01:41

ONE SU BEOGRADSKE HEROINE: Za Violetu i Jelenu nema rada od kuće (KURIR TELEVIZIJA)

365 dana na liniji fronta

ONE SU BEOGRADSKE HEROINE: Za Violetu i Jelenu nema rada od kuće (KURIR TELEVIZIJA)

Beograd -

Teret u radu tokom pandemije koronavirusa sa lekarima su podelili i vozači GSP Beograd i zaposleni u Hitnoj pomoći koji neumorno rade 365 dana u godini.

One su hrabre, neustrašive a ponekad i u centru pažnje jer obavljaju zanimanja koja su teška i koja se ponegde još uvek smatraju muškim.

Violeta Savić vozi beogradskim šinama od 1994. godine. Nežne ženske ruke menjaju komande, pomeraju skretnicu i sa osmehom dočekuju putnike. Kaže da je narod tih devedesetih bio zbunjen kada ugleda ženu za komandama, ali sada je prizor dame za volanom u gradskom prevozu sve češća pojava.

02:19

NIŠTA BEZ ŽENA! Kurir televizija u Zavodu za transfuziju proverila KOLIKO ŽENA godišnje da krv (KURIR TELEVIZIJA)

"Na početku je to bilo jako čudno svim ljudima, ali me sada svi pozdravljaju. Svi su oduševljeni kada se pojavim, čak i kada me nema pitaju kako ste, gde ste? Vozim 27 godina. Završila sam srednju školu za vozača tramvaja i mi smo bili poslednja generacija koja je to završila. Odmah sam dobila posao i nisam ga menjala. I oduševljena sam naravno svojim poslom", kaže ona. Na prvoj liniji fronta u borbi protiv kovida19 bili su i radnici Hitne pomoći. Medicinska sestra Jelena Marković pojačano radi tokom pandemije, a ističe da je ljubav prema pacijentu i spasen život najveća nagrada u stresnim situacijama.

"Nema razlike između teškog i lakog posla, jednostavno smo naviknuti na tako nešto. Ova borba protiv pandemije je sa nevidljivim virusom, sa nečim što se prvi put susrećemo, ali nam ne predstavlaj problem jer se i inače susrećemo sa poznatim i nepoznatim stvarima u prvoj borbenoj liniji na tako nešto", objanila je ova hrabra žena.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track