(KURIR TV) Radonjić: Neću da pričam o povredama! Džikić: Velika pobeda, ne smemo da pravimo gluposti
Foto: Fonet

Treneri i igrači dva tima izneli prve utiske

(KURIR TV) Radonjić: Neću da pričam o povredama! Džikić: Velika pobeda, ne smemo da pravimo gluposti

Košarka -

Košarkaši Partizana pobedili su ekipu Crvene zvezde sa 86:81 (21:17, 25:29, 21:26, 19:9) u derbi utakmici 21. kola regionalne ABA lige.

Crno-beli su tako naneli prvi poraz Zvezdi u regionalnom takmičenju od početka sezone.Ekipa trenera Aleksandra Džikića je druga na tabeli sa skorom od 16 pobeda i pet poraza, odnosno ima jedan trijumf više od Cedevite. Zvezda je i dalje ubedljivo prva sa 20 pobeda i jednim porazom.Košarkaš Partizana Vil Hečer je rekao:

"Srećan sam zbog tima ponosan sam na način na koji smo se borili. Zvezda je dobar tim, to se vidi i u Evroligi, ali smo pobedili jer smo igrali dobro. Ovo je iz mnogo razloga važna pobeda".On je potom prokomentarisao svoju igru.

"Verujem u sebe, svestan sam kako igram poslednjih mesec dana, ali sam verovao da ću pogoditi trojku, koja je odlučila". Trener Partizana Aleksandar Džikić je istakao:

"Mislim da smo svi imali priliku da vidimo pravu takmičarsku utakmicu. Mislim da su timovi u ovom momentu u smislu borbenosti i hrabrosti, dali koliko mogu. Derbi je važan i ovo je velika pobeda, ali da bi uradili nešto u poslednjih 5 kola ne smemo da pravimo gluposti. Zvezda je stvarno dobar tim, onako stvarno dobar na svim pozicijama", rekao je Džikić i nastavio:

"Svi koji su u oba toima mogli da stoje su izašli na parket. I povređeni i bolesni i spremni. Izgubili smo u skoku i tu smo mogli da budemo bolji, iako su veliki i dugački i Kuzmić i Bjelica... Šutirali smo dobro, sasvim solidno, ali ne mogu da kažem da je to normalno, ali znam da nije.

Na pitanje koliko je ova pobeda važna, trener Partizana je rekao: "Svaka naredna utakmica je važna. Jer u svakoj od 5 utakmica do kraja možeš nešto da upropastiš. Ako znam napamet mi između ovih 5 kola imamo još 6 utakmica."Džikić je pitan i koliko su Partizanu pomogle ranije neizvesne završnice koje je dobijao: "Završnice od ranije su možda presudile, ali ne bih rekao, jer slične ih je imala i Zvezda i na evroligaškom nivou ih rešavala u svoju korist. I mi i oni smo mogli pametnije, ali tako je kada se pomešaju adrenalin želja, atmosfera."Povređeni Vanja Marinković se vratio u tim Partizana. "Retko pričam o igračima, ali je Vanja odigrao dobro. Imao je propuste u odbrani, ali mi znamo koliko nam on znači. Luković je igro sa povredom bicepsa na svoju odgovornost, roviti su i Bane i Novica, kod njih Jović i Kuzmić, zato i kažem da su svi dali sve od sebe i to je super. "Trener Partizana je pričao i značaju podatka da je Partizan prvi porazio Zvezdu u regionalnoj ligi. "Pre ili kasnije neko bi ih pobedio. Igrali su u petak, pa sa nama večeras, rekao je Džikić i potom se zahvalio predastavnicima medija:"Moram da idem da se odmaram imao Superboul večeras". Košarkaš Crvene zvezde Milko Bjelica je rekao:"Partizan je odigrao dobro u napadu, a nama je nedostajao Jović, koji ima problema sa povredama. U prvom poluvremenu primili smo mnogo poena, a u poslednjoj četvrtini nismo igrali onoi što smo želeli", rekao jre Bjelica Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić je istakao:

"Od starta se videlo da Partizan ima više energije. Koncentracija nam je bila ispod nivoa potrebnog da se sa Partizanom igra dobro u dužem vremenu što je neophodno. Imali smo prednost koja je možda mogla i da se iskontroliše. Time bi nastavak meča bio drugačiji, ali Partzizan je odigrao bolje i pobedio, rekao je trener Zvezde i nastavio:

"U poslednjoj četvrtini imali smo problem u organizaciji, ali mislim da odbrana nije bila dobra i da je to razlog poraza. Neću da baratam povredama i da tako umanjim pobedu Partizana. Mislim da ne treba da ponavljam da je sezona duga i da imamo čine da se bavimo."

Na konstataciju da je Zvezda u prvoj četvrtini izvela 20 slobodnih bacanja, crnogorski stručnjak je kazao: "To je taktika"

Kurir.rs je imao UŽIVO uključenja iz hale "Aleksandar Nikolić" uoči meča Partizan - Crvena zvezda.Budite večeras uz portal kurir.rs, gde ćemo uživo pratiti 51. NFL lige popularnog Superboula od 00.30.

Crno-beli su domaćini utakmice i pokušaće da zaustave večitog rivala, koji ne zna za gorčinu poraza u prvenstvu.

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da njegova ekipa ima obavezu da pruži maksimum protiv Partizana, bez obzira u kom sastavu će nastupiti zbog povreda igrača, dok je trener košarkaša Partizana Aleksandar Džikić ocenio da u 'večitim derbijima' ne pobeđuju uvek kvalitetnije ekipe.

CRNO-BELI TRAŽE SVOJU ŠANSU Džikić: U derbiju ne pobeđuje uvek bolji

RADONJIĆ I JOVIĆ PRED PARTIZAN: Imamo obavezu da pružimo maksimum bez obzira u kom sastavu igramo

Zašto će Crvena zvezda pobediti?

Zašto će Partizan pobediti?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track