO:

08:43

SRBIN FUDBALSKA LEGENDA MEKSIKA! Kod nas je NEPOZNAT, a njegov potez ušao je u anale PARTIZANA! Ovo ime odjekivalo je širom sveta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track