SRBIJO, JOŠ SAMO MALO: Ljubica mora da preživi!
Foto: Nebojsa Mandic

Kurir i dalje uz porodicu Adamić

SRBIJO, JOŠ SAMO MALO: Ljubica mora da preživi!

Društvo -
Znate li kako me gleda? Kada joj kažem da ćemo uskoro biti najsrećnija porodica, ona samo trepće, priča Šimi, otac dvogodišnje devojčice koja u Beču na aparatima čeka novo srce

BEOGRAD - Srbijo, bravo!Dvogodišnja Ljubica Adamić uskoro će dobiti novo srce, a za to je potrebno još samo 1.500 evra. Cifra je svakim danom sve manja i manja zahvaljujući mnogim humanim ljudima, institucijama koje su uplaćivale novac na račun porodice Adamić, ali i svim mobilnim operaterima. Otac male Ljubice, Šimi Adamić, juče je rekao da se njegova devojčica bori i da ima osećaj da će uskoro biti operisana. On je odao zahvalnost svima koji mu pomažu.- Znate li kako me gleda?! Smeju joj se okice, gleda levo-desno, a kada joj kažem da ćemo uskoro biti najsrećnija porodica, ona samo trepće. Stanje joj je stabilno, čak se i ugojila jedan kilogram. Znam da smo sve bliže cilju i verujem da će se sve dobro završiti. Verujem u moju Ljubicu - kaže Šimi, koji se i dalje, sa svojom suprugom Katicom, nalazi u bolnici kod svoje ćerkice.Prema njegovim rečima, doktori još ne znaju kada će tačno Ljubicu operisati.- Ona je i dalje prikačena na aparate i mehaničko srce. Nisu mi rekli datum kada će biti operacija, ali ja se zaista nadam da će se to desiti čim skupimo novac. Pošto ona dobija srce od bolesne devojčice iz Engleske, ja ne mogu njih da pitam kad će ona da umre da bi moja Ljubica dobila njeno srce. Duša me boli što nečije dete mora da umre da bi moja ljubica preživela. Al’ šta da radim, takav je život - kroz suze priča Šimi.Iako je za operaciju potrebno još samo 1.500 evra, svi koji su u mogućnosti nek nastave da uplaćuju novac na žiro račun porodice Adamić i da šalju poruke (cena je­d­ne 100 dinara) jer je Ljubici potreban novac i za lečenje posle operacije. Podsetimo, Šimi Adamić samo za bolnički krevet mora da iz­dvoji 300 evra dnevno.

Pomozite 2878 za sve mobilne operatere
Pomozite 2878 za sve mobilne operatere

Tamara: Dovedite mi seku za rođendan!Šimi Adamić kaže da njegova najstarija ćerka Tamara 8. jula puni 15 godina i da joj je jedina želja da toga dana njena sestra Ljubica bude s njom.- Svakog dana nas zove i pita hoće li se Ljubica vratiti do njenog rođendana kući. Kaže da joj je to najveća želja i da bi joj to bio najlepši poklon. Život bih dao da mogu da joj ispunim tu želju - kaže Šimi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track