PREGLED DANA NA KURIRU: Ovo su najvažnije vesti koje su obeležile dan za nama
Foto: Kurir

PREGLED DANA NA KURIRU: Ovo su najvažnije vesti koje su obeležile dan za nama

Vesti -

Pregled najvažnijih vesti za petak, 16. oktobar. Dan koji je za nama, u Srbiji je izgledao ovako:

VUČIĆ NA OTVARANJU KUĆE BANA JELAČIĆA U NOVOM SADU: Srbija je domovina svih Hrvata koji žive u njoj (VIDEO)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je u Novom Sadu svečanom otvaranju doma bana Josipa Jelačića i njegovoj predaji na korišćenje predstavnicima Hrvatskog nacionalnog veća (HNV).

foto: Tanjug Printscreen

VUČIĆ NAKON SASTANKA SA ŠEFOM HRVATSKE DIPLOMATIJE: Ni lak, niti prijatan razgovor, ali plodotvoran za oba naroda

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić preneo je večeras da je sa ministrom spoljnih i evropskih poslova Hrvatske Gordanom Grlićem Radmanom imao otvoren razgovor, tokom kojeg, kako je uveren, ni jednom ni drugom nije bilo preterano prijatno, niti suviše lako, ali su, naglašava, takvi razgovori uvek najplodotvorniji i najbolji.

VUČIĆ PORUČIO LAJČAKU: Hvala na marljivom radu, Beograd je spreman za dijalog LAJČAK: Razgovarali smo iskreno i konstruktivno

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zahvalio je specijalnom izaslaniku EU za dijalog između Beograda i Prištine Miroslavu Lajčaku na, kako je ocenio, marljivom radu.

OSUĐUJU GA ZA IZDAJU KOJE NEMA Patrijarh Irinej: Osam godina slušam kako Vučić sprema izdaju Kosova

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve (SPC) Irinej izjavio je da osam godina sluša kako predsednik Srbije Aleksandar Vučić „sprema izdaju“ Kosova, i upitao da li ima smisla „osudili čoveka za nešto što nije učinio, samo zato što neki smatraju da će učiniti“.

DODIK PONUDIO POSAO VUČIĆU, ALI IMA JEDAN USLOV: Ako hoće, može sutra biti glavni trener Igokee, ali da mi obeća OVO

Milorad Dodik, srpski član Predsedništva BiH, rekao je da bi predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću ponudio mesto trenera Košarkaškog kluba Igokea iz Laktaša.

foto: Marina Lopičić

MALI SAOPŠTIO FANTASTIČNE VESTI: MMF dao zeleno svetlo, uskoro POVEĆANJE PLATA u javnom sektoru!

Međunarodni monetarni fond dao je zeleno svetlo za povećanje plata u javnom sektoru od 1. januara, izjavio je danas ministar finansija Siniša Mali.

JEDNA SMRTONOSNA EPIDEMIJA OTEŽAĆE BORBU SA DRUGOM: Janković zabrinut, evo zašto je važno da se što više ljudi odmah vakciniše

Vakcinacija protiv sezonskog gripa posebno je važna ove sezone kada imamo pandemiju drugog smrtonosnog virusa - virusa korona (SARS-CoV2) jer bi zajedno mogli da "obore" zdravstveni sistem.

foto: Covid19.rs Printscreen, Ana Paunković, Shutterstock

NAJNOVIJI KORONA PRESEK U SRBIJI, OPET SKOK: Danas 265 novozaraženih, 2 preminula, Beograd i dalje najzaraženiji

U poslednjih 24 sata u Srbiji je registrovano 265 novozaraženih korona viursom. Preminulo je dvoje a na respiratorima su 23 pacijenta. Testirano je 7.429 građana.

DR DARIJA JASNA: Nema odluke o zatvaranju škola, nismo ni razgovarali o tome a kamoli pomenuli nekakav 1. novembar Zamenik direktora Instituta "Batut" Darija Kisić Tepavčević izjavila je danas da na Kriznom štabu nije doneta nikakva generalna odluka o zatvaranju škola i prelasku na onlajn nastavu, kao i da o tome nije ni razgovarano.

U SRBIJI 27.866 MILIONERA, NAJVIŠE U NOVOM BEOGRADU: Nećete verovati, ali ovo su najčešća prijavljivanja ZANIMANJA najbogatijih!

Poreska uprava primila je 27.866 prijava za utvrđivanje godišnjeg poreza na dohodak građana sa primanjima u 2019. većim od 2,7 miliona dinara.

KRENULA NAGRADNA IGRA UZMI RAČUN I POBEDI! Građane očekuju vredne nagrade:12 stanova i 60 automobila, a OVO SU USLOVI I PRAVILA Vlada Srbije usvojila je zaključak kojim punoletni građani Srbije od 15. oktobra mogu da šalju fiskalne račune i potvrde o plaćanju karticom kako bi učestvovali u nagradnoj igri "Uzmi račun i pobedi", saopštila je Vlada Srbije.

SJAJNE VESTI! MMF POTVRDIO: Poboljšana prognoza! Pad BDP Srbije samo minus 1,5 odsto, a sledeće godine očekujemo VELIKI rast

Međunarodni monetarni fond (MMF) zvanično je danas potvrdio da je ponovo poboljšao prognozu bruto domaćeg proizvoda Srbije za 2020. godinu, i sada procenjuje pad od minus 1,5 posto, a ne minus 2,5 procenata, kako je predvideo u jesenjem izveštaju objavljenom ranije ove nedelje.

OGLASIO SE PIO FOND I OTKLONIO DILEME: Nova pravila za odlazak u penziju važe samo za žene, a muškarce čeka 1 velika promena

Od iduće godine važiće nova pravila za penzionisanje žena, a to znači da će svaki zahtev, primljen posle 31. decembra 2020. biti razmatran pod novim uslovima. Za muškarce odlazak u redovnu penziju ostaje isti dok za prevremenu ima promena.

foto: Printscreen

GRADONAČELNIK ZORAN RADOJIČIĆ GOST USIJANJA DANA: Da li Beograd ima mehanizme da smanji broj pozitivnih na korona virus?

Po broju novozaraženih Srbija je ponovo pod povećanim udarom Korone. Prestonica prednjači po broju pozitivnih na korona virus. Nepoštovanje mera stručnjaci navode kao jedan od ključnih uzroka ovakvog scenarija.

ZATVARA SE VRTIĆ U ZEMUNU U KOME JE JUČE PREMINULO DETE? Inspekcija posle tragedije pronašla veliki broj nepravilnosti u radu

Prosvetna inspekcija koja je danas u vanrednom nadzoru kontrolisala privatni vrtić "Ivin vozić" u kome je juče preminula jednogodišnja devojčica utvrdila je niz nepravilnosti u radu ovog vrtića, izjavio je gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak.

STUDENTI PREDALI 18.000 POTPISA ZA SMANJENJE ŠKOLARINA: Traže pojeftinjenje za 30 odsto

Predstavnici studentske inicijative "Za smenjenje školarina" predali su danas 18.000 potpisa studenata koji podržavaju njihov zahtev na pisarnicu Ministarstvu prosvete .

UHAPŠEN MIGRANT KOJI JE IZBO MLADIĆA U BEOGRADU: Policija ga pronašla u blizini autobuske stanice evo kako se branio!

Po nalogu Prvog osnovnog tužilaštva u Beogradu uhapšen je migrant N.W. koji se sumnjiči da je noćas pola sata posle ponoći u Sremskoj ulici u centru Beograda napao nožem S. V. i naneo mu teške povrede u predelu stomaka, nakon čega je pobegao.

HULIGANI PRIZNALI KRIVICU: Osuđeni zbog upada na izložbu!

M. Ž. (35) i D. A. (19) koji su upali na izložbu u galeriji "Stara Kapetanija" u Zemunu i uništili izložene radove, priznali su na saslušanju u Trećem osnovnom tužilaštvu krivicu i sklopili sporazme, na osnovu kojih su im izrečene kazne zatvora u trajanju od tri meseca, sa rokom provere od jedne godine.

NESTAO NAVIJAČ ZVEZDE LAZAR VUKIĆEVIĆ: Prošle godine izbegao smrt na Vračaru, a od pre dva dana mu se GUBI SVAKI TRAG!

Lazar Vukićević (31), koji je bio uhapšen zbog pucnjave na vođu navijača Partizana Nikolu Vavića, nestao je pre dva dana u Beogradu.

SRBIN UHAPŠEN U NAPULJU: Policajci ga opomenuli da mora da nosi masku na ulici, odmah nastao opšti metež, morali da zovu pojačanje Srbin T. J. (32) uhapšen je u Italiji u Napulju nakon što je navodno napao policajce koji su ga opomenuli da u skladu sa novim propisima na licu mora imati zaštitnu masku zbog širenja zaraze korona virusom.

foto: J.S.

UHAPŠEN (20) ZBOG KRAĐE SANITETSKOG VOZILA U KRALJEVU: Priznao da ga je ukrao, ali negira da ga je zapalio, a OVO mu je opravdanje

Brzom akcijom kraljevačke policije u ovom gradu uhapšen je lopov koji je u noći između četvrtka i petka ukrao sanitetsko vozilo, koje je potom ujutru pronađeno spaljeno na gradskoj deponiji.

HOLIVUDSKA AKCIJA SRPSKE POLICIJE: Pogledajte kako hapsi UKP! Izvukli ga iz kola, oborili na zemlju, pa mu stavili lisice (VIDEO)

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu, u više odvojenih akcija uhapsili su M. Đ. (1999), D. I. (2002), D. Đ. (2000), B. P. (1994) i N. M. (1995) zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

ISLAMISTA ODSEKAO PROFESORU GLAVU U PARIZU Istoričar đacima pokazivao karikature Muhameda! Napadač pre ubistva vikao Alahu Akbar! Francuska policija ustrelila je večeras muškarca koji je nožem napao drugu osobu u blizini Pariza i odrubio mu glavu, saopštila je policija.

BAKIR IZETBEGOVIĆ IMA KORONU: Nema simptome, otkazao sve planirane aktivnosti

Predsednik Stranke demokratske akcije (SDA) i dopredsedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović pozitivan je koronavirus.

CURE INFORMACIJE O NAPADU NA HRVATSKU VLADU: Otkriveno gde je Bezuka bio dan pre napada, i kako se hladnokrvno pripremao

Danijel Bezuk, 22-godišnjak iz Donjeg Kletišta, u ponedjeljak je ispalio dugačak rafal na Markov trg, povrijedivši 31-godišnjeg policajca.

HRVATSKI SVEŠTENIK OSRAMOTIO PROFESIJU: Udario pešaka pa pobegao, nesrećnika dok je bio u nesvesti opljačkao radnik Hitne pomoći

Neverovatnu beskrupuloznost pokazao je 35-godišnjak iz Jarmine, za kojeg se sumnja da je 19. septembra 2020. godine opljačkao 57-godišnjaka koji je bio u nesvesti, nakon što ga je udario kombi koji ga je odbacio u odvodni kanal.

foto: EPA-EFE/KEN CEDENO

TRAMP PONOVO IZAZVAO BURU U JAVNOSTI: Popularniji od mene je samo Isus Hrist (VIDEO)

Predizborni skupovi u Sjedinjenim Američkim Državama su u punom jeku. Kandidati obilaze države da prenesu građanima planove i obećanja.

Donald Tramp aktuelni predsednik SAD-a definitivno uspeva redovno da izazove veliku buru sa nekim svojim potezom ili izjavom.

EVROPA U PAKLU KORONE: Rekordan broj novozaraženih u Nemačkoj, Češkoj i Ukrajini, opaki virus nastavlja da seje smrt

U Nemačkoj je i danas, drugi dan zaredom, zabeležen rekordan dnevni broj novozaraženih, 7.334, saopštio je Institut Robert Koh, dok su preminule 24 osobe.

foto: Starsport©

POZNATO KAD SE IGRA VEČITI DERBI: Grobari i Delije su željno iščekivali ovu informaciju!

Nakon problema sa koronavirusom u Crvenoj zvezdi i prilično nestabilnoj epidemiloškoj situaciji počelo je da se spekuliše o odlaganju 163. večitog derbija.

RONALDO UDARIO ŽESTOKU KONTRU KORONI: Portugalac objavio ŠOKANTNU FOTKU IZ IZOLACIJE! PLANETA OSTALA ZAPANJENA POSLE OVOG POTEZA!

Portugalski fudbaler Kristijano Ronaldo pre neki dan je obavio da je pozitivan na virus korona, a sada je šerovao fotku posle koje je cela planeta ostala zapanjena.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track