PREGLED DANA NA KURIRU: Ovo su najvažnije vesti koje su obeležile dan za nama
Foto: Kurir

PREGLED DANA NA KURIRU: Ovo su najvažnije vesti koje su obeležile dan za nama

Vesti -

Pregled najvažnijih vesti za ponedeljak 17. maj. Dan koji je za nama, u Srbiji je izgledao ovako:

VUČIĆ IZ BRISELA POSLE SASTANKA SA STOLTENBERGOM: Srbija ostaje vojno neutralna, srca svih u regionu mogu da budu mirna

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se iz Brisela posle sastanka sa generalnim sekretarom Alijanse Jensom Stoltenbergom u sedištu NATO.

DEKLARACIJA ZBOG SRBIJE NEMA NIŠTA O POMERANJU GRANICA: Ovo su osnovni zaključci današnjeg samita lidera Zapadnog Balkana

Na danas održanom 10. po redu, jubilarnom samitu u okviru procesa Brdo-Brioni, koji je na Brdu kod Kranja okupio lidere zemalja Zapadnog Balkana i Prištine, usvojeni su kompromisni zaključci.

Aleksandar Vučić
foto: Beta Nebojša Tejić

NAPETO NA BRDU KOD KRANJA! Osmani optužila Srbiju za genocid, Vučić nije ostao dužan: Ako je druge sramota da vam kažu evo ja ću

Verbalni sukob između predsednika Srbije Aleksandra Vučića i Vjose Osmani, predsednice Kosova, obeležio je prvi plenarni sastanak lidera zemalja Zapadnog Balkana u okviru procesa Brdo - Brioni koji se održava danas na Brdu kod Kranja.

ŠOKANTAN PREOKRET NA SUĐENJU U SLUČAJU HAVANA! Oštećeni Topalović: Lagao sam, Dijana Hrkalović me naterala, plašio sam se za život

Na današnjem ročištu u Višem sudu u Beogradu za slučaj "Havana" došlo je do šokantnog preokreta!

VUK DRAŠKOVIĆ I MILOVAN JOVANOVIĆ U USIJANJU DANA: Evo koja velika sila stoji iza predloga o odlasku KFOR-a i UNMIK-a sa Kosova

Gost u Usijanju dana bio je Vuk Drašković, lider SPO, a preko skajpa se uključio Milovan Jovanović, novinar i politički komentator.

Vuk Drašković
foto: Printscreen/Kurir

EVO KAKO JE PREMA ISPOVESTI DUŠANA VLAJKOVIĆA UBIJEN DRAŽA MIHAILOVIĆ: Obezglavljen, pa zakopan na Avali, glava mu spaljena

"Dražu Mihailovića je lično ubio Slobodan Penezić Krcun 21. jula 1946, tačno u jedan sat i 15 minuta iza ponoći u Lisičjem potoku. Sve druge priče o tome da negde postoji Dražino telo ili neki njegov grob su čista izmišljotina!"

kovid statistika
foto: Shutterstock, Printscreen/covid19.rs

NAJNOVIJI KORONA PRESEK: Danas 575 novozaraženih, preminulo 15 pacijenata

U Srbiji je u prethodna 24 sata na korona virus testirano 9.329 građana od kojih je 575 novozaraženih. Preminulo je 15 pacijenata dok se na respiratorima širom zemlje nalazi 93 obolelih.

DR GNJATOVIĆ O VAKCINACIJI DECE: Fajzer radi ispitivanja za starije od 6 meseci, evo kada očekuje da počne imunizacija najmlađih

Marija Gnjatović iz Instituta za nuklearnu fiziku izjavila je danas da se u svetu rade ispitivanja kod dece o efikasnosti primene različitih doza vakcine protiv korona virusa i bezbednost primene, navodeći da se ne očekuje da će preporuka za vakcinisanje dece biti pre 2022. godine.

TOTALNI HAOS U BEOGRADU! Olujno nevreme pogodilo prestonicu, dok pešaci beže, saobraćaj u KOLAPSU! (VIDEO)

Jako nevreme pogodilo je Beograd malo posle 15.30.

DRAGAČEVSKI SABOR TRUBAČA OD 12. DO 15. AVGUSTA: Stanovnici Guče spremni da proslave JUBILARNU 60. godinu manifestacije

Tradicionalna manifestacija Dragačevski sabor trubača ove godine obeležava svoj jubilej. 60. Guča festival održaće se od 12. do 15.avgusta.

Radoje Zvicer
foto: detective-info.com.ua

JEZIVA SAZNANJA IZ ISTRAGE ZVICER LJUDOŽDER: Pekao Belivukove ćevape na roštilju! Jeo sam, a hranio i pse! Voleo sa SENFOM I LUKOM

Radoje Zvicer (38), vođa "kavačkog klana", u Crnoj Gori je na roštilju pekao ćevape od ljudskog mesa koje su u Ritopeku pravili Veljko Belivuk i njegova ekipa.

PODIGNUTA OPTUŽNICA ZA POKUŠAJ UBISTVA KOD MALOG CRNIĆA: Pucao u ženu jer je mislio da ga je zarazila koronom!

Više javno tužilaštvo u Požarevcu podiglo je optužnicu protiv Dejana Martinovića (55) iz Orljeva kod Malog Crnića, zbog sumnje da je pokušao da ubije partnerku Svetlanu Bogdanović (55) iz okoline Žabara jer je sumnjao da mu je prenela koronu!

TRAGEDIJA NA PROSLAVI PUNOLETSTVA: Mladić (26) pretučen nasmrt u kafani u Aleksincu

Aleksandar S. (26) preminuo je noćas u Univerzitetskom Kliničkom centru u Nišu od posledica prebijanja, potvrđeno nam je iz ove ustanove.

UBISTVO U VALJEVU: Ana (34) rano jutros upucana u stanu u kom je živela sama

Rano jutros se u valjevskom naselju Peti puk dogodilo ubistvo. Kako saznajemo, iz vatrenog oružja je ubijena Ana I. (34), koja je sama živela.

ĐORĐE MARJANOVIĆ NIJE UMRO OD KORONE: Oglasila se ćerka LEGENDARNOG PEVAČA i otkrila PRAVU ISTINU!

Jedan od najpopularnijih pevača zabavne muzike Jugoslavije ali i Sovjetskog Saveza, Đorđe Marjanović preminuo je u subotu.

IZRAELSKA OFANZIVA NA GAZU: Novi napadi, Netanjahu objavio rat Hamasu, navodno bačena zabranjena bomba

Sukobi Izraelaca i Palestinaca na Bliskom istoku ušli su u drugu nedelju. Broj žrtava raste, naročito na palestinskoj strani.

KURIR SAZNAJE! NOVAK SLETEO U SRBIJU: Đoković u poseti užičkom kraju

Posle finala na turniru u Rimu, najbolji svetski teniser Novak Đoković, sleteo je danas na aerodrom “Ponikve”.

Gejlor Kanga
foto: Zvezda. rs

KANGA ROĐEN '90. A MAJKA MU JE UMRLA '86! Nove optužbe na račun fudbalera Crvene zvezde

Slučaj fudbalera Crvene zvezde Gelora Kange nije danas pred sudom Afričke fudbalske federacije, dobio epilog.

(Kurir.rs)

.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track