"ON IGRA SAMO ZA SEBE" Bivši igrač Partizana BRUTALNO OPLEO po Nejpiru: Njega su svi "PROVALILI", a pogledajte šta Teo radi!
Foto: Starsport

NIJE GA ŠTEDEO

"ON IGRA SAMO ZA SEBE" Bivši igrač Partizana BRUTALNO OPLEO po Nejpiru: Njega su svi "PROVALILI", a pogledajte šta Teo radi!

Košarka -

Bivši košarkaš Partizana Nenad Miljenović izneo je žestoke kritike na račun plejmejkera Crvene zvezde Šabaza Nejpira.

Košarkaši Crvene zvezde doživeli su poraz od Partizana na prvom ovosezonskom derbiju, a brojni ljubitelji košarke smatraju da su glavni krvci za neuspeh crveno-belih bili najiskusniji u timu - Miloš Teodosić i Šabaz Nejpir.

Zvezda je u poslednjoj deonici prokockala ogromnu prednost i dozvolila Partizanu da stigne do izuzetno važnog trijumfa.

Najzvučnije pojačanje crveno-belih, Šabaz Nejpir, bio je očajan u završnici meča. "Potrošio" je nekoliko napada Zvezde i odigrao očajnu odbranu nad Avramovićem, koji je u poslednjoj deonici ubacio čak 12 poena.

Iskusni plejmejker Nenad Miljenović smatra da Nejpir igra isključivo za sebe.

"On igra za sebe, u nekom svom ritmu i u ritmu svojih poteza - kako bi on hteo. Ne deluje mi kao da ima širu sliku da li je to dobro za ekipu i kako to treba da izgleda celokupno. Sad su ekipe, onako što se kaže, 'provalile su ga' da mu ne prija prosto agresivnost defanzivna kako na lopti tako i u 'pik end rolu' jer ne voli da se reši lopte. Samim tim ceo napad Zvezde nema nikakav 'flou' jer on ne pušta loptu na vreme, a onda uđe Teodosić pa onda sve izgleda normalno", kaže Miljenović i dodaje:

"Vidi kako Teo lako pusti loptu, a to je razlika, u tim detaljima kada neko oseća ekipu, kada je neko pravi plejmejker, a sa druge strane neko ko realno nije. Nejpir već pokazuje nekim rešenjima da on je više na poziciji dva nego na poziciji jedan što za Zvezdu možda i nije dobro jer se sigurno očekivalo od njega da bude nosilac, a da Teo bude neko ko će da pripomogne, a ne da nosi Zvezdu tokom cele sezone. A na kraju će ispasti drugačije, da će Teo morati da bude taj koji će da nosi. Mislim da se trener Sferopulos onako malo reputacijski odlučio za Nejpira u smislu 'derbi je, imamo neku prednost, bolje i da izgubim sa Nejpirom nego da sad pustim Jaga'. Iako je Jago bio odličan!", rekao je nekadašnji košarkaš Nenad Miljenović u podkastu "EuroleagueChitChat".

Kurir sport/Mondo

02:38

Hanga posle poraza od Partizana

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track