Rama: Nisam upravljao dronom, osim igračkom helikoptera mog sina
Foto: Facebook

Tvrdi da nema ništa sa tim

Rama: Nisam upravljao dronom, osim igračkom helikoptera mog sina

Fudbal -
Brat albanskog premijera čak tvrdi da nije ni hapšen, ni privođen kao i da je srpskoj policiji pokazao američki pasoš

TIRANA - Brat albanskog premijera, Olsi Rama koji je osumnjičen da stoji iza incidenta na fudbalskoj utakmici Srbija-Albanija, stigao je jutros u Tiranu i demantovao povezanost sa tim događajem.

Fudbalska utakmica Srbija-Albanija prekinuta je sinoć u 42. minutu pošto se nad terenom pojavila letelica na daljinsko upravljanje na koju je bilo zakačeno platno sa mapom velike Albanije u boji i s crnim dvoglavim orlom. Rama je nakon incidenta zadržan na stadionu oko 40 minuta, kako je javila televizijska stanica "News24" iz Tirane, a potom je pušten.

"Nemam ništa sa letelicom... ne razumem odakle je došla ta priča. Nikada u životu nisam upravljao dronom, jedino sam koristio igračku helikoptera mog sina", naveo je Rama po dolasku u Tiranu. Rama je kao "spekulacije" odbacio navode srpskih medija da je on organizovao incident i da je upravljao letelicom.

"Nisam ni hapšen niti privođen. Kada se incident dogodio, situacija je postala haotična, policajci su pregledali sve. Pokazao sam im američki pasoš i kameru. To je trajalo nekoliko minuta", ispričao je Rama koji je jutros stigao u Tiranu s delegacijom albanske reprezentacije.

Ekipu je na aerodromu Rinas dočekalo nekoliko albanskih ministara i na hiljade navijača. U Albaniji, kao i u drugim zemljama regiona gde živi albanska zajednica, posebno na Kosovu i u Makedoniji, prekid utakmice je noćas proslavljen kao pobeda, pošto su Albanci uvereni da će Uefa kazniti Srbiju i označiti je kao odgovornu za prekid meča, piše Frans pres.

Štampa u Tirani pozdravila je jutros držanje albanske reprezentacije i pripisala odgovornost srpskoj strani. "Misterija drona. Ko stoji iza toga, Srbi ili Albanci", jedan je od naslova u albanskoj štampi koji ukazuje na to da Albanci žele da skinu svaku odgovornost sa sebe. Tamošnja štampa konstatuje i da "albanski simboli razjaruju srpske navijače".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track