VESNA VUKELIĆ VENDI NA TESTU OPŠTE KULTURE: Celibat je izgovor devica da ne bi imale seks!
Foto: Damir Dervišagić

Načitana

VESNA VUKELIĆ VENDI NA TESTU OPŠTE KULTURE: Celibat je izgovor devica da ne bi imale seks!

Stars -

Bekutu bi Mrka mogao da angažuje da peva kao one babe narikače na sahranama. Mislim da bi se tamo najbolje snašla jer me podseća na narikaču

Katalonija je deo?- Francuske.Koje godine je donet Milanski edikt?- Milanski edikt je donet pre 1.800 godina, tačnije 313. Car Konstantin i carica su Milanskim ediktom proglasili hrišćanstvo kao glavnu religiju. Do tada su imali veliki problem sa idolopoklonicima, a poznato je da je Rimsko carstvo bilo upravo takvo.Kad je hrišćanstvo podeljeno na katoličku i pravoslavnu crkvu?- 1054. godine.Ko je izmislio telefon?- Bel.Ko je napisao tragediju „Hamlet“?- Šekspir.

Koji kompozitor je pred kraj života postao gluv?- Betoven.Šta je haiku?- Haiku je japanska poezija.Kad je počeo Drugi srpski ustanak?- Prvi srpski ustanak je počeo 1804, a drugi 1809.Koje je pravo ime Ane Bekute?- Čir na srednjoj nozi Milutina Mrkonjića. Bekuta je toliko bezlična osoba, čak i dok peva, pa joj takvo ime savršeno pristaje. Nju bi Mrka mogao da angažuje da peva kao one babe narikače na sahranama. Mislim da bi se tamo najbolje snašla jer me podseća na narikaču.Enolog je poznavalac...?- Enolog je poznavalac svetla!

Ko je napisao „Životinjsku farmu“?- Mislim da je Džordž Orvel. Taj roman govori o tome koji su događaji doveli do ruske revolucije.

Šta je celibat?- Celibat je izgovor koji koriste device da ne bi imale seks.Postepeno pojačavanje zvuka u muzici zove se...?- Alegro ili forte, nisam sigurna.Šta je turbulencija?- Pojam turbulencija potiče od latinske reči koja u prevodu znači nemirno, uzrujano ili bučno.Ahilova peta je simbol za...?- Slabost.Konstantinopolj je stari naziv za...?- Istanbul.Berlinski zid je bio simbol...?- Hladnog rata. Srušen je 1989.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track