Nova stanica - DKC Majdan

(KURIR TV) RASTE POKRET MARINE MALJKOVIĆ: Ponosna na moje male košarkašice

Košarka -

Pokret za žensku košarku Marina Maljković nastavlja da raste velikom brzinom. U Dečijem kulturnom centru “Majdan” na Senjaku, uz podršku opštine Savski venac, otvorena je još jedna besplatna škola košarke za devojčice osnovnoškolskog uzrasta, gde će male košarkašice moći da treniraju od sledećeg vikenda.

To je šesta lokacija u gradu, a sedma ukupno u Srbiji na kojoj sve devojčice osnovnoškolskog uzrasta mogu potpuno besplatno da treniraju košarku po programu Marine Maljković.

-Srce mi je puno svaki put kada dođem na druženje sa mojim malim košarkašicama i kada vidim da broj novih članica rapidno raste. Broj se utrostručio u poslednja dva meseca, pa sada imamo upisanih preko 300 devojčica. Ponosna sam na ono što smo svi zajedno uradili i verujem da ćemo do kraja juna omogućiti besplatne treninge za makar još toliko devojčica. Naš osnovni cilj je da im stvorimo uslove u kojima će se razvijati i napredovati i u kojima će kroz igru i interesantne treninge zavoleti košarku. Zahvaljujem se opštini Savski venac što je prepoznala vrednost ovog projekta i što ćemo zajedno raditi na tome da devojčicama ponudimo najkvalitetniju moguću besplatnu sportsku aktivnost. DKC “Majdan” je izuzetno popularna lokacija, dostupna svima, u koju vrlo rado dolazim – istakla je Marina Maljković.

Program besplatnih škola se trenutno sprovodi u Beogradu u osnovnim školama “Mihailo Petrović Alas” i “Kralj Petar I”, kao i u centrima “Vračar”, “Vizura sport”, “Milan Gale Muškatirović” i “Majdan” i u Požarevcu u gimnaziji.

-Želela bih još jednom da istaknem veliku zahvalnost gradovima Beogradu i Požarevcu, opštinama na kojima sprovodimo program, kao i Telekomu Srbije. Takođe mi je velika čast da poželim dobrodošlicu i našim prijateljima iz Rode, koji će nam pomagati da našim malim košarkašicama obezbedimo najbolje moguće uslove za razvoj - istakla je Marina Maljković i pozdravila i uručila poklone gradskom menadžeru Goranu Vesiću, predsednici opštine Savski venac Ireni Vujović, kao i prestavnicama kompanija Telekom Srbija i Roda.

Besplatna škola košarke sprovodiće se u DKC “Majdan” subotom i nedeljom od 10 do 12 časova (10-11 devojčice 1-4. razreda, 11-12 devojčice 5-8. razreda). U narednom periodu u planu je otvaranje besplatnih škola košarke za devojčice osnovnoškolskog uzrasta u OŠ “Milena Pavlović Barili” uz podršku opštine Palilula, kao i na Voždovcu i Zvezdari.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track