TURBULENTNO U PARTIZANU: Skupština u ponedeljak, nova uprava smenjuje Vujoševića?
Foto: Sasa Pavlic

Biće burno

TURBULENTNO U PARTIZANU: Skupština u ponedeljak, nova uprava smenjuje Vujoševića?

Košarka -
Skup koji je zakazan za 13 časova, trebalo bi da reši mnoga goruća pitanja u trofejnom klubu

Skupština Košarkaškog Kluba Partizan održaće se u ponedeljak sa početkom od 13 časova u Klubu sportista na stadionu Partizana. Postoji mogućnost da Partizan dobije novu upravu koja bi sa sobom dovela i naslednika trenera Duška Vujoševića, međutim, ne odbacuje se mogućnost, da Vujošević ostane.Najtrofejniji trener u istoriji košarkaške porodice kluba iz Humske u ponedeljak je počeo pripreme tima za novu sezonu, ali je u podužem razgovoru sa novinarima rekao i da je ako je to u interesu kluba spreman da ode.

"Ako je potrebno da SNS dođe u Partizan, ja sam spreman da odem. Tvrdim da čak i kada bih otišao iz Partizana nikakva situacija se ne bi promenila po pitanju sponzora. Partizan je pao na niske grane. Nažalost, desilo se ono na šta sam upozoravao već tri godine. Svi moji apeli na sponzore ostali su bez odjeka, a ništa od tih apela nije izazvalo ni reakciju države, koja očigledno ne želi da pomogne. Međutim, postoji priča da sponzori neće doći dok sam ja trener. Zar sam ja toliko loš? Ako sponzori neće da uđu u klub dok sam ja trener, onda to treba da se kaže jasno i glasno. Ali, ja sam spreman da odem ako neko garantuje da će sponzori, kao što ih recimo ima Zvezda, ući u Partizan. Prosto, taj stav je vlast zauzela prema klubu, ali svaka vlast se analizira kada prođe. Tako će biti i sa ovom, iako to neće biti brzo", rekao je Vujošević, koji je inače i predsednik Sportskog društva Partizan.

"Upozoravao sam na nejednak tretman sa najvećim konkurentom, to sam objašnjavao opredeljenjem ljudi na vlasti za taj drugi klub. Ako se pojavi neko ko konkretno kaže šta želi da unese u klub, a uslov je da ili neko iz uprave ode - svi idemo. I za Zvezdu je loše što je Partizan u ovakvom stanju. Da ne govorim koliko je to loše za srpsku košarku. Godinama već upozoravam na to. Spali smo na jednog predstavnika u Evropi i to nikako nije dobro", dodao je trener Partizana.

Najviši organ crno-belih trebalo je da se sastane još pre sedam dana, ali je zbog nedostatka kvoruma odložen. Predsednik Partizana Predrag Danilović ranije je istakao da je Skupština redovna i da se ni tokom, a ni posle nje u klubu neće desiti ništa dramatično.

"Biće Skupštine početkom avgusta, ali nikakve vanredne na kojoj će biti podneta ostavka ili na kojoj će neko dobiti ostavku. Reč je o redovnom skupu na kom će se razgovarati o sutrašnjici kluba i prevazilaženju krize", poručio je tada Danilović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track