VAJDA OTKRIO ĐOKOVIĆEV PAKLENI PLAN! Slovak objasnio šta je Novaka usporilo na kraju sezone!
Foto: Reuters

OSTVARIO CILJ U 2020 GODINI

VAJDA OTKRIO ĐOKOVIĆEV PAKLENI PLAN! Slovak objasnio šta je Novaka usporilo na kraju sezone!

Tenis -

Marijan Vajda trener najboljeg svetskog tenisera Novaka Đokovića analizirao je proteklu sezonu i učinak srpskog asa.

"Novak je dobio što je želeo u 2020. jer je ispunio cilj da šesti put bude broj jedan na kraju godine. To je fantastičan rezultat, ali u 2021. mu je cilj da napadne što više grend slem titula i primakne se rekorderima, Rodžeru Federeru i Rafaelu Nadalu, koji imaju po 20 najvećih pehara", rekao je Vajda za slovačke medije.

On smatra da je Đokovića prilično poremetila pandemija koronavirusa i da bi imao još bolje rezultate, da se sezona odigrala u normalnim uslovima.

"Moram da visoko ocenim njegove rezultate i nakon prekida sezone, jer ne zaboravite da je preležao korona virus. Osvojio je masters u Sinsinatiju odigran u Njujorku, a i na US Openu bi daleko stigao da nije bilo te nesrećne diskvalifikacije. Kada je u Beču obezbedio prvo mesto na kraju sezone, nestalo je tog žara i zato je izgubio taj-brek od Dominika Tima na finalnom turniru", objasnio je Slovak.

Vajda je naglasio da ga samo brine kalendar i da se nada da će pre Australijan opena biti održani neki pripremni turniri kako bi Đoković ušao u pravi ritam

Đoković ima 17 grend slem titula, a u Australiji brani šampionsku titulu.

Novak je počeo pripreme za iduću godinu, trenutno trenira u Beogradu, a slovački trener će mu se u nekom trenutku pridružiti u Srbiji.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track