(VIDEO) SKANDAL: Navijači Novog Pazara gađali Marka Nikolića, petarda mu eksplodirala na grudima
Foto: Zoran Šaponjić Kurir

Izgredi navijača domaćeg tima

(VIDEO) SKANDAL: Navijači Novog Pazara gađali Marka Nikolića, petarda mu eksplodirala na grudima

Fudbal -
Pristalice Novog Pazara su gađale stručni štab i rezervne igrače Partizana, a jedna petarda je pala na grudi Nikolića i tu mu eksplodirala

NOVI PAZAR - Navijači Novog Pazara pogodili su petardom trenera Partizana Marka Nikolića na derbi meču 14. kola Superlige Srbije.Incident se dogodio u 11. minutu meča kada su pristalice Novog Pazara smeštene iza klupe sa stručnim štabom i rezervnim igračima na zapadnoj tribini počele da ubacuju na teren rolne papira, petarde i tvrde predmete. Oni su gađali stručni štab i rezervne igrače Partizana, a jedna petarda je pala na grudi Nikolića i tu mu eksplodirala.Nikolić je sudijama i obezbeđenju pokazao trag od petarde na džemperu, a sudija Vlado Glođović je odmah prekinuo meč. Prekid je trajao nekoliko minuta, a utakmica je nastavljena pošto je sudija upozorio da će novi incident dovesti do prekida ili pražnjenja tribina.

http://www.youtube.com/watch?v=yNCFswCtEx0
http://www.youtube.com/watch?v=vySq7kzxNqo

Nakon toga usledila su pogrdna skandiranja Partizanu i njegovim navijačima, zbog čega je spiker morao nekoliko puta da smiruje tenzije. Na severnom delu stadiona, gde se nalaze najvatreniji navijači Novog Pazara, istaknuta je turska zastava, ali je ubrzo uklonjena. Navijači Novog Pazara su pogrdno skandirali i na račun lidera Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja.Pristalice Novog Pazara u nekoliko navrata skandirale su "Ovo je Sandžak", "Ovo je Turska", "Mrzim Beograd", "Ubij grobara".

Policija u Novom Pazaru je pojačala kontrole na prilazima gradu, ali i u centru, kako bi u potpunosti sprovela odluku da navijači Partizana ne prisustvuju utakmici. Ministarstvo unutrašnjih poslova donelo je odluku da se utakmica između Novog Pazara i Partizana igra bez prisustva gostujućih navijača.

Novi Pazar i Partizan igrali su 1:1.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track