MESI I ARGENTINA ŽIVE SVOJ SAN: Leo činio ČUDA, Gaučosi POSLE DRAME izbacili Australiju i zakazali SPEKTAKL sa Holandijom! (VIDEO)
Foto: Profimedia

KATAR 2022

MESI I ARGENTINA ŽIVE SVOJ SAN: Leo činio ČUDA, Gaučosi POSLE DRAME izbacili Australiju i zakazali SPEKTAKL sa Holandijom! (VIDEO)

Mundijal 2022 -

Posle neverovatno uzbudljivog finiša susreta, "gauočosi" su nošeni fenomenalnim kapitenom Lionelom Mesijem izborili plasman u četvrtfinale Mundijala: Argentina - Australija 2:1 (1:0). Rival Argentine u četvrtfinalu biće Holandija, koja je prethodno pobedila SAD.

U poslednjim trenucima Australija je propustila kolosalnu šansu da dođe do izjednačenje, kada je golman Emilijano Martinez fantastičnom intervencijom odbranio zicer. Mladi Kuol je bio sam, ali nije uspeo da zatrese mrežu!

Prethodno je na drugoj strani nekoliko prilika imao Lautaro Martinez, posle fantastičnih asistencija i majstorija fenomenalnog Mesija, ali je bio indisponiran, a u jednom navratu se čak i obrukao, promašivši čitav gol.

Vodeći pogodak za Argentinu je postigao fantastični Lionel Mesi i bio je to njegov 789. gol na jubilarnom hiljaditom meču u karijeri! Zaista impresivno! Prednost je duplirao Alvarez, nakon kardinalne greške golmana Australije Rajana u 57. minutu.

Kada se činilo da će "gaučosi" rutinski privesti meč kraju, u 76. minutu je pravo ni iz čega opalio po lopti Gudvin! Na nesreću Argentinaca, lopta je zakačila Enca Fernandeza, promenila pravac i završila u golu.

Bio je to autogol, koji je promenio tok utakmice, jer je potom usledila totalna ludnica i neviđena drama u samoj završnici.

Šanse su se ređale uglavnom pred golom "kengura", ali su "gaučosi" mogli da budu surovo kažnjeni za brojne promašaje, ali ih je spasao sjajni golman Emilijano Martinez.

Tok utakmice:

Drugo poluvreme:

Završena je utakmica pobedom Argentine.

90+7. minut - Kolosalna šansa za Australiju, mladi "rezervista" Kuol je sam ispred gola, ali njegov udarac fantastičnom intervencijom brani sjajni golman Emilijano Martinez.

90+3. minut - Posle nove asistencije Mesija, Lautaru Martinezu brani udarac Rajan, a potom je i Mesi hteo da razreši sve dileme, ali je bio za malo neprecizan.

Sudijska nadoknada iznosiće 7 minuta!

89. minut - Mesi je sve odradio i dao loptu kao na tacni Lautaru Martinezu, koji je promašio ceo gol i propisno se obrukao!

81. minut - Kakva prilika za izjednačenje! Behič je bio nezadrživ u prodoru po levoj strani, ali je Lisandro Martinez uspeo sjajnom intervencijom da spreči najgore i loptu izbije u korner.

76. minut - GOOOL - Australija smanjuje prednost Gaučosa na 2:1! Bio je to autogol Enca Fernandeza. Smanjuje Australija praktično ni iz čega! Gudvin se zaleteo na odbitak i opalio iz sve snage. Bio je to vrlo neprecizan šut, pitanje je gde bi lopta uopšte završila, ali je pogodila Enca Fernandeza i završila iza leđa Emilijana Martineza.

75. minut - Posle dodavanja Lautara Martineza, pokušao je Taljafiko, ali nije bio precizan.

72. minut - Miloš Degenek je zamenjen!

65. minut - Šou program Mesija, vukao je loptu od centra, prošao nekoliko protivničkih igrača, ali ipak na kraju nije uputio šut ka golu.

57. minut - GOOOL - 2:0 za Argentinu - Alvarez! Kardinalna greška golmana Australije Rajana, koju koristi Alvarez i duplirao je prednost "gaučosa". Bio je ovo poklon gol za Argentince!

50. minut - Napad argentinaca, pokušao je Mesi, ali je bio u padu i golman rajan je odbranio njegov udarac.

Lionel Mesi
foto: Profimedia

47. minut - Golman Argentine Martinez se poigravao, a to umalo da kazni Djuk.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme.

Prvo poluvreme:

Završeno prvo poluvreme

38. minut - Srbin koji igra za Australiju Miloš Degenek je dobio žuti karton. Ako prođe dalje Australija, bivši fudbaler Crvene zvezde će propustiti sledeći meč.

00:53

Radost Argentinaca posle gola Mesija!

35. minut - GOOOL - 1:0 za Argentinu - Mesi! Otamendi je samo odložio loptu do Mesija, a fudbaler Pari Sen Žermena je ispod bloka poslao u dalji ugao! Mesi je zatresao mrežu na svom jubilarnom hiljaditom meču u karijeri.

24. minut - Prvi korner za Australiju, ali Otamendi je najviši u skoku i otklanja brzo opasnost ispred gola "gaučosa".

17. minut - Napad Argentinaca i pokušaj Gomeza, ali lopta odlazi daleko iznad gola.

15. minut - Žuti karton je dobio fudbaler Australije Irvin zbog prekršaja.

14. minut - Evo i spornog detalja. Da li je poljski sudija Marčinjak trebalo da pokaže na belu tačku posle igranja rukom jednog fudbalera Australije? VAR se nije oglasio!

12. minut - Alvarez je pokušao da solo-prodorom ugrozi Australijance, ali je odbrambeni igrač "kengura" Behič dobro reagovao.

Argentina
foto: Profimedia

1. minut - Počela je utakmica.

19.25 - Veliki jubilej Lionela Mesija

19.20 - Argentina apsolutni favorit

Kvota na pobedu Gaučosa u ovoj utakmici je 1.32, dok je na trijumf Australije čak 12.00. Koeficijent na nerešen rezultat je 5.80.

Argentina, Australija
foto: EPA
Argentina, Australija
foto: EPA

18.45 - Poznati sastavi, Di Marija na klupi

U timu Argentine Anhel Di Marija je ostao na klupi, s obzirom da je imao problema sa povredom. Meč na klupi ponovo počinje Lautaro Martinez, a od starta će igrati Hulian Alvarez.

U timu Australije u prvoj postavi ponovo se nalazi Miloš Degenek, koji će igrati na poziciji desnog beka.

SASTAVI:

ARGENTINA (4-3-3): Martinez – Molina, Romero, Otamendi, Akunja – Fernandez, De Pol, Mekalister – Mesi, Alvarez, Gomez. Selektor: Skaloni.

AUSTRALIJA (4-4-2): Rajan – Degenek, Sutar, Rouls, Behič – Leki, Muj, Irvin, Bakus – Mekgri, Djuk. Selektor: Arnold.

Stadion: Ahmad bin Ali. Glavni sudija: Šimon Marčinjak (Poljska)

Nakon turbulentne grupne faze za obe ekipe, Argentina i Australija u međusobnom duelu odlučuju o drugom putniku u četvrtfinale Mundijala u Kataru.

Argentinci su uspeli da se oporave nakon šokantnog poraza od Saudijske Arabije (2:1), te su sa dve pobede od po 2:0 nad Meksikom i Poljskom, ne samo prošli u osminu finala, već i završili na prvom mestu, koje garantuje lakši žreb u nokaut fazi.

Cilj Argentinaca na ovom turniru je jasan - osvojiti titulu prvaka sveta koja im je izmakla 2014. godine, te tako svom najboljem igraču, Lionelu Mesiju, doneti praktično jedini trofej koji mu nedostaje.

Pokazali su Gaučosi veliku mentalnu snagu, posebno u utakmici protiv Meksika, koja je bila jedna od fizički najnapornijih na turniru.

A poraz od Saudijske Arabije možda im je dobro i došao, jer zbog toga sigurno neće potceniti svog današnjeg protivnika. Nastup Anhela Di Marije za ovu utakmicu je pod upitnikom, dok bi svi ostali igrači trebalo da budu spremni.

Australija je već plasmanom u osminu finala pored tima kao što je Danska, ali i nezgodni Tunis, ostvarila istorijski rezultat. Ponovili su Sokerosi uspeh iz Nemačke 2006. godine, kada su takođe dogurali do osmine finala.

Kao i njihov večerašnji rival, Australijanci su poraženi u prvom kolu od Francuske i to ubedljivo, rezultatom 4:1. Međutim, to ih nije pokolebalo, pa su u svom stilu, sa dve minimalne pobede od pod 1:0 nad Tunisom i Danskom uspeli da dođu do senzacionalnog osvajanja drugog mesta.

Uspeh je još veći kada se zna da je Australija muku mučila u azijskim kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo i tek nakon interkontinentalnog baraža protiv Čilea uspela da se ukrca na poslednji voz za Mundijal.

Pažnju srpske javnost u ovom duelu sigurno će privući nastup Miloša Degeneka, bivšeg fudbalera Crvene zvezde, koji je bio jedan od najboljih igrača u herojskoj pobedi Kengura protiv Danske. Njegov doprinos timskom dugu i atmosferi u svlačionici takođe je nemerljiv.

Utakmica između Argentine i Australije na programu je od 20 časova.

Pobednik ovog duela u četvrtfinalu će igrati protiv Holandije, koja je u prvom meču osmine finala savladala SAD rezultatom 3:1.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track