MIKI ĐURIČIĆ NA SVINJOKOLJU ZA DAN REPUBLIKE! Ni loše vreme nije ga sprečilo da ocenjuje najbolje SREMSKE KOBASICE (VIDEO)
Foto: Kurir televizija

kurir tv

MIKI ĐURIČIĆ NA SVINJOKOLJU ZA DAN REPUBLIKE! Ni loše vreme nije ga sprečilo da ocenjuje najbolje SREMSKE KOBASICE (VIDEO)

Stars -

Većina stanovnika SFRJ pamte 29. novembar kao Dan republike. Taj dan je bio neradan, a često se povezivao sa vikendom, pa su ljudi neretko odlazili na kratka putovanja ili sela.

U selima je neizbežna bila bogata trpeza, a ponajpre mesom. Dana republike nema, ali svinokolja u Sremu ima, pa u nastavku saznajte kako je protekao ove godine.

Masno, slasno i malo ljuto uz čašicu dobre zabave, učesnici su pokazali kako se to od davnina u Sremu radi. Svako je bio mesar u svojoj kući, sjatilo bi se tu i staro i mlado, na druženje i razgovor.

svinjokolj
foto: RTV Printscreen

Aleksandar Popović, iz klanica iz Vognja, za Kurir televiziju je rekao po čemu je posebna ova kobasica:

- Kvalitetno meso, ali napominjem to meso jer danas svega ima, a paprika, potom biber, luk, so i to je to, nema šta.

Slavko Ćirić, domaćin iz Bešenova je takođe izneo svoje utiske:

- Svi gledamo na poštujemo tradiciju. Do sada je bilo klanja, ali sada nam dolaze polutke, ali tradicija mora da se poštuje.

01:30

POŠTOVANJE TRADICIJE, EVO PO ČEMU JE POSEBNA KOBASICA IZ SREMA! Član žirija Miki Đuričić za Kurir: Svaka kuća OVO zna

Da bi ova manifestacija bila bogatija, učesnici su se takmičili u kuvanju kotlića, a ko bi ga bolje ocenio nego pravi Sremci.

Miki Đuričić, bivši učesnik Zadruge, ali i član žirija rekao je sledeće:

- Ono što je zajedničko za ljude iz Srema jeste da ne postoji kuća koja nije klala svinje, meni ovo nije strano. Svaka kuća zna od klanja do pravljenja kobasica. Volim ovakve manifestacije.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Kurir.rs / L. Majer

Bonus video:

01:24

NEMA VIŠE JUGOSLAVIJE, ALI SVINJOKOLJ MORA DA SE OBAVI! Ovako meštani sela Dragačica poštuju i obeležavanju 29. novembar

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track