(VIDEO) OLIMPIJSKI ŠAMPION PORUČIO DECI: Bežite od atletike, puna je dopinga

Savet

(VIDEO) OLIMPIJSKI ŠAMPION PORUČIO DECI: Bežite od atletike, puna je dopinga

Ostali sportovi -
Ne verujem da neko može da ostane čist i ostvari vrhunske rezultate. To me podseća na priče kada sam imao 17 ili 18 godina da su pojedini atletičari zaštićeni, rekao je Kembel

Bivši olimpijski šampion Daren Kembel rekao je da neće savetovati deci da se bave atletikom, jer je zbog sve većeg prisustva dopinga izgubio veru u ovaj sport."Ne bih im preporučio da se bave atletikom. Izgubio sam veru u sport, jer sve je više sistematskog dopinga. Ne verujem da neko može da ostane čist i ostvari vrhunske rezultate. To me podseća na priče kada sam imao 17 ili 18 godina da su pojedini atletičari zaštićeni", rekao je Kembel, prenosi BBC.

Kembel je osvojio zlato sa štafetom Velike Britanije na Olimpijskim igrama u Atini 2004, dok je četiri godine ranije u Sidneju bio srebrni na 200 metara.

Nemačka TV mreža ARD nedavno je emitovala dokumentarni film u kojem se ruski atletičari, treneri i zvaničnici optužuju za doping i njegovo prikrivanje, zbog čega je Svetska antidoping agencija (WADA) pokrenula istragu.

http://www.youtube.com/watch?v=Pm82MNk8O90

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track