PROKLETA JE OVA NEDELJA: Šaban, Džej, Luis, Silvana, Bora... Svi su OTIŠLI NA OVAJ DAN, a Marina je njemu napisala čuvene stihove
Foto: Dragana Udovičić, Damir Dervišagić

ogromna tuga

PROKLETA JE OVA NEDELJA: Šaban, Džej, Luis, Silvana, Bora... Svi su OTIŠLI NA OVAJ DAN, a Marina je njemu napisala čuvene stihove

Stars -

Marina Tucaković izgubila je bitku posle teške bolesti u 67. godinI.

Autorka mnogobrojnih hitova preminula je u nedelju, baš kao i pevač Džej Ramadanovski za koga je napisala jednu od najlepših i najemotivnijih pesama "Nedelja".

Marina Tucaković
foto: Damir Dervišagić

"Džeju sam dala put do zvezda. To je kod njega bio pravi američki san, zato je i uspeo. Meni je robu donosio jedan njegov drug, mi smo tada već počeli ozbiljnije da se bavimo poslom, kaže: 'Imam ja jednog dečka, kad odem u kafanu on uhvati pa peva, peva fenomenalno'. Dođe Džej na vrata, znate kad vas energija onako zapljusne. Mi se oduševimo i počnemo da radimo za njega. Tako je bilo", prisećala se.

"Džej je bio jako ozbiljan, slušao je. Posle ga je valjda uhvatilo loše društvo i poludeo je u opasnim godinama. Mi mu se jesmo mešali u karijeru, kako ne. On je onda mislio da može sam i normalno, pustite ga. Uvek smo mi bili dobri, radili ili ne", rekla je ona u emisiji "Šta sam tebi i ko sam sebi" na K1 televiziji.

Podsetimo, folk pevač Džej Ramadanovski preminuo je 6. decembra 2020. godine u Beogradu od posledica srčanog udara.

Pevačica Silvana Armenulić poginula je u nedelju, 10. oktobra 1976. godine u saobraćajnoj nezgodi na auto-putu Beograd-Niš, kod mesta Kolari, u 37. godini. Zajedno sa njom u smrt su otišli i njena sestra Mirjana (Mirsada) Bajraktarević i Rade Jašarević, šef Narodnog orkestra RT Beograd, koji je upravljao vozilom.

Silvana Armenulić
foto: Printscreen

Ljubiša Stojanović Luis je nastradao 31. jula 2011. godine, takođe u nedelju. Pevač je poginuo u 59. godini, u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na 66. kilometru autoputa Beograd - Subotica, kod Feketića. Luis je upravljao svojim "krajslerom", koji se direktno sudario sa "fordom fjužn" mađarskih registarskih oznaka, čiji vozač je takođe na mestu ostao mrtav.

Ljubiša Stojanović Luis, Luis, Silvana
foto: Damir Dervišagić

U nedelju se dogodila i stravična saobraćajna nesreća u kojoj je nastradao legendarni Šaban Šaulić. U nedelju 17. februara, na autoputu kod Biefelda, kada se vraćao sa svog poslednjeg nastupa. Automobil u kom se vozio udario je drugi auto, kojim je upravljao turski državljanin Alsin Levent, koji je bio pod dejstvom alkohola.

Šaban Šaulić
foto: Pritnscreen/Glamur

I Bora Drljača, pevač narodne muzike, preminuo je u nedelju. Pevač je izgubio bitku s teškom bolešću kako je njegov prijatelj Era Ojdanić ispričao medijima, Drljača je imao metastazu na mozgu, a nekoliko meseci pre smrti lečili su ga na onkologiji u Kliničkom centru Srbije, gde mu je tada hitno otklonjen melanom, kao i žlezde oko njega.

Bora Drljača
foto: Sonja Spasić

Kurir.rs/A.A.

Bonus video:

01:23

GLUMICA MILICA MILŠA: Lane je bio poseban, bio je poseban i omiljen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track