(VIDEO) TV PARTIZAN: U Zvezdu su dolazili hrvatski igrači i trener, bila je bliska sa Dinamom
Foto: PS

Reakcija iz Humske

(VIDEO) TV PARTIZAN: U Zvezdu su dolazili hrvatski igrači i trener, bila je bliska sa Dinamom

Fudbal -
Na Jutjubu je objavljena 23. epizoda "Partizanovog vesnika", iza koje stoji produkcija TV Partizan.

"Centralna informativna emisija" crno-belih, kako je popularno nazvana, bavila se mnogim aktuelnim i škakljivim temama, o kojima je govorio jedan od autora, Željko Pantić.

On je, između ostalog, pitao da ko je kriv za 50 miliona evra duga koji je napravio Fudbalski klub Crvena zvezda, kao i da li je moguće da je Tomislav Karadžić obezbedio Partizanu šest uzastopnih titula.

"Da li je Zvezda možda trebalo da ima 11 titula u nizu?", pitao je.

Potom je, komentarišući navodne optužbe "druge strane" o tome da je "Partizan hrvatski klub", naveo i primer iz Zagreba, gde je jedan od listova objavio tekst u kojem se tvrdi da je zapravo "Partizan uništio hrvatski fudbal, uzimajući najbolje igrače i odvodeći ih u Beograd".

Pantić je potom nabrajao i legende crveno-belih poreklom iz Hrvatske, tvrdeći da je "Zvezda, kao srpski klub, dovela Branka Zebeca, bivšeg fudbalera Nezavisne Države Hrvatske"..."Crvena zvezda i Dinamo Zagreb su bili policijski klubovi i bili su veoma bliski", istakao je Pantić, navodeći brojne primere kako su igrači Dinama dolazili baš u Zvezdu.

Naglasio je i da u proteklih 40 godina nijedan hrvatski fudbaler nije igrao u Partizanu, ističući i da nacionalnost nikada nije bio kriterijum da bi neko igrao u Partizanu i za njega navijao. "U Zvezdu su, recimo, dolazili i igrači, trener...", dodao je.

Takođe, apostrofirao je i na to da iz Crvene zvezde i njeni navijači često govore kako su oni bili "opozicija u onoj Jugoslaviji", da su bili "kontra komunizma", nazivajući sve to budalaštinama i lažima.

"Svaki klub u bivšoj Jugoslaviji bio je deo države i komunističkog sistema. Svako ko drugačije tvrdi - laže", poručio je Pantić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track