NAVIJAČI IZ BANJALUKE VRATILI ALBANCE SA KOSOVA NA FABRIČKA PODEŠAVANJA! Skandiranjem i povicima im "objasnili" šta je KiM
Foto: Facebook/screenshot

haos

NAVIJAČI IZ BANJALUKE VRATILI ALBANCE SA KOSOVA NA FABRIČKA PODEŠAVANJA! Skandiranjem i povicima im "objasnili" šta je KiM

Ostali sportovi -

Novi haos na rukometnoj utakmici, a samo što su se stišale reakcije nakon meča Crvene zvezde i Novog Pazara.

Rukometni klub Novi Pazar je najavio istupanje iz Arkus lige zbog ponašanja navijača Crvene zvezde u hali Šumice, a slična situacija dogodila se i u EHF Kupu.

Prvi meč drugog kola ovog takmičenja između Borca i ekipe Besa Famgas iz Peći, odigran je u nedelju u Banjaluci.

Gosti koji su iz južne srpske pokrajine stigli u Banjaluku nakon utakmice su se žalili zbog navijanja na tom meču.

"Lešinari", kako sebe nazivaju navijači Borca, tokom utakmice su vređali protivnike na nacionalnoj osnovi, a sve je dokumentao video snimcima koji su završili na Fejsbuk stranici Bese.

- Sramotno! Utakmica je ostala u senci suludog skandiranja navijača koji su ceo meč navijali protiv Kosova. Bili su to rasistički i nacionalistički povici poput: "Kosovo je Srbija", "ubij, ubij, ubij Šiptara", "Kosovo je srce Srbije", "ubij Hrvata, da Šiptar nema brata", "Ubij zakolji da Šiptar ne postoji", a to su samo neke od pesama koje su za sudije iz Slovačke iznenađujuće bile okej. Na kraju su se igrači Borca pridružili navijačima- navedeno je uz snimke sa utakmice na stranici Bese.

Borac je pobedio rezultatom 28:25, a nakon meča i reakcije protivnika, niko iz kluba se još uvek nije oglasio.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track