U nedelju do 29 stepeni
Foto: Beta

Toplo

U nedelju do 29 stepeni

Društvo -
U toku dana sunčano i toplo, naoblačenje u ponedeljak po podne

BEOGRAD - U Srbiji u nedelju ujutru po kotlinama biće kratkotrajne magle, dok će preko dana biti pretežno sunčano i toplo, saopštio je Hidrometeorološki zavod Srbije.

Vetar će biti slab i umeren, istočni i jugoistočni. Jutarnja temperatura kretaće se od 6 do 12, a najviša dnevna biće od 24 do 29 stepeni Celzijusovih.

U Beogradu pretežno sunčano i toplo, sa slabim i umerenimjugoistočnim vetrom. Jutarnja temperatura biće 12, a najviša dnevna 28 stepeni Celzijusovih.

U Srbiji će u ponedeljak u većem delu zemlje biti suvo i veoma toplo, sa pojačanim jugoistočnim vetrom. Sredinom dana u zapadnim i jugozapadnim delovima zemlje uslediće naoblačenje s kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom koje će se tokom noći i u utorak proširiti na celu zemlju.

U utorak će biti svežije, uz lokalno obilnije padavine. Potom će do kraja perioda biti promenljivo oblačno i nestabilno, sa lokalnompojavom pljuskova i grmljavine i temperaturom oko prosečnihvrednosti. I u Beogradu se u narednom periodu očekuje slično vreme.Biometeorološka situacija pogodovaće svim hroničnim bolesnicima, a blagi oprez se savetuje astmatičarima. Kod zdravih osoba se ne očekuju meteoropatske reakcije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track