Vučević: Genijalci iz ANARIA privukli investiciju najvećeg evropskog VC fonda od 2.000.000 dolara
Foto: Grad Novi Sad

Gradonačelnik Novog Sada o razvoju inovatnih IT proizvoda

Vučević: Genijalci iz ANARIA privukli investiciju najvećeg evropskog VC fonda od 2.000.000 dolara

Vesti -

"Neki novi genijalci žive i stvaraju u našem Novom Sadu, guraju ga napred, trajno ga menjajući na način neviđen zadnjih 70 godina", naveo je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević na svom Instagram profilu.

- U tom izuzetnom društvu novosadskih IT stručnjaka i digitalnih preduzetnika funkcioniše i kompanija ANARI AI, sa čijim sam se osnivačem Jovanom Stojanovićem sastao i koji je sumirao poslovanje i preneo sjajne vesti. Naime, ova kompanija je privukla investiciju najvećeg evropskog VC fonda od 2.000.000 dolara za razvoj njenih inovatnih IT proizvoda koji su oduševili ceo svet.

Genijalci iz novosadskog ANARIA su tvorci najinovativnijeg događaja na svetu, WONDERLAND AI SUMMIT-a, koji je posvećen veštačkoj inteligenciji (AI), njenom razvoju i primeni, a koji je okupio čak 30.000 članova, među kojima su i predstavnici IT i industrijskih giganata kao što su Fejsbuk, Gugl, Del. HP, Huawei, Sisense i IBM, Mercedes i Airbus.

Timu iz ANARI-a želim puno uspeha i da dodaju barem malo tog našeg novosadskog šmeka u tehnološka čuda koja stvaraju - poručio je Vučević.

Grad Novi Sad

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track