ZVEZDINI KOŠARKAŠI: Vera nas je odvela u TOP 16
Foto: Tanjug

Pionir neosvojiv za velike

ZVEZDINI KOŠARKAŠI: Vera nas je odvela u TOP 16

Košarka -
Crveno-beli su sijali od sreće posle velikog uspeha ostvarenog pobedom nad Bajernom.

Crvena zvezda se plasirala u TOP 16 fazu Evrolige.

Stefan Jović je rekao da njegova ekipa nije prestajala da veruje u pobedu danas protiv Bajerna i da je ostvaren cilj u koji je malo ko verovao.

"Svi u ekipi smo verovali pre utakmice da možemo ovo da uradimo, uostalom i veći su padali ovde. Bilo je malo problema, ali mi je drago što smo ostvarili cilj i plasirali se u TOP 16 fazu, iako je zaista malo ko verovao u to pre početka grupne faze Evrolige", rekao je Jović.

On je podsetio da preokret protiv Bajerna nije prvi Zvezdin u hali "Pionir".

"Posle Himkija i Reala, ponovo smo se vraćali i pobedili. Pokazali smo da imamo kvalitet i tek ćemo biti oni pravi", kazao je Jović.

On je pohvalio svoje mlađe saigrače, a posebno Marka Gudurića koji je bio jedan od ključnih igrača u pobedi nad Bajernom.

"Gudurić i Nikola Rebić su pokazali da su zlatni momci i Zvezda i reprezentacija mogu ozbiljno da računaju na njih. Ne plaše se i pokazuju karakter", dodao je Jović.

Vladimir štimac je rekao da se zbog ovakvih stvari vratio u Zvezdu.

"Nije bilo frke i pada samopouzdanja kod minus 11. Verovao sam da ću se vratiti u Zvezdu i igrati TOP 16 fazu Evrolige sa Zvezdom. Ovo je prava ekipa, jako sam ponosan na svoje saigrače", rekao je štimac.

Njegov saigrač Maik Cirbes je izjavio da njegova ekipa može još da napreduje.

"Nema umora kada igrate ovakvu utakmicu. Bilo je zaista teško igrati, znajući kakva su očekivanja od nas. Svi smo ovo želeli, na kraju i uspeli. Ima još mnogo toga da popravimo u igri", kazao je Cirbes.

Marko Simonović je igrao, iako je u prošloj utakmici povredio zglob.

"Kako da ne stisnem zube za ove momke. Želeo sam da budem tu i uspeli smo", istakao je Simonović.

On je naveo da se njegova ekipa nije predavala kada je bilo teško.

"Igrali smo maksimalno do kraja i pobedili, što je najbitnije. Gubili smo sa 11 poena, ali smo uspeli da iznesemo to i slavimo. Navijači su nas pogurali, atmosfera je čudo, stvarno je bilo neverovatno. Cilj je ostvaren, i da nemamo jednu pobedu u TOP 16, bili bismo zadovoljni", kazao je Simonović.

Branko Lazić je rekao da je cilj u Evroligi ostvaren.

"Uspeli smo da pored svih problema, nedostataka, neuigranosti ostvarimo cilj u Evroligi. Sada kada je utakmica završena, moramo da se okrenemo ekipi Budućnosti i Jadranskoj ligi, koja nam je izuzetno bitna", kazao je Lazić.

Košarkaš Bajerna Nihad Đedović izjavio je da su svi u ekipi tužni što nisu uspeli da se plasiraju u TOP 16 fazu Evolige, posle večerašnjeg poraza od Crvene zvezde u Beogradu i ocenio da je pobednika odlučilo par sitnica.

"Izuzetno smo nezadovoljni i tužni. Meč je odlučilo par sitnica. Deca su odskočila i napravila razliku. Ipak, parirali smo i borili se na ovom vrućem terenu jako dobroj ekipi, ako nam je to za utehu. Par sudijskih odluka možda nije bilo na našu stranu, što je normalno, jer je takva atmosfera bila - domaći teren. Mislim da smo mogli da pobedimo", rekao je Đedović.

Bajern će igrati u drugoj fazi Evrokupa.

Vasilije Micić rekao je da je njegovom timu nedostajalo sportske sreće.

"Težak poraz. Bila je ovo velika utakmica, velika borba. Mislim da nam je na kraju nedostajalo sportske sreće. Mi smo dobro odigrali treću deonicu, a znali smo da će oni poslednju. Bio je veliki ulog i nikada se ne zna u ovakvim utakmicama. Ipak, mislim da su zasluženo pobedili", rekao je Micić.

"Presudilo je to što su dali trojke u poslednjoj četvrtini, što je veliki broj poena za ovakvu utakmicu. Takođe, pogodili su nekoliko teških i bitnih poena, i imali čvrstu odbranu u poslednjih 10 minuta, što je kod nas izazvalo nervozu", dodao je on.

Košarkaš Bajerna Duško Savanović rekao je da je presudila dobra igra Zvezde u završnici.

"Nedefinisana igra Zvezde i nas. Zvezda je imala pad u trećoj i na početku poslednje deonice i mi smo tada napravili 11 poena razlike, što je bila najveća prednost na utakmici. Oni su potom odigrali odlično u završnici, pogodili su neke teške šuteve, pozivali dobre akcije i na kraju su nas taj period dobili sa 29:11", rekao je srpski košarkaš.

"Iako su mlad tim, odigrali su impresivno završnicu, kao da su najiskusniji tim u Evroligi. Iskočili su (Marko) Gudurić i (Kvinsi) Miler. Želim im svu sreću u TOP 16. Voleo bih još 10 godina da igram pred ovim navijačima i u ovom ambijentu u Pioniru, jer je ovo draž košarke", dodao je Savanović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track