NESREĆA: Udovičićev audi se zakucao u golf 3!
Foto: Fonet

Ministar sporta imao saobraćajni udes

NESREĆA: Udovičićev audi se zakucao u golf 3!

Društvo -
Vozač Vanje Udovičića vršio polupreticanje i udario u putnički auto koji je išao iz suprotnog smera. Tvrdi da je pod rotacijama vozio samo 60 km na sat

BEOGRAD - Lakši udes!Ministar sporta Vanja Udovičić imao je juče oko 13 sati udes u mestu Prilike kod Ivanjice! Na svu sreću, povređenih nije bilo, a kako saznaje Kurir u MUP, do udesa je došlo dok je vozač Vlade vršio polupreticanje i zakačio putnički auto marke „golf“, koji je išao iz suprotnog smera. Prema rečima našeg izvora, vozač Vlade je tvrdio da je išao brzinom od 60 kilometara na sat, a veštačenje koje se vrši danas pokazaće da li se zaista kretao tom brzinom.Poštovao propiseVanja Udovičić je juče ujutru u 10 časova prisustvovao otvaranju krosa u Beogradu, posle čega je produžio za Ivanjicu, a udes se dogodio oko 13 sati. To znači da je za manje od tri sata vozač Vlade prešao razdaljinu od oko 210 kilometara, pritom, kako je rekao policiji, poštujući ograničenja. Prema rečima portparola Vanje Udovičića Nikole Papka, ministar je već u deset krenuo na put, te je samim tim, poštujući propise, mogao da stigne do mesta Prilike.Vanju Udovičića je juče u 10 sati, na otvaranju krosa, videla i Kurirova novinarka, kako ulazi u VIP šator. Ministar je, po svemu sudeći, odmah seo u auto, pa je vozač, poštujući propise (ograničenje brzine), nekako uspeo da za manje od tri sata pređe 210 kilometara.Kako kaže izvor Kurira, u trenutku udesa Udovičićev auto bio je pod rotacijom. Vozač Vladinog automobila je ekipi MUP koja je došla na uviđaj rekao da je u trenutku udesa imao upaljene blinkere i zvučno-svetlosnu signalizaciju! Podsetimo, iz vrha Vlade pre izvesnog vremena je traženo da rotaciju koristi tek nekolicina državnih funkcionera, u šta ne spada i ministar sporta.Stradala vrataPrilikom udesa nije počinjena veća materijalna šteta, a Udovičić je ubrzo posle sudara nastavio put. Prema dostupnim fotografijama, na „golfu“ su stradala leva prednja vrata, dok je na ministrovom vozilu oštećena farba, a pukla je i leva prednja guma, koja je odmah posle nesreće zamenjena.

Ministarstvo sportaNAJVAŽNIJE DA NEMA POVREĐENIH„U Prilikama kod Ivanjice dogodila se manja saobraćajna nesreća, a učestvovalo je vozilo Vlade u kojem je bio ministar sporta. Najvažnije je da nema povređenih, pričinjena je minimalna materijalna šteta, a nakon uviđaja i zamene gume ministar je nastavio put ka Ivanjici“, saopšteno je iz Ministarstva sporta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track