Rusi otkupili Zvezdin dug

Ekskluzivno

Rusi otkupili Zvezdin dug

Fudbal -
VTB Kapital banka preuzela 5,5 miliona evra potraživanja Marfin banke od crveno-belih

Rusi u ofanzivi.VTB Kapital banka, druga po veličini u Rusiji, postigla je sporazum s Marfin bankom i tako preuzela dug od 5,5 miliona evra, koliko fudbalski klub Crvena zvezda duguje ovoj banci. Ova situacija je veoma dobra za klub s Marakane jer sada Rusi neće uslovljavati stalne blokade računa, a novo rukovodstvo se nada da će ceo dug biti pretočen u reklamu.To praktično znači da bi trenutni dug kluba od 49,4 miliona evra mogao da bude umanjen za 5,5 miliona, što bi bila ogromna stvar u finansijskoj konsolidaciji Crvene zvezde.- Marfin banka je u velikim problemima i prodaje sva svoja potraživanja koja ima u svetu. Tako je i sa Crvenom zvezdom. Marfin banku je preuzela Narodna banka Kipra, a ruska VTB Kapital banka nova je na srpskom tržištu - tvrdi dobro obavešteni izvor Kurira i dodaje:- Verujem da će situacija sada biti znatno bolja po Crvenu zvezdu. Novi investitori iz VTB Kapitala nastupaju po scenariju „Gasproma“ i vode se time da je najbolja reklama preko sporta, a Zvezda, bez obzira na sve, i dalje jeste najprepoznatljiviji brend iz Srbije.VTB banka jedna je od najvećih finansijskih institucija u Rusiji. To je strateška ruska banka organizovana kao međunarodna finansijska grupa. Zainteresovani su da investiraju u projekte iz oblasti infrastrukture i energetike.

Ono što treba znati o VTB Kapital banci♦ VTB Kapital banka osnovana je 2008. godine u Moskvi, a glavna delatnost su joj pametna ulaganja u svetu♦ Prvi čovek ove ruske banke je Juri Solovjev, a ključni menadžeri su Aleksej Jakovicki i Atanas Bostanđijev♦ VTB Kapital ima predstavništva u Londonu, Singapuru, Dubaiju, Hongkongu, Njujorku, Parizu, Beču, Sofiji i Kijevu

Sukob Jankovića i StojadinovićaTokom jučerašnjeg dana došlo je do sukoba između sportskog direktora Crvene zvezde Zorana Stojadinovića i trenera Aleksandra Jankovića, a razlog su loše igre ekipe i odluka šefa stručnog štaba da iz tima izostavi Luisa Garida. Stojadinoviću se nije svidelo što je reprezentativac Hondurasa zamenjen na meču s Radom i što nije planiran za meč protiv Novog Pazara, pa je zatražio da na ovom meču on sedi na klupi kao deo stručnog štaba, ali je Janković to odbio, smatrajući da bi se tako narušio njegov autoritet.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track