UKRAJINCI TRAŽE KAZNU ZA SRPSKE TENISERE: Uzimaju novac od ubica, silovatelja, ratnih zločinaca...
Foto: Screenshot

Besni

UKRAJINCI TRAŽE KAZNU ZA SRPSKE TENISERE: Uzimaju novac od ubica, silovatelja, ratnih zločinaca...

Tenis -

Ukrajinska teniska federacija zatražila je od ATP i VTA da kazne tenisere i teniserke koji su potvrdili učešće na teniskoj egzibiciji koja će se održati u Rusiji, u Sankt Peterburgu.

Među učesnicima su Laslo Đere i Dušan Lajović, kao i Janko Tipsarević.

- 13 vrhunskih tenisera, uključujući i one koji dolaze iz Francuske i Španije igraće u Rusiji - na Ekso turniru Gasproma, koji finansira rat protiv Ukrajine. Da li ATP i VTA daju svojim igračima dozvolu da učestvuju u ovom događaju kao što je to bilo 2022. godine - upitali su ljudi iz Ukrajinskog teniskog saveza.

Problem je, međutim, u tome što je ovo egzibicioni turnir i održava se van sezone, pa nije u nadležnosti ATP i VTA. To je suština odgovora VTA, a sličan odgovor se očekuje i od ATP.

- Ovaj događaj nije povezan sa VTA i mi ne podržavamo turnir koji će se održati! Igračice se takmiče na VTA turnirima po sopstvenom nahođenju, i imaju priliku da učestvuju u mečevima koji su van van sezone bez posledica - navodi VTA u svom odgovoru.

Svoj glas je digao i bivši ukrajinski teniser Aleksandar Dolgopolov, koji se odavno nalazi na frontu i ratuje protiv Rusa.

- Uzeti novac od ubica, silovatelja, dželata, pljačkaša i ratnih zločinaca... Ovi momci uživaju u tome. Gasprom, generalni sponzor turnira i jedan od glavnih finansijera rata - napisao je Ukrajinac.

Pored trojice naših tenisera u ovoj egzibiciji učestvovaće Bautista Agut, Paolini, Manarino, Putintceva, Bublik, Tomova, Hačanov, Kudermetova, Potapova, Šnajder, Ševčenko...

Igrači će biti podeljeni u dva tima, koje će predvoditi Nikolaj Davidenko i Anastasija Miskina.

Kurir sport

Bonus video:

00:05

Dejvis kup - navijači Srbije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track