Veljović: U petak nas čeka još teža situacija!

Doći do svake ugrožene kuće

Veljović: U petak nas čeka još teža situacija!

Srbija -
Još jednom podvlačim da će situacija sutra biti još teža, svi moramo da se angažujemo. Apeljuem na sve građane da se pridržavaju uputstava, na terenu imaju kome da se obrate, rekao direktor policije

BEOGRAD - Moramo se svi angažovati da se pomogne narodu koji je ugrožen zbog obilnih padavina, rekao je direktor policije Milorad Veljović. Mora da se dođe do svakog doma, do svake ugrožene kuće, kaže Veljović. Kritično u prigradskim naseljima Beograda, kao i u Valjevu, Lazarevcu, Osečini.Direktor policije Milorad Veljović obišao je poplavljena područja u Beogradu. Gostujući u Dnevniku RTS-a Veljović je rekao da je najkritičnije u prigradskim naseljima Beograda, kao što su Ostružnica i Medaković."U Beogradu je situacija izuzetno teška, ne baš kritična. Mi preduzimamo sve mere da sve ugoržene porodice budu evakuisane", naveo je Veljović.

Prema njegovim rečima, najveći problem je što kanalizacija ne može da prihvati svu vodu, nastalu neprekidnim padavinama. Osim Beograda, kako je istakao Veljović, situacija je teška i u ostalim mestima u Srbiji. Najteže je u opštinama poput Osečine, Koceljeva, Valjeva, Lazarevca.

Direktor policije je napomenuo da postoji mogućnost da sam grad Valjevo bude poplavljen. Kako je rekao, u narednom periodu na tom području se očekuju obilne padavine, pa može doći i do obrušavanja mostova.

"Još jednom podvlačim da će situacija sutra biti još teža, svi moramo da se angažujemo. Apeljuem na sve građane da se pridržavaju uputstava, na terenu imaju kome da se obrate. Angažovane su kompletne državne strukture", istakao je Veljović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track