LAJOVIĆ PREZADOVOLJAN REZULTATOM: Nisam igrao ništa posebno, a ostvario sam veliko dostignuće! Probaću da poremetim Zvereva!
Foto: Profimedia

OZI OPEN

LAJOVIĆ PREZADOVOLJAN REZULTATOM: Nisam igrao ništa posebno, a ostvario sam veliko dostignuće! Probaću da poremetim Zvereva!

Tenis -

Srpski teniser Dušan Lajović plasirao se u osminu finala Otvorenog prvenstva Australije savladavši u trećem kolu pobedio Pedra Martinesa iz Španije sa 3:1 u setovima (6:7, 7:5, 6:1, 6:4), za tri sata i 15 minuta igre

Nakon meča Lajović je odgovorao na pitanja novinara, među kojima je bio i izveštač "Kurira"

Drugi put u karijeri izjdnačio si najbolji grend slem rezultat, kakav je osećaj?

"Iskreno, osećaj je fantastičan. Pre svega što bih rekao da u ovom trenutnu sa 'nenajboljim' tenisom sam uspeo da dođem u drugu nedelju grend slema, među 16 najboljih. Posle svega što smo imali na ATP kupu, ući u ovaj Australijan open nije bilo lako, drugačiji su uslovi ove godine, ali uspeo sam da se izborim sa tim. To mi je, kako da kažem, bio veliki 'bust' za samopouzdanje, pre svega to što sam uspeo da dobijem tri vezana meča. To će mi takođe značiti i za ostatak sezone".

Kako si se ti osećao od drugog seta kad si video da se on muči?

"Iskreno, gore sam se osećao u prvom setu, s obzirom da je ovo prvi meč da sam ušao u meč sa normalnim ritmom i da sam igrao više od jednog-dva udarca. Jako sam se loše osećao sa osnovne linije, nikako nisam mogao da nađem tajming, stalno sam kasnio na bekhend strani. Pored toga, osećao sam se komotno u takvom meču, jer sam verovao čim nađem način da igram tenis, da ću imati šansu. Kad se on povredio, kad je počeo da ima problema sa servisom, malo sam se stagao, shvatio sam da ide u moju prednost to što duže igramo. Uspeo sam da prelomim taj drugi i treći set. Četvrti set, on se stvarno borio. Ne mogu da kažem tačno, ali razlika u brzini serve je bila oko 20 kilometara na sat kad je servirao fit i kad se povredio, ali se sa osnovne borio. Nije dao ništa do poslednjeg poena, nezgodan je. I na mreži je igrao dobro i nalazio rešenja, uvek je uspevao da me nađe na krivoj nozi. Što bi rekao Bred Gilbert "winning ugly", nisam se osećao najbolje ali sam uspeo da pobedim i to je najbitnije u današnjem danu"

Dušan Lajović
foto: Profimedia

Uprkos svim dodartnim temama, je si li uspeo da formulišeš nešto što zovemo strategijom, da vidiš kako bi u tim okolnostima meč mogao da privedeš kraju, što bismo mogli da nazovemo konceptom, više nego nekim momentalnim odlukama?

"Najveći broj grešaka koje sam pravio jeste što, u prethodnih par mečeva u kojima sam igrao protiv igrača koji konstantno lupaju 200 servis i udaraju servis na bum, ja sam konstantno imao taj blok udarac, blok, blok. Danas, dečko servira ceo dan 160 na sat, ti imaš vremena ceo udarac da napraviš. U svakom trenutku kada sam sebi rekao, 'imaš normalan zamah, najnormalniji udarac', ne ono da se kočiš, staviš u blok jer nije dovoljno, tada su prirodno dolazili ti taktički delovi u toku poena, da ne moram da razmišljam. Kad si stegnut i kad razmišljaš, 'čekaj da izblokiram ovo', to jednostavno nije moja igra, ne možeš ništa da radiš što inače ne radiš".

U kakvom se fizički stanju ti nalaziš, videli smi tejp od butnog mišića, ti i Filip ste predali meč dubla pa smo njega pitali isto?

"Nema sto posto ovde zdravih igrača, posle karantina, svako ima neke svoje probleme. Iz dana u dan se improvizuje, nadam se da ću do sledećeg meča da se oporavim. Danas sam se fizički osećao dosta bolje nego prethodna dva meča i posle ovakvog meča telo se oseća opuštenije, samim tim manje trpi. Nadam se da su u sledećem meču moći da budem reprezentativan što se tiče fitnesa, jer nemam nikakvih problema u ovom trenutku".

Protiv Zvereva, taktički, šta će biti ključno?

"Taktički, prvenstveno će zavisiti od toga koliko će on dobro servirati. Ja ću pokušati da nađem način da riterniram, da ga poremetim. Sa publikom sam, recimo, u poslednjem setu u poslednjih par gemova uspeo da napravim par dobrih taktičkih situacija, gde sam mu otvorao jednu stranu i na neki način 'navukao' da on počne da razmišlja gde će da servisa, i to ga je malo poremetilo. Naravno, on je dosta iskusniji i bolje treenutno servira. Onaj meč sa Noletom, na ATP kupu, to je jedan od kvalitetnijih mečeva koje sam gledao uživo i dobroj je formi. Zavisiće od toga kako on bude swervirao. Što se tiče neke velike taktike, nema je. Dobar je sa obe strane, zna nekada više da pobegne iza osnovne linije i tu je moja šansa, da mu ne dam da bude blizu osnovnoj. Nadam se da ću od početka moći da krenem na taj način. Kad malo vrtim film, dva prethodna meča bila su takva da je dosta varirao sa igrom. Ja sam bio kosnantan, što se tiče same igre prvi set prošlog meča sam izgubio, a morao sam da ga dobijem ostalo je sve bilo solidno sa moje strane. Videćemo kako će to ovde izgledati"; zaključio je Lajović

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track